Kulturyttring kontra rasism

Var går gränsen mellan kulturyttringar och rasism?

Den här bilden är hämtad från gårdagens vm-match mellan Tyskland och Ghana.

Här ser vi en svart man som målat ansiktet vitt och detta kallas väl kulturyttring av de politiskt korrekta.

Skärmklipp

Var den här bilden är hämtad från vet jag inte, men här ser vi en vit man som målat ansiktet svart och detta kallas väl rasism av de politiskt korrekta.

Var ligger egentligen skillnaden, annat än i hudfärgen och färgen som målats dit?

2 thoughts on “Kulturyttring kontra rasism

  1. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Skillnaden består i syftet med ansiktsmålningen. Är whitefacesvartingens syfte att håna den vita huden? (om nu black facekulturen nu var skapat endast för att förnedra svarta) Men nu rör vi oss i PKs förvirrade föreställningsvärld så man kan lugnt säga att även om white face här var ute för att ”kränka” vita så skulle det vara helt ok enligt hycklarmobben eftersom svarta alltid är offer pga sin hudfärg och därmed alltid i underläge, alltid lite svagare och då är hat helt ok enligt nån känsloprincip om att ”sparka uppåt”

KommenteraAvbryt svar