Uppgifter om massakrer – 200000 kan vara på flykt

ISLAM. Tiotusentals kurder flyr just nu till Turkiet från Norra Syrien där extremistgruppen Isis har inlett en offensiv, enligt uppgifter till BBC handlar det om uppemot 66 000 människor som tagit sig över gränsen och enligt FN kan 200 000 vara på väg.

Isis-skräcken har under de senaste dygnen fått tiotusentals människor på flykt över gränsen till Turkiet. Tidiga uppgifter gjorde gällande att det handlade om cirka 45 000 människor, på bara ett dygn. Sent på lördagseftermiddagen rapporterade BBC om siffror på uppemot 66 000 människor.

– Isis dödar varje civilperson de påträffar i byarna, sa en lokal radiojournalist till nyhetsbyrån Reuters från den kurdiska staden Kobani i norra Syrien.

Journalisten sa att han kunde se tusentals människor som väntade på att få komma över gränsen, och bekräftade att det förekommit massakrer i byarna. Han hade själv dokumenterat 34 människors död. Folk flyr nu istället för att stanna och dö, sa den lokale radiojournalisten.

Det var i tisdags som Isis inledde en offensiv för att utplåna allt kurdiskt, som ögonvittnen säger.

Med överlägsen vapenarsenal tvingade de bort de lokala lättbeväpnade kurdiska styrkorna från 100 byar och i natt avancerade Isis mot staden Kobani, vilket har lett till massflykten och rop på hjälp.

– Pettersson tycker vi ska vara försiktiga, givetvis är inte alla muslimer terrorister eller islamister men att som PK och etablissemanget påstå att islam är fredligt och inte har något med uppkomsten av Isis, Hamas, Boko Haram, al Shabab, al Qaida, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, PFLP, Islamiska Jihad, JRA eller några andra av mördarbanden är väl magstarkt. Det finns en anledning till att muslimer är inblandade i 90 % av världens väpnade konflikter och svaret heter islam och vi uppmuntrar etableringen av den ideologin i Sverige.

Vad är så bra med Mellanösterns kulturer som många vill införa här? Exempel tack!

Förresten varför protesterar inte alla moderata muslimer, varför är det tyst på gatorna och i moskéerna?

Källor:
United Nations https://www.youtube.com/watch?v=jXrZcFWN3jc
Euronews https://www.youtube.com/watch?v=GqpWMyxLSxA
Press TV http://www.presstv.ir/detail/2014/09/20/379391/over-300-kurds-enter-syria-to-fight-isil/
Voice of America https://www.youtube.com/watch?v=WAX1iWTuAbA
BBC http://www.bbc.com/news/world-middle-east-29294656
CBS https://www.youtube.com/watch?v=BtJrSKTiRCE

6 thoughts on “Uppgifter om massakrer – 200000 kan vara på flykt

  1. Såg tyvärr den vidrige Soran Ismail i parlamentet innan jag hittade fjärrkontrollen och bytte kanal. Att inte han som är så duktig tar med sig Özz Nöjen och alla andra äckliga kurder som förpestar Sverigeistan och åker hem och försvarar sitt folk!

  2. Jag hade nästan förväntat mig att vår, sen en tid tillbaks försvunne f.d. statsminister skulle gå ut och proklamera att ”Vår beredskap är god”. Men det låter sig väl inte göras eftersom han numera betraktas som en lame duck.

  3. Inte England och inte USA lyckas få loss gisslan tagna av IS men Turkiet lyckas utan blodsspillan? Och utan att betala lösensumma? Förlåt, men jag är lite misstänksam när det gäller Erdogan och Turkiet.

    Fattar inte heller vad IS håller på med? De säger att de har bildat kalifatet. Men hur kul är det att fara runt i tomma byar, ingen att skära halsen av inga kvinnor att våldta. Det finns inte ens några människor kvar att kräva skatt av, antingen har de mördats eller flytt.

    Undrar vad idioten Ullenhag tänker när han ser de vackra yazidierna som mördats och tvingats på flykt med blödande fötter liksom dessa nya flyktingar i Turkiet varav många kvinnor, barn och äldre? Detta är riktiga flyktingar. De jag sett komma med flyg och turistbuss har burit Bally-skor
    och skällt på bussföraren att vara försiktig med deras många Samsonite-resväskor.
    Jämför att skicka två miljoner till ett av dessa läger med att ta emot en 30-åring från Afghanistan med vikande hårfäste och kalla honom ensamkommande barn då kanske Erik börjar förstå vad Jimmie menade med att hjälpa så många som möjligt. Jag önskade bara att man tydligt kunde visa skillnaden mellan äkta flyktingar och välfärdsturister.

    • Min teori är,att Erdogan har sagt ja till posten som överkalif….
      Det är ju inga hemligheter,att transporter med vapen och andra förnödenheter till terrorgruppen IS,sker via Turkiet.För några veckor sedan rapporterades att en hel turkisk stad i gränsområdet,släktes ned under nätterna.Detta för att hindra,att folk skulle kunna se hur lastbilskonvojer med gods,rullade in mot Irak/Syrien….

    • Tro de verkligen att yazidierna är mera humana Muslimer?, de är bara i underläge just nu. I Tyskland ha de redan ställt till med oreda och levererade sig gatuslagsmål med andra Islamister och ställt krav på det ena och andra

  4. Samtidigt släppte ISIS-jihadist-mördarena igår de tidigare tillfångatagna 49 turkarna, som kidnappades när IS anföll konsultatet i Mosul, Irak, för ett halvår sedan. Kanske ett samband… ”vi ger er dom 49 tillbaka (=till Turkiet, som hotat med vedergällningar), motprestation:…”låt oss slakta kurderna” (Turkiets största ’egna’ upprors-/rebellgrupp, PKK)?

KommenteraAvbryt svar