Nyanlända ska lära sig om sex

Den nya given är att nyanlända ska lära sig om sex och hälsa på sina sfi-kurser.

För säkerhets skull används manliga lärare till männen och kvinnliga till kvinnorna. Ingen tror väl att muslimska män skulle tillåta att en manlig lärare undervisade deras fruar och döttrar i ämnet sex, lika lite som en kvinnlig lärare skulle accepteras bland samma män.

Nu vet vi att islam ligger ett antal hundra år efter oss i utvecklingen, så det här kanske är ett bra initiativ. Nu får muslimska män lära sig att våldtäkter inte är accepterat, att det finns något som heter preventivmedel, att kvinnor har rätt till ett eget sexliv och att könsstympning inte är OK.

Dessutom ska lektionerna ta upp hälsa. Bra, då kanske somaliska kvinnor förstår vikten av motion, muslimska kvinnor kanske börja inse vikten av den som och det ljus som hålls ute av heltäckande klädsel och nu kanske somaliska män får lära sig att Kat sätter sina spår.

Källa: SvD

4 thoughts on “Nyanlända ska lära sig om sex

  1. Knulla är väl inte något som är prio ett för dem, hur vore det med att banka in lite folkvett i skallen på dem. Samt att lära ur hur man uppför sig bland civiliserade människor.

  2. Med tanke på deras stora familjer tycks de vara fullärda i det ämnet. Kanske ska lära sig något om kondomer och att det är mkt ovanligt i Sverige med över 10 barn.

KommenteraAvbryt svar