Våldtäktsmän får ingen behandling

INVANDRING/BROTTSLIGHET. Brist på pengar gör att många dömda våldtäktsmän inte får någon behandling i fängelserna. Problemet är att de dömda männen ofta har dålig kunskap i svenska och att inga resurser finns för tolkar.

 -Det är olyckligt. Av dem som får behandling ser vi en 30-50-procentig förbättring, säger Elisabeth Kwarnmark, psykolog inom Kriminalvården, till tidningen Stockholm City.

På landets största anstalt för våld- täktsmän, Salberga, har bara 24 av 49 möjlighet att gå i terapi.

-Pettersson noterar att så öppet rapporterade SVT så sent som år 2007. Idag hade det reportaget varit omöjligt av någon anledning…

2014-10-09_0933

 

15 thoughts on “Våldtäktsmän får ingen behandling

  1. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Kanske kunde man ha information för vissa typer av invandrare redan när de kommer till Sverige. Kanske kunde man tala om att detta inte är hemlandet. Om en kvinna inte döljer sig så som deras kultur kräver så betyder det faktiskt inte att hon är fri att våldta.

  2. Va? Hamnar de verkligen i fängelse om de är invandrare. Såg att en figur, dömd för våldtäkt har rymt från Rättspsyk i Sundsvall. Han är visst HIV-smittad också. Efterlysning gick ut i hela Europa.

    Men vid samtal med stf chef så säger han att det är ingen fara det är bara det att han inte accepterar sin sjukdom. Vidare sa han att han inte var så fysiskt stark p g a HIV-infektionen. Reportern frågade då hur han lyckats rymma från vakten och det hade han inget svar på.

    Vi får in en massa HIV-smittade med invandringen men ingen talar om hur många. Ibland dyker det upp notiser om de som haft oskyddat sex med flera personer utan åtgärd. Om de tar sin medicin regelbundet så är risken att smitta inte så stor brukar man säga. Ingen ställer frågan om kvinnan vill ha sex med en HIV-smittad?

  3. Våldtäkt är bara en gren av nya befolkningens kulturer…
    Såg att s.k. ”Penetrerande våld” d.v.s. normalt sedan importverksamheten infördes i landet,har handlat om knivskärningar.
    Detta fenomen har nu bytts ut mott skottskador.Vid akutvården har i Malmö i år kommit in 51 fall,under 9 månader av dessa handlar det om skottskador i 31 fall !! T.o.m. de styrande medger att det är en kraftig ökning….

  4. Begår utländska män våldtäkter? Enligt Svensk media begår Svenska män flest våldtäkter. Snart får vi nog läsa att det är Svenska vita
    män som skär halsen av människor i mellanöstern, för enligt
    media är inte människor där mer brottsbenägna där än här?
    Men jag får det inte att gå ihop, eftersom det än så länge är
    fler svenskfödda i Sverige, så borde ju fängelserna här vara
    välfylda med Svenskfödda individer, men trots detta är det c;a
    75 % utländsfödda och invandrare där, fast dom bara är c:10-15%
    av befolkningen? Visst är det konstigt, när dom nu inte är mer
    brottsbenägna än Svensson?

    • Välskrivet, de som sitter i fängelse är väl vita SD medlemar som ha tagit brunkräm och färgad håret svart för att ge nysvenskar dålig rykte

      • Tyvärr finns det ingen statistik på antalet invandrare i svenska fängelser. Regeringen har av någon anledning förbjudet kriminalvården att föra den statistiken.

        Däremot vet vi att 32 % av internerna är utländska medborgare och att resten 68 % ”svenska” medborgare.

        Svenska medborgare med utländsk bakgrund ”syns” inte i statistiken och anledningen till detta vet ni lika bra som jag…

    • Tång?
      Deras kultur förordar väl en slö och rostig kniv?

      Av någon anledning kommer jag att tänka på tortyren av Theon Greyjoy i Games of thrones.
      Klippet runt ca,22 minuter borde även en icke svensktalande förstå…

  5. Polygrip behandling, behövs vare sig tolk eller extra pengar,det finns väl en polygrip i anstaltens vaktmästares verktygslåda. Efter behandlingen kan personen friges ingen risk för återfall och inga dyra fängelse vistelser. Vin Vin situation för fångvården och skattebetalare.

KommenteraAvbryt svar