Äldre svalt ihjäl – vägde 38 kilo

ÅNGE. Socialnämnden och landstinget i Ånge får kritik efter att en äldre person, omhändertagen av kommunens äldreomsorg, tros ha svultit ihjäl.

Det var för ett år sedan som en anmälan gjordes till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) om att vårdtagaren endast vägde 38 kilo strax före sin död, skriver Sundsvalls Tidning.

IVO menar att viktraset borde ha märkts och att undernäringen och dålig vätskekontroll bidrog till det hastiga insjuknandet.

SVT

-Pettersson undrar om ni minns ni zigenerskan som påstod att hon inte fick någon frukost på hotell Sheraton, då blev det ett jävla liv, löpsedlar, helsidor, förstanyheter både i tv och radio och regeringsingripande men när gamlingar ligger och svälter ihjäl är det små rubriker och tyst från regeringen…

9 thoughts on “Äldre svalt ihjäl – vägde 38 kilo

  1. Sorgligt, mycket sorgligt och skamligt att gamla människor behandlas så totalt respektlöst och förmodligen är det även kriminellt!
    Och detta är bara en av 40.000 gamla svenskar som dör av svält i Sverige varje år!
    Som plågas ihjäl därför att det inte finns pengar och det finns inga pengar därför att alla pengar går till asylturisternas lyxliv och deras passoppar!
    MVH
    Janne

  2. Eftersom man numera kan ärva skuld i Sverigeistan borde dom anhöriga åtalas för hets mot folkgrupp! Behålla 38 kilo själv utan att ge dom till massinvällarna! Fy vad rasistiskt!

  3. Påstås att dö av svält,är inte sååå smärtsamt som att kastas ut från ättestupan !Efter tre dagar utan dryck,lär det gå lättare att somna in för evigt….Det förstnämnda visar ju på viss humanitet mott oss pursvenskar !

KommenteraAvbryt svar