Gothia cup-ledare anhållen för knivattack


GÖTEBORG. En ung man knivhöggs i natt i ett bråk mellan ett Gothia cup-lag och andra ungdomar. En ledare för ett Gothia cup-lag har anhållits misstänkt för grov misshandel.

– Det vi gör initialt nu är att få information från polisen om vad som har hänt. Det här är en polisiär fråga och det vi har fått bekräftat än så länge är att det rör sig om en Gothia Cup-ledare, säger Dennis Andersson som är Gothia Cups generalsekreterare till Västnytt.

Det var vid två-tiden i natt som polisen fick larm om ett bråk mellan ungdomar utanför en skola i Göteborg där flera Gothia cup-lag bor. En man i 20-årsåldern blev knivskuren och fördes till Sahlgrenska sjukhuset.

Efter händelsen togs två personer in av polisen för förhör. Ledaren för ett Gothiacup-lag, en man i 20-årsåldern, greps misstänkt för grov misshandel. Den andre personen släpptes efter förhör.

Ungdomar som bor på skolan berättar för Västnytt att de hörde skrik och bråk utanför klassrummet. När det lugnade ner sig och de gick ut såg de att entredörren var nedskvätt med blod.

– Vi har personal på plats på skolan för att lugna och prata med ungdomarna där. Sedan är det polisens sak att bedriva utredning och hålla i förhör, säger Dennis Andersson.

Mannen som knivskars ska inte vara knuten till Gothia cup. Han har enligt polisen opererats och är kvar på sjukhuset. Hans tillstånd bedöms inte vara livshotande.

– Det är oerhört tråkigt. Vi har varit förskonade från sånt här under de 40 år som turneringen funnits, säger Dennis Andersson.

Västnytt har varit i kontakt med ordföranden för den klubb som den misstänkte ledaren tillhör och han bekräftar att de fått information om händelsen.

– Vi har kallat ihop till ett möte med styrelsen och försöker nu få fram information. Sedan får vi vidta åtgärder utifrån det. Det är väldigt tråkigt när sådant här händer och det är ingenting man önskar men i nuläget vet vi väldigt lite, säger ordföranden.

Enligt polisen förstärktes misstankarna mot den anhållne mannen under fredagseftermiddagen efter att ytterligare förhör hållits.

-Pettersson vet inget men en framställan om förordnande av offentlig försvarare och en förundersökning har inleddes klockan 05:51 den 18 juli mot…

Martin Mahmoud Saadé, född 1993, domaransvarig i Helsingborgs Östra IF men det är säkert en tillfällighet….


One response to “Gothia cup-ledare anhållen för knivattack

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: