Finsk reporter såg raketer avfyras från sjukhuset i Gaza

JOURNALISTIK. Aishi Zidan, korrespondent på finska Helsingin Sanomat rapporter från sjukhuset i Gaza, där hon påstår sig ha bevittnat raketbeskjutningen från sjukhuset några minuter tidigare, och säger från Gaza: ”Det är sant att raketer avfyras härifrån”.

Aishi Zidan är grinig för att denna mening används som ett propagandavapen, och att hon nämnde raketavfyringen eftersom hon är en professionell journalist som försöker täcka händelserna sanningsenligt. Det säger några saker, det finns andra journalister som inte rapporterar sanningsenligt, det som sägs om att Hamas avfyrar raketer från sjukhus och skolor är sant och att Aishi Zidan står på arabernas sida eftersom hon blir irriterat över att hennes sanningsenliga rapport används.

-Pettersson skulle gärna se i varje fall några svenska journalister som uppträdde professionellt och försökte rapportera sanningsenligt men…

HÄR finns en sida som visar när och var raketerna från Gaza slår ner i Israel

”Italiensk Reporter avslöjar Hamas försök att görmma inforomation om felriktade raketer,” av Ari Soffer, Arutz Sheva, 30 Juli 2014: En italiensk journalist som fram till i tisdag var i Gaza men nu har tagits sig ut har backat upp IDF:s redogörelse för ett raketanfall på en skolgård i centrala Gazas Shati flyktingläger på måndag. Minst 10 människor dödades i attacken – de flesta av dem barn – och vissa källor hävdade att dödssiffran var så hög som 30. palestinska källor var snabba att skylla Israel, som hävdar att ett israelisk stridsflygplan avfyrade missiler direkt på lekplatsen och i närheten av sjukhus. Israel förnekade anklagelserna och sade att Hamas raketer riktade mot Israel från området klickade, och slog i både skolan och sjukhuset …

Ynet 

5 thoughts on “Finsk reporter såg raketer avfyras från sjukhuset i Gaza

  1. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Hur får du förresten det till lögn när IDF tror att en person som fattas och som man inte hittar liket på och därmed drar den förståeliga slutsatsen att soldaten kidnappats.. Sen när de hittar liket och kan bevisa att han inte var tillfångatagen går ut och fritar Hamas från denna anklagelse? Jag vet av egen erfarenhet att man ibland är snabbare med tangentborde än hjärnan, särskilt tokigt blir det i kommentarsfält där man inte kan redigera eller ta bort det man skrivit (vilket läsare här på Pettersson säkert noterat i en del av mina inlägg 🙂 ) Så gör inte som jag ibland gör: skriva innan man tänkt färdigt 🙂

    • Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
      Varg i Veum skriver:

      oops, blev fel direkt. Detta är naturligtvis skrivet till Ali som svar på hans i en annan kommentarstråd.

  2. Skitkassa lögnare o kass journalist. Varför tog inte bildbevis?

    Sionistlobbyn ljuger allt för mycket. Nyligen erkände israel att soldaten som de anklagade hamas för att ha kidnappat bekräftas vara död.

    O här konmer bildbevis på att FN förnekar era lögner om att hamas gömmer vapen i skolorna.

    Hur ser ni på detta ?http://youtu.be/0yq9h88X5Xg

    • Ali, lugna dig lite. FN har erkänt att Hamas gömt vapen i deras lokaler flera gånger. Bildbevis finns massor.
      Dessutom är varenda raket som Hamas avfyrar ett krigsbrott och det beräknas att 10 % av Hamas raketer slår ned i Gaza eftersom de har så dålig precision…

    • Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
      Varg i Veum skriver:

      Du ali måste ha väldigt selektiv hjärna när du påstår att det inte finns bildbevis. Eller så håller du bara dig till källor som bekräftar det du vill tro på.
      Kanske inte just i denna händelse. Det verkar som att du inte har någon större kunskap om hur krig går till. Så låt mig utbilda dig. Till och med Hamas har lärt sig att inte stanna kvar längre än någon minut efter att raketerna skickas iväg (vad jag sett på en del drönarfilmer så verkar åtminstone en del missiler har fördröjd utlösning så de springer iväg, alternativt åker iväg åtminstone en gång i en ambulans) då israels radar inom några sekunder mer eller mindre exakt kan räkna ut varifrån missilerna kommer. Hamas vet mycket väl att en motattack oftast kommer och att civila finns kvar.

      Så jag kan tänka mig att reportern och fotografen låg och sov i godan ro klockan 2 på natten när de vaknar av ett himla oväsen. Det första de förmodligen tänker på är sin säkerhet, inte att ta fram kameran och filma. När de väl har konstaterat att de inte befinner sig omedelbar fara så kanske de börjar tänka på att man kanske skulle ta fram kameran, men då är det försent att filma några raketer som skjuts.

      Du frågar vad jag anser om klippet. Jag ser FNs representanter säga att den skola som innehöll flyktingar (och som blev bombat) inte hade några vapen. Men å andra sidan är det allt annat än klarlagt att det var Israls granater som slog ner. Israel vet exakt vilka skolor som används som skydd för folk som tvingas fly områden som Israel varnar ska bombas. Helt enkelt för att FN angett koordinaterna. Vilken militär nytta menar du att Israel skulle ha av att bomba dessa skolor? Det är mer sannolikt att det var en av Hamas raketer/granater som hamnade där, med tanke på vad vi vet om Hamas syn på oskyldiga palestinier och människosyn rent allmänt. Det kan till och med ha varit så att det var en missil hamnade fel, med tanke på hur amatörmässigt gjorda de är.

      Hamas och andra islamisters vapen i gaza är inte missilerna, deras vapen är oskyldiga döda palestinier.

      Sen frågan som FN-snubben ställer om ”vart palestinierna ska ta vägen” så kan man ju svara: ”Till de platser man vet garanterat att Hamas inte skjuter ifrån: öppna fält med lite eller ingen bebyggelse. Läger där skulle FN naturligtvis redan ha iorndingsställt innan Hamas började detta slag. Verkar som FN försöker två sina händer vad gäller kompetens genom att försöka skylla Hamas skuld på Israelerna. Att FN är en hycklarorganisation fick vi det slutgiltiga beviset för när de häromveckan skylde Srebenica på de enskilda Holländska soldaterna på plats. Samtidigt som FN förbjudit sina trupper att använda våld. Holländarna fick inget understöd från FN när de begärde det.

KommenteraAvbryt svar