Stackars Lucia

Lucia har firats i Sverige under hundratals år. Själva firandet är en hyllning till sicilianskan Lucia som dog en martyrdöd år 304.

Herman Lindqvist gjorde ett program om denna berättelse och Luciatraditionerna 1999. Se det här

Så här framställs Lucias död…

Skärmklipp

…och att hon var en kvinna vittnar alla berättelser om. Borde då inte en hyllning till detta helgon (som hon förklarades som) framföras av en flicka/kvinna? Jo, självklart och så har det också gjorts i Sverige och så görs det i de delar av världen där Lucia firas.

Nu är dock Sverige inte längre ett land som andra. I feminismens Sverige ska det nu vara möjligt att även pojkar kan röstas fram som Lucia.

Så skedde nyligen i Ödeshög där läraren i en klass tyckte att lotten skulle få avgöra och den föll på en av de pojkar som anmält sig.

Så skedde också i Uppsala, där en 10-åring valdes att iklä sig ljuskrona och gestalta det kvinnliga helgonet.

Jag undrar om dessa stackars grabbar inser att de bara är en bricka i ett spel där landet Sverige till varje pris måste spela efter en pipa där idéer från vänsterkanten får alldeles för mycket utrymme. Är de här grabbarna verkligen medvetna om att de inte bara är brickor, utan att de också gestaltar minnet av en flicka?

Om nu traditioner inte är så viktiga i Sverige längre, kanske man kan gå ett steg längre. Varför inte skildra Gud och Jesus i kvinnlig gestaltning? Jag tror ingen skulle bli förvånad om så skedde och säkerligen är det bara en tidsfråga innan också detta får genomslagskraft.

Varför då inte ta det ytterligare ett steg längre, genom att gestalta Allah i kvinnlig skepnad? Tror ni någon på den feministiska vänsterkanten skulle våga? Tror ni att någon muslim skulle acceptera att man går in och petar i deras religion eller traditioner för att blidka det feministiska Sverige?

7 thoughts on “Stackars Lucia

  1. Våra kulturmarxister arbetar oförtrutet på. ”Allas lika värde” eller ”allt har lika värde” är numera standardåsikter, delar min inte dem är man ju ”rasist”..
    Allt ska utjämnas, vanligen, nästan alltid, nedåt.
    Just nu är det Lucia, en kvinna, som ska gestaltas av ett par män, en hädelse väl i klass med de som i Finland lät fältmarskalk Mannerheim, en folkhjälte som såg till att man idag talar finska i Finland istf ryska, gestaltas av en ne-er…..
    Nå det fick de dock f-n för. När finnen rycker upp kniven så knyter vi allt fåtaligare svenskar på sin höjd näven i fickan och mumlar ett hoppsan..
    Trevlig Lucia på er alla (och hoppas att er Lucia är en sån som har tuttar)!

KommenteraAvbryt svar