Zigenare har besittningsrätt till ockuperad mark

INVANDRING. Fastighetsägaren vill vräka EU-migranterna från tomten vid Norra Sorgenfri.
Men först måste alla, ett hundratal personer, identifieras. – Det låter rätt så svårt ja, säger kronokommissarie Kenth Persson, som försökte avhysa tre personer under torsdagen.

Varför det ligger på Kronofogdens och inte polisens bord förklarar Mats Karlsson, operativ chef på Malmöpolisen, så här: – Om ägaren inte agerar direkt från dag ett när någon tar ett område i besittning som de inte har rätt till kan det bli så här. 

– Nu har människorna varit där så länge att de har någon form av besittningsrätt. Det är komplicerat men så har vi tolkat det, säger han. 

Miljöförvaltningen har beslutat att ägaren, i sista hand Granen fastighetsutveckling AB i Stockholm, senast om tre veckor måste ha städat upp marken och tagit bort allt avfall. Om inte kan det bli tal om ett vite på 50 000 kronor.

”Miljöförvaltningen har flera gånger under 2014 och 2015 tagit emot klagomål på nedskräpningen på er fastighet. Tillsyn har genomförts på plats. Miljöförvaltningen har också vid två tillfällen informerat er och begärt in information om vilka åtgärder ni som fastighetsägare har genomfört och vad som görs för att undvika framtida olägenheter. Ägare av intilliggande fastigheter har inom samma tid vidtagit åtgärder mot den nedskräpning som förekom där. Miljöförvaltningen var senast på plats den 10 februari i år och kunde konstatera stora högar med blandat hushållsavfall i framförallt det södra området på fastigheten. Skräp sågs spritt över i stort sett hela fastigheten”, skriver miljöförvaltningens handläggare i beslutet.

-Pettersson tycker det liknar bondkomik och en fars som visar hur naiva politiker är som inte har hängt med i svängarna när landet översvämmas med talanger som förstår hur man utnyttjar systemet och de naiva svenskarna…

KORTFATTAT. På industritomten vid Norra Sorgenfri i Malmö har ett hundratal tiggare slagit läger. Markägaren, som ska bygga bostäder på platsen, vill avhysa dem därifrån. Samtidigt kräver Miljöförvaltningen att området ska städas.

Markägaren måste först vända sig till kronofogden för så kallad handräckning, och för att kunna genomföra en sådan måste den som ska avhysas först identifieras och polisen säger att zigenarna har någon självtagen besittningsrätt för att markägaren inte agerade första dagen.

Mitt förslag är en varning och ett par timmar på sig att packa ihop och sedan – Komatsu D575A

Sydsvenskan

18 thoughts on “Zigenare har besittningsrätt till ockuperad mark

  1. Vaddå? Dag ett!
    Första timmen skulle jag gå runt husvagnen med en dieseldunk…..
    Sedan skulle jag tipsa om att jag kommer tillbaks om en kvart …
    med en tänsticksask. Det behövs inga andra argument.

  2. ….det var det dummaste jag hört denna vecka. Det innebär att de kan ockupera vilken trädgård som helst …. Är det bara Kling och Klang som ligger på -1 i IQ test eller hela 87% som är lobotomerade ….

  3. Du har skyldighet att städa din tomt.
    Det gör du när du vill.
    Blir du anmodad så är det mer angeläget för att slippa böter.
    Du kan städa bort allt som ingen gör anspråk på, det tillhör dig.
    Om någon hävdar sig vara ägare till saker på din tomt så begär du id på personen, medels hjälp av polis om så behövs.
    Sen begär du handräckning och avhysning.
    Tar säker några dagar, men det går.

  4. …enklaste sak i världen att fixa, hårda straff till de som de som utfodrar skadedjur…efter 14 dgr är de puts väck, ifall ingen matar råttorna

  5. Det kan räcka med en sådan här flytgödselspridare också, miljövänligt och garanterat uppmuntrande till flytt för dem med känsligt luktsinne.

    • …för min del har jag snöat in helt på de
      där med SURSTRÖMMINGSPAD
      Skvätta ut en 4-5 burkar i grannskapet
      där ziggisarna är, kostar Max 200 prutt
      …betydligt mindre besvär än anordna
      traktor med spridningsanordning, tror
      även att pruttblandning blir dyrt pr/lit
      Gissar en tank gözzel med arbets-
      insats stoppar knappast 10000 prutt?

  6. Om jag minns rätt så agerade markägaren direkt men maskinföraren vågade inte använda maskinen, då det redan samlats folk som protesterade och ”tyckte synd om”.
    Vem blir drabbad nästa gång, en villaägare som är bortrest och får sin tomt och bostad ockuperad ?

  7. Efter Komatsun D575A kan de förpassa och deportera miljösvinen till det fiktiva landet Palestian, där de kan leva tillsammans med de övriga svinen i sus och dus på världssamfundets bidrag.

KommenteraAvbryt svar