Men, så hyggligt… Jävla skithög.

EU-POLITIK. Marita Ulvskog (S) och Gunnar Hökmark (M) rök ihop gång på gång i EU-debatten i Partiprogrammet. Men den hårdaste attacken missade alla: – Jävla skithög, säger Marita Ulvskog plötsligt i en ordväxling med Hökmark.

Krisen i Europa ledde till en av de hetsigaste ordväxlingarna i gårdagens EU-debatt i Aftonbladets Partiprogrammet.

Toppkandidaten Gunnar Hökmark (M) pressade S toppnamn Marita Ulvskog om vilken politik som ledde till Europas kris.

– Jag ska vara sjysst mot dig, du får välja mellan den tyska ekonomiska politiken som ger vikande arbetslöshet eller den franska socialistiska politiken som ger växande arbetslöshet, säger Gunnar Hökmark (M).

Men mitt i Hökmarks replik brister det för Marita Ulvskog som säger: – Men, så hyggligt… Jävla skithög.

När Aftonbladet pratar med Marita Ulvskog på torsdagsmorgonen är hon förvånad.

– Kunde man höra det? Det var inte meningen. Jag var nog inte medveten att mikrofonen kunde fånga upp det. Det fanns i min hjärna men skulle inte ha funnits uttalat. Så ska man inte föra debatt.

Var det hjärtat som pratade, kanske? – Jag tycker ju att han har en väldigt dålig och låg argumentation när det gäller sakfrågorna, sedan är han lite artigare än jag. Men han använder fakta på ett väldigt snedvridet sätt.

Gunnar Hökmark låter hälsa via sms: – Hennes ordval får stå för henne. En demokratisk debatt vinner på saklighet, öppenhet och respekt för motståndaren. I övrigt vill jag inte kommentera detta. 

3 thoughts on “Men, så hyggligt… Jävla skithög.

  1. Hon var bara ängslig att någon hade glömt bort vem hon är så hon passade på att presentera sig, ”jävla skithög”.

KommenteraAvbryt svar