SFI-elever tränger undan gymnasieelever

Det finns snart inte ett område där Sveriges katastrofala invandringspolitik inte påverkar och tränger undan. Nu är det Komvux-eleverna som får stå åt sidan.

I Trestadsområdet är behovet av eftergymnasial utbildning stor, men antalet platser minskar på bekostnad av SFI- och GRUV-utbildningar. GRUV är förkortningen för grundläggande vuxenutbildning.

Nästa år kommer antalet Komvux-platser att minska ytterligare. Det här skapar stora problem för studenterna, som inte bara får se viktiga utbildningar försvinna, utan som också får svårt med den ekonomiska biten då CSN inte betalar ut full ersättning om pluggandet inte genomförs på heltid.

SFI, GRUV och Komvux täcks alla av samma budget och när pengarna inte räcker till allt, så blir det Komvux som får stryka på foten eftersom kommunerna är skyldiga att tillhandahålla både SFI- och GRUV-kurser.

Att pengarna inte räcker till allt har vi fått lära oss. Att annan verksamhet trängs undan på bekostnad av den katastrofala invandringspolitiken är längre ingen nyhet. Att kommunerna är tvingade så fort det rör sig om invandring börjar också det bli allt mer vanligt.

Tycker ni inte att det räcker nu? Undrar vi på Petterssons.

Källa: SVT

2 thoughts on “SFI-elever tränger undan gymnasieelever

  1. Kommunerna är skyldiga att tillhandahålla SFI och GRUV? Skyldiga inför vem? Inte kommuninnevånarna väl? När kommunerna berövas sitt självstyre och tvingas ta emot migranter tycker jag att inte en kommunalskattekrona ska behöva läggas. Inte heller belastas administrativt. Skicka ut Ullenhag med en pengapung från Borg till varje kommun och låt honom fixa allt från förskola, skola, boende, arbetsplatser osv tills de är självförsörjande.

  2. Joo det räcker nu, faktiskt har det varit för mycket av ”det goda” för länge . . .

KommenteraAvbryt svar