Bedräglig rosförsäljerska från Rumänien

INVANDRING/BEDRÄGERI. Oxelösunds ICA butik, i folkmun kallad ”kiosken” besöktes idag av en påflugen rosförsäljerska. Hon gav sig på ett äldre par, båda 91 år och båda gående med hjälp av rollator.

Rosförsäljerskan propsade och tjatade om att få hjälp, hon var fattig och påstod sig ha två barn som behövde hjälp, paret knallade in i ”kiosken” och rosförsäljerskan hängde på, hon hade till och med förberett sig med en lång inköpslista med saker som hon ”behövde”.

Det 91-åriga paret kunde inte värja sig utan gav till slut med sig och handlade blöjor åt damen. Några andra kunder såg vad som hände, höll kvar kvinnan och ringde polisen som kom efter 1,5 timme.

Det äldre paret fick tillbaks sina pengar, polisen kunde inget göra för det är inte förbjudet att tjata till sig saker men de bad rosförsäljerskan avlägsna sig från området varpå hon försvann snabbare än en avlöning.

-Pettersson pratade med polisen, det äldre paret och andra kunder. Kvinnan som sålde rosor och tjatade var född 1993 och från Rumänien, väldigt otrevlig, ful i mun och väntade på sin boss som skulle komma klockan 17…men det tror jag inte på. PK har ju sagt att det inte förekommer någon organiserad zigenarbrottslighet…

 

26 thoughts on “Bedräglig rosförsäljerska från Rumänien

  1. Jag har funderat lite över bilden på bedragerskan, hon ser inte ut som de vanliga tiggarna . Hon är mer välklädd och ser proprare ut på nåt sätt. Jag tror att hon tillhör en annan sorts gruppering.

  2. Bara en av tusentals zigenare,som tillhör gruppen Fredrik/Ulltotten kallar för landets berikning.Bevisligen var det i detta fall,en av de 600.000 som dagligen går till sitt arbete !

  3. Köp en tulpan annars får du en snyting
    Köp av en snubbe med blomster i år
    Köp en tulpan langa hit lite kosing
    Lär dig din dönick att nu är det vår

    Köp en tulpan är en sång på svenska, skriven av Ulf Peder Olrog.

    Sången framfördes av Lars Ekborg och Sven Holmberg i Kar de Mumma-revyn 1960, där två lodisar sökte kränga halvvissna blommor till förbipasserande. POLISEN KÖRDE INTE BORT DEM EFTERSOM DE UTGJORDE ”ETT PITTORESKT INSLAG I GATUBILDEN”. Ulf Peder Olrog skrev visan på förslag av Kar de Mumma, som berättade att han själv ofta blev antastad av sådana gubbar utanför Folkan-teatern på Östermalm.

  4. ”En trevlig blomsterflicka” besöker alltså det vackra Oxelösund.

    Eftersom Järntorget var fullt med lokala politiker, så förmodar jag att de även har tagit del och lärdom av vad som hände.

    Valfrihet och ”fri” företagsamhet är tydligen en tuff bransch.
    Både för ”kund” och ”säljare”.

    Det måste det vara när produkten som säljs, marknadsförs på detta otrevliga och osympatiska sätt.

    Normalt sett borde ett sådant här ”företag” gå i konkurs.
    Fast nu är ju detta inget normalt ”företag”.

  5. Felet ligger på ICA de kunde ha avlägsnat denna degenererade untermenschur affären och ringt till polisen för att få denna untermensch avlägsnat plus portat henne. Skulle hon då komma igen hade polisen kunnat gripa henne.
    Sen är det en skandal att polisen ta 1½ timme på sig för att dyka upp.

      • Ruben med våra värderingar menarjag våra svenska värderingar mycket byggda på gammal svensk visdom och en smula kristendom. Men om du har andra är det helt okey för mej.
        ”Som vanligt”?

      • Du upprepar samma mönster om och om igen, du är helt enkelt tröttsam. Tror du verkligen på dina egna lögner. Kalla dig inte svensk för det är du inte och kommer ej heller att bli. Hylla istället dina ”hjältemodiga” släktingar och deras ”heroiska” bragder på din ”sanningsblogg”. 😉

KommenteraAvbryt svar