Studielån avskrivs för vissa, inte för andra?

Regeringen ämnar ändra lagen för studiestöd.

Idag avskrivs studielånen när låntagaren fyller 67 år. Regeringen vill nu att åldersavskrivningen upphör fr.o.m. den 1:a januari 2015.

Källa: UNT

Thoralf Alfsson (SD) skrev nyligen ett blogginlägg där han läst Riksrevisionens rapport om regeringens misslyckade etableringsreform. I den framställs att nyanlända får delar av studielånen avskrivna.

”Dagens regler medger att man kan läsa till årskurs 6 utan att skuldsätta sig. Om man läser på komvux och sedan går vidare till högskolan så avskrivs hälften av lånen. En av arbetsförmedlarna menar dock att det hela tiden är en avvägning, så att andra inte ifrågasätter varför de inte får samma förmåner.”

Stämmer detta är det en skandal som inte minst ungdomar och deras föräldrar borde reagera över…kanske den 14:e september?

Källa: Thoralf Alfsson

2 thoughts on “Studielån avskrivs för vissa, inte för andra?

  1. Sen var det något om att CSN satsar på att få svenskar som jobbar i USA att betala sina lån. De har visst vunnit sitt första fall där och skall nu utöka. Vad kostar det med CSN-folk i USA och framförallt att lagföra dem där? Svenskar ska betala tills de dör medan invandrare får lånen avskrivna. Fy tusan!

Kommentera