Araber uppmanas – drick inte kamelkiss

HÄLSA. Drick inte kamelurin, vädjar Världshälsoorganisationen WHO. Den lite udda uppmaningen kommer efter ytterligare fall av virussmittan Mers upptäckts på den Arabiska halvön. Invånarna eller resenärer i området bör även undvika obehandlad kamelmjölk samt kamelkött som inte är ordentligt genomstekt.

De två senaste fallen består av två män i 30-årsåldern, var av den ene hade en underliggande sjukdom.

Sammantaget, skriver WHO, innebär detta att 701 laboratoriebekräftade fall har rapporterats till organisationen, var av 249 har dött. Enligt den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC har dock 815 människor smittats, var av 313 har dött i smittan. Skillnaden beror på hur fallen rapporteras.

Forskarna har länge misstänkt att kameler kan bära på smittan, men nyligen hittades levande virus för första gången hos en dromedar. Den exakta smittvägen är dock fortfarande oklar, det vill säga om det är kameldjuren som smittar oss människor, eller vice versa.

-Pettersson undrar varför muslimerna tycker vi är äckliga som äter fläskkött…men, men nu hamnar nog WHO i onåd för Muhammed påstod att det var nyttigt med kamelurin och många araber tror att det än idag…

WHO

 

 

9 thoughts on “Araber uppmanas – drick inte kamelkiss

  1. Hehe
    googla på ”camel urine islam” så förstår ni.

    Konstigt att de kräver halalmat men inte kamelpiss? Kanske de flesta inte är så rättrogna ändå. Men skaka hand med kvinnor – nej der går inte!
    Välja o vraka går bra för ”muslimer”

  2. Denna invandring är nog början på slutet. Vi får en mångkulturell bakteriehärd också inte bara könssjukdomar och alla resistenta bakterier som försvårar bland annat cancer behandling.
    Men just ja, enligt Expressen får ju vi Svenskar dessa resistenta bakterier med oss hem från semestern….
    Vi får nu även sjukdomar som involverar drucket kamelurin.

  3. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Jag var tvungen att kontrollera fakta då jag läst nån Ali här som påstår att Petterssons ljuger. Hittade hadithen om det http://hadithcollection.com/component/itpgooglesearch/search.html#gsc.tab=0&gsc.q=camel%20urin Kan rekommendera vidare läsning (om du är vid dina sinnes fulla bruk vill säga, annars vet man inte vad som kan hända!) i haditherna. Detta är alltså vad muslimerna själva tror på om ”den perfekta människan” Svart på vitt.

  4. Vissa herrar bland ökenfolket tycks ha ett mycket nära förhållande till sina kameler….

    Alltså det finns idag 2014 ”kliniker” i Egypten som använder sig av kamelurin och -mjölk i revolutionerande behandlingsmetoder. Det bevisar hur skrockfulla och efter en del muslimer är.

    Även svenska marknaden översvämmas av diverse halal-produkter. Skulle inte förvåna mig om en del har sådana ingredienser.

KommenteraAvbryt svar