19 thoughts on “Äntligen – Sverige har lyckats ena Israel och Arabvärlden

  1. Margot Wallström kom som en hedersgäst till Arabförbundets möte, men blev utschasad som en byracka av alla delegaterna.
    Erkännandet av Palestina var ett sätt att ställa in sig i arabvärlden, sannolikt också för att få en plats i Säkerhetsrådet, nu blev det platt fall för alltsammans, ett milt ord ”fiasko”, erkännandet med 1,5 miljarder kronor var helt bortkastad.
    Enligt Saudisk press var det Miljöpartiet som gjorde att militäravtalet med Saudi, kommer inte att förlängas.
    Enligt näringslivet kommer påhoppen mot Saudi och det avbrutna militäravtalet att skada svensk industri väsentligt, som i slutändan blir att jobben försvinner i Sverige.
    Saudi är stormakten i Mellan Östern, som gör att många följer Saudi, det är också islams vagga som finns i Saudi, därför den som vill stöta sig med muslimerna i världen som är 1,3 miljarder skall stöta sig med Saudi, det räcker.
    Alla känner till att islam diskriminerar kvinnan, Saudi behöver en annan kvinnosyn men det måste de själva genomföra med annat också som rör landet, de kommer inte att ta order utifrån.
    Det finns ingen logik med M. Wallströms påhopp mot Saudi och islam, därför Sverige är stormakten i import av muslimer till landet och sedan går utrikesministern ut och kritiserar religionen, därför rättssystemet i landet är från koranen.
    Det sker en maktkamp i Mellan Östern och det är mellan Saudi och Iran, nu har Saudi stöd av USA och Israel i den frågan, men hur det slutar är det ingen som vet.
    Saudi bygger ett enormt stängsel hela gränsen mot Irak med vakttorn och avancerad elektronisk bevakning och en buffertzon, därför de är rädd för terrorismen.
    Saudi straffar alla som har värvat sig för IS eller andra terroriströrelser med minst 20 års fängelse när de återvänder till Saudi.

  2. Johan Westerholm (s) skriver mycket förnuftigt i artikeln ”Öga för öga, tand för tand” (Surat Al-Ma’idah 5:45) http://ledarsidorna.se/2015/03/oga-for-oga-tand-for-tand/.

    I en annan artikel skriver han ”Den svenska utrikespolitiken har aldrig befunnit sig i ett så förvirrat läge under efterkrigstiden om vi bortser från de amerikanska reaktionerna på Olof Palmes deltagande i demonstrationerna mot Hanoi-bombningarna”.

    Det är ytterst pinsamt med alla de nollor som nu befinner sig i den politiska ledningen för Swedistan och som tvingas att kompromissa med MassinvandringsPartiet de rödgröna.

  3. Saudi Arabien har kallat hem sin ambassadör i Sverige, som visar att de ser allvarligt på Margot Wallströms kritik av rättssystemet i Saudi.
    Eftersom lagar och rättssystemet är enligt koranen i Saudi, därför att kritisera rättssystemet i Saudi är samma sak som att kritisera islam och Mohammed.
    För alla muslimer är Mecka i Saudi, som är Mohammeds födelseplats en mycket helig plats, samma sak med Medina som också är en helig plats.
    Det visade sig också på Arabförbundets möte, alla delegater stod bakom Saudis agerande mot Margot Wallström.
    Man kan påstå Margot Wallström har satt sig på tvären mot alla muslimer i världen, därför hon är ingen privatperson med sitt ställningstagande, utan Sveriges utrikesminister.
    Om Margot Wallström har behov att kritisera islam och Mohammed kan hon göra det på sin egen bakgård i Sverige, som förorterna Rinkeby, Husby medflera får hon se reaktionen där.
    Alla muslimer har samma lärobok och den går inte att reformera.
    Man får den uppfattningen att många av den här feministregeringen lever i en bubbla och är bortkopplade och ovetande om verkligheten.
    De här tjatet och anklagelser, som 7 klövern har om islamfobi blir rätt ihåligt när man ser till deras eget agerande.

  4. Nu går svetsaren miste flera feta miljarder till nya strömmar asylsökare, ensamkommande m fl. Han, den sluge ignoranten, kommer att få sina miljarder ändå – från oss, genom höjda inkomster istället. Det är våra magra inkomster han mjölkar i fortsättningen.

    • Det är riktigt som sägs här att Saudi Arabia har Koranen som grundlag, Islam en ideologi från HELVETET armerad med litet religion som Bertil Malmström så klokt säger.
      Har inga synpunkter på om affären är rätt eller fel MEN något som är mycket fel när Sverige gjort sig ovän med både Israel och Arabförbundet på kort tid är KOMPETENSEN när det gäller professionell utrikespolitik, den är inte professionell den är fullständigt inkompetent.
      Dumheten för att inte säga idiotin och självgodheten lyser igenom trots att Margot är en ”vacker” kvinna.
      Det kostar att ligga på topp och det är Sveriges skattebetalare som får stå för notan, inte bara för massinvandringsvansinnet. Woow integrationsverket har visst 5000 anställda och Sverige vill vara en STORMAKT i import av muslimer!
      ”Godhetsapostlarna” PÅTVINGAR oss ”vanliga” svenskar en massa skit som leder till mera skit och ända vägen ut ur detta måste vara att några partier börjar våga samarbeta med SD!

  5. Stefan Löfven trodde att han lyckats bra när han fick Wallström som utrikesminister men hon riskerar nu bli en black om foten för honom. Av en utrikesminister förväntar man sig lite mer kunskap om världen och både diplomati och fingertoppskänsla.

    Ibland verkar det som om många i den nya regeringen, både S och MP, har gripits av storhetsvansinne.

  6. Det har yrats mycket om islamfobi, men den som verkligen har islamfobi är Sveriges utrikesminister Margot Wallström som lyckades med att kränka hela muslimvärlden genom hennes uttalande vid Arabförbundets möte i Kairo där hon direkt ifrågasatte koranen och islam.
    Eftersom Saudi har koranen som dess grundlag och lagbok och den som ifrågasätter de straffen som de dömer och Margot Wallström gjorde, blir det att koranen blir ifrågasatt.

    • För en självgod, insiktslös svensk politiker är ingenting är omöjligt! Men varför är ni förvanade? Hur manga ar har svenska politiker har kränkt sitt eget folk och har berusat sig med maktfullkomlighet? Det talmodiga svenska folket har accepterat allt och lite till…….Sa fungerar inte i internationell sammanhang! Margots karrier som utrikesminister är rena katastrofen för Sverige! Hon är ju ända sveriges ansikte utat!
      Som jag tycker det är mest pinnsamt att vi vet inte hur man läxar upp en kriminell arab i Sverige….men tänk vilken brist pa omdöme att aka till en konferens pa mellanöstern och försöka läxa upp araberna pa HEMMAPLAN!!!!!

  7. Ja och det är inte bara Arabvärlden och Israel som tycker
    så, jag tror att hela världen tycker det, men har vi
    en komplett idiot till statsminister, så är det väl inte mer än
    rätt att även utrikesministern är av samma kaliber?

  8. Hon verkar ha en rejäl portion sittfläsk iallafall? Det talar för ännu galnare utspel framöver. Har slutat lyssna för länge sedan. Tycker hon är pinsam bara.

  9. Då är nog stora delar av världen för första gången helt överens med araber och judar, dessutom borde MW få Nobels Fredspris för att ha skapat enighet i Mellanöstern.

  10. Sverige säger upp avtal med Saudi Arabien för dom inte respekterar dom
    mänskliga rättigheterna det är väl ok.Men samtidigt importerar man massor
    med muslimer som vill införa ett liknande styre som Saudi Arabien står
    för. Snacka om dubbel moral……

KommenteraAvbryt svar