Inte bara välfärden rustas ner


Som vi har kunnat konstatera i ett antal inlägg här på Pettersson så är det inte bara välfärden som rustas ner här i landet, utan även demokratin. Angrepp på politiker under torgmöten, i första hand på SD, och nu senast uteslutningen från olika fackförbund av personer som är sverigedemokrater, innebär också en nedrustning av demokratin. Men nu börjar reaktionerna att komma, tom från fackligt håll.

På debattsidan i dagens Aftonlögnen kan vi läsa ett inlägg från Sven Pernils. Sven Pernils är ordförande i fackförbundet löntagarna.

Sven Pernils konstaterar att flera LO-förbund, tex Svenska Transportarbetarförbundet, har som policy att utesluta arbetare från förtroendeuppdrag som företräder ett av riksdagspartierna, nämligen SD.  I teorin äger alla medborgare samma grundlagsfästa rätt till yttrandefrihet. I praktiken innebär LO-förbundens hållning att tiotusentals svenska arbetare förvägras detta. De svenska arbetarna måste välja mellan politiskt engagemang och facklig trygghet. Ett stundtals omöjligt val.

Inom Transportarbetarförbundet räcker det med att man uttrycker sympati för SD för att uteslutas. Lusharpan tycker att det verkar vara ett förträffligt angiverisystem om man vill ”röja någon ur vägen” som man inte gillar. Vad det på sikt kommer att leda till för samhälle kan ju var och en räkna ut.

Sven Pernils konstaterar vidare att svenska arbetare tystas. De gamla socialdemokratiska maktstrukturerna utmanas och slår tillbaka med kraft. Ledarna på LO-förbunden väljer att använda sina respektive förbunds monopolställning för att tysta företrädarna för det parti som på sikt kan utmana Socialdemokraterna. Avslutningsvis tycker Sven Pernils att LO-förbunden borde skämmas

Lusharpan noterar särskilt den sista meningen.  Det är också intressant att läsa att det finns en Facklig företrädare som är av uppfattningen att SD på sikt kan utmana Socialdemokraterna. SD går en spännande framtid till mötes.

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.


2 responses to “Inte bara välfärden rustas ner

 • Tony

  Vad Svenska arbetare borde göra på direkten är att i stora
  mängder gå ur facket, för då självdör dessa odemokratiska
  skitstövlar när försörjnigstarmen skärs av.
  Som alternativ finns fackföreningen LÖNTAGARNA !

  Gilla

 • Nisse

  Det måste gå åt helvete innan det blir bättre. Men vi ,måste betala för alla analfabeter som Fredrik tog hit innan det blir bättre.Fredrik Du skulle tänkt på Svenskarna i stället för alla analfabeter från Somalia. Titta bara hur det ser ut i Borlänge Vem i helvete skall försörja alla i annhörig innvandringen
  kanske sossarna gör det tror inte det. det är naturligtvis vi som arbetar.
  SD 2014 kom ihåg….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: