Missnöjd med Migrationsverkets beslut – nu anhållen misstänkt för försök till mordbrand

LINDESBERG. En ung man greps natten till torsdag sedan han slagit sönder en rad fönsterrutor samt försökt att elda upp en bil i centrum. – Hans förklaring är ett missnöje mot samhället. Det var riktat mot verksamheten i den aktuella fastigheten, kommenterar Johan Wallenius, vakthavande befäl vid Örebropolisen. 

Den misstänkte, en 28-årig man, hade fått ett beslut från Migrationsverket som han inte accepterade och skall ha tagit ut sin ilska mot samhället genom att ta sig in i Migrationsverket lokaler sent på kvällen. Där slog han sedan sönder ett flertalet fönsterrutor i trapphuset.

– Han skall även ha försökt att elda upp en bil i anslutning till den här platsen, säger vakthavande befäl, Johan Wallenius.

Det var vid Lindesbergs Stadshotell mannen försökte sätta eld på en bil.

– Han greps odramatiskt vid midnatt och anhölls av jouråklagare senare på natten. Han är fortsatt anhållen misstänkt för skadegörelse och försök till mordbrand, säger Wallenius.

Enligt uppgift är mannen känd av polisen sedan tidigare. – Dock inte för oss i länet, han har vistats på annan ort tidigare. Här har han bara varit i ett dygn, kommenterar Johan Wallenius.

-Pettersson undrar vad han gör här? – Det finns andra samhällen, långt, långt bort.

LindeNytt

 

3 thoughts on “Missnöjd med Migrationsverkets beslut – nu anhållen misstänkt för försök till mordbrand

KommenteraAvbryt svar