Slaskjournalistik

Nazistattack mot Mona Sahlin när hon låg och sov – det fyller förstasidan på Expressen idag plus ett uppslag inuti tidningen.

Mona_Sahlin_nazist

Vad tänker ni när ni ser rubriken?

-Petterssons första tanke var att en nazist eller någon annan brutit sig in hos Mona Sahlin och attackerat henne fysiskt i sängen när hon låg och sov.

I polisanmälan står det dock något annat ”okänd gärningsman har sprayat ett hakkors med vit färg på fönstret i entrédörren”  och Mona upptäckte det på morgonen när hon vaknat.

  1. Hur vet Ex pressen att den okände är en nazist? Kan det inte lika gärna vara någon dåre från AFA eller Revolutionära Fronten som tycker att Mona Sahlin är en nazist.
  2. Hade rubrikerna varit lika stora om det drabbat någon representant för ett annat parti?
  3. Varför släpper Ex pressen nyheten idag, den 25 maj när det är EU-val, när ”attacken” skedde den 25 april?
  4. Tycker Ex pressen och chefredaktör Thomas Mattsson att Journalistförbundets etiska regler följs?

PUBLICITETSREGLER

Ge korrekta nyheter

1. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.

3. Löpsedel, rubrik och ingress skall ha täckning i texten.

-Pettersson tycker det är för jävligt att politiker och andra människor attackeras men det blir inte ett bättre klimat i landet av journalister som blåljuger, överdriver och vinklar.

Svenska tidningar och andra medier, inga nämnda och inga glömda, är fulla av journalister som tror de jobbar åt ett propagandadepartement där deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor.

5 thoughts on “Slaskjournalistik

  1. Detta lär ju vara 1 månad gammalt varför publicera nu ?? Tor att de flesta hakkors och liknande som målas kommer från vänsterpöbeln de vet ju vem eller vilka som automatiskt får skulden.

KommenteraAvbryt svar