Studielån avskrivs för vissa, inte för andra?


Regeringen ämnar ändra lagen för studiestöd.

Idag avskrivs studielånen när låntagaren fyller 67 år. Regeringen vill nu att åldersavskrivningen upphör fr.o.m. den 1:a januari 2015.

Källa: UNT

Thoralf Alfsson (SD) skrev nyligen ett blogginlägg där han läst Riksrevisionens rapport om regeringens misslyckade etableringsreform. I den framställs att nyanlända får delar av studielånen avskrivna.

”Dagens regler medger att man kan läsa till årskurs 6 utan att skuldsätta sig. Om man läser på komvux och sedan går vidare till högskolan så avskrivs hälften av lånen. En av arbetsförmedlarna menar dock att det hela tiden är en avvägning, så att andra inte ifrågasätter varför de inte får samma förmåner.”

Stämmer detta är det en skandal som inte minst ungdomar och deras föräldrar borde reagera över…kanske den 14:e september?

Källa: Thoralf Alfsson


2 responses to “Studielån avskrivs för vissa, inte för andra?

  • Pica pica

    Sen var det något om att CSN satsar på att få svenskar som jobbar i USA att betala sina lån. De har visst vunnit sitt första fall där och skall nu utöka. Vad kostar det med CSN-folk i USA och framförallt att lagföra dem där? Svenskar ska betala tills de dör medan invandrare får lånen avskrivna. Fy tusan!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: