Valresultatet en örfil på Stockholmsetablissemanget

VALET 2014. Den förre socialdemokratiske statsministern Göran Persson menar i en intervju i kvällens Agenda att Sverigedemokraternas framgångar i valet beror på att Socialdemokraterna och Moderaterna har blivit för lika varandra. ”Det finns inget annat protestuttryck”, säger han i programmet.

I en längre intervju i kvällens Agenda kritiserar Göran Persson det egna partiet och säger att Socialdemokraternas likhet med Moderaterna har lett till att Sverigedemokraterna fick fler röster.

– Nu har vi fått en väldigt tydlig varningssignal, en riktig örfil till Stockholmsetablissemanget i form av det här valresultatet. Så läser jag det, säger Göran Persson och fortsätter:

”Sverige håller på att gå sönder”

– Sverigedemokraternas framgångar – det är ju inte i Stockholm de går bra utan det är ute i Sverige. Där man lider av dålig mobiltäckning, tåg som inte går, pensioner som är för låga, jobb som försvinner, ungdomar som flyttar, jordbruk som läggs ner. Allt det är det här ett uttryck för. Sverige håller på att gå sönder, säger Göran Persson.

Den förre S-ledaren pratar också om möjligheten för Stefan Löfven att bilda en regering som också får stöd för sin budget. Göran Persson menar att Stefan Löfven bör säga till de andra rödgröna partierna att ge honom svar på hur deras krav ska gå igenom i riksdagen. Och han tror inte att V-ledaren Jonas Sjöstedt ”i sin vildaste fantasi” trott att han skulle få plats i en regering.

– Löfven kan faktiskt komma med en mycket enkel replik till Sjöstedt, Romson och Fridolin: Jag hör vad ni säger, jag förstår era krav, jag kanske tycker de är bra – men hur ska vi få det igenom riksdagen? Gå tillbaka till riksdagen och kom sedan till mig och berätta hur vi ska stoppa Förbifarten i Stockholm eller hur vi ska stänga Bromma eller någon annan av de troféer som de vill bära hem.

Läs mera HÄR. Intervjun sänds i Agenda kl 21.15 SVT2 söndagen 21 september.

Minns ni när Göran Persson varnade för social turism från de nya EU-länderna i Öst- och Centraleuropa: Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva, sa dåvarande statsminister Göran Persson till Sveriges Radios Ekoredaktion år 2003.

Sedan dess vet vi hur det gått med tiggare i varenda stad och kriminella ligor som härjar men konstigt nog kallar ingen Persson för rasist…

10 thoughts on “Valresultatet en örfil på Stockholmsetablissemanget

  1. Tänk vad många nya titlar som uppfunnits inom invandringsindustrin. Många av dessa manschettjobb har tillsatts med invandrare med tvivelaktig kompetens, inte minst på Arbetsförmedlingen.

  2. Jag håller med Mats Alvesson. Varför ska jag avlöna en genusforskare? När jag känner flera som är arbetslösa till riktiga arbeten som flyttats utomlands eller som Reinfeldt subventionerat till invandrare.

  3. Märkligt inte ens Göran persson har fattat varför SD går fram man behöver inta vara professor för att förstå detta. DEN OHEJDADE INVANDRINGEN

      • Privatekonomi, köpte herrgården för drygt 12 miljoner, den är numera värderad till 40 miljoner. Undrar om möblerna som flyttades med är inräknade, de som svenska skattebetalare har bekostat.

  4. Ja där är en hel massa som bör känna på den örfil Som
    SD delade ut i Söndags. Fuskproffessorn Arnstad, Robert
    Ahsberg, Fekaliepressens journalister, Mahlena Ernman,
    Antje Jackelin, Eva Brunnes,Kommunistutbildarna på
    Södertörns högskola, för att bara nämna några, dom är
    många fler.
    Dom har en underlig förmåga att sätta sig på höga hästar,
    och från sin von oben position peka ut vad vi ska tycka.
    Normalt sett fnyser vi bara åt deras spelade översittar chargång,
    men när dom går för långt, vilket dom gjort dom senaste åren
    plockar vi ner dom till lägre nivåer, vilket senaste valet är
    ett bevis på.

  5. BALLONGSAMHÄLLET.

    Mats Alvesson, lednings- och organisationsforskare vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet, har skrivit några tänkvärda ord om
    vårat samhälle.

    ”En mängd yrken och befattningar som är befriade från produktiv aktivitet har inrättats och tillsätts. I organisationer sysslar man med varumärkande, mångfaldigande, jämställdhetsarbete, informerande, visionerande, planerande och strategiserande. Myndigheter i inspektions- och förbättringsbranschen byggs ut. Ekonomer, jurister, terapeuter, kommunikationsexperter och konsulter erbjuds eller skaffar sig jobb och uppdrag i stor skala. En stor mängd tomt arbete – folk är på jobbet men gör inget alls eller inget meningsfullt – fyller arbetsdagen för många.”

    Läs hela hans debattinlägg på denna länk.

    http://www.dn.se/debatt/vi-lever-i-ballongsamhallet-och-det-riskerar-spricka/

KommenteraAvbryt svar