Margot Wallström – Debatten om invandring har mer med känslor än med fakta att göra

SVERIGE/INVANDRING. Margot Wallström, mångfaldsansvarig vid Postkodlotteriet och socialdemokratisk toppolitiker påstår att debatten om invandring har mer med känslor än fakta att göra och att okunskapen öppnar spelplanen för en irrationell debatt präglad av rädsla.

2014-05-08_1848

Främlingsfientliga och andra extrempolitiska krafter tar sig allt mer aggressiva uttryck. Opinionsundersökningar visar en ökad politisk polarisering – mellan dem som tror på demokrati och mänskliga rättigheter och dem som inte gör det.

Okunskap öppnar upp spelplanen för en irrationell debatt präglad av rädsla. Ännu farligare blir det när rädsloargument målas upp som beskrivningar av verkligheten. Postkodlotteriet har tagit fram ett kunskapstest om mångfald. Förhoppningen är att testet ska kunna vara en ögonöppnare för att verkligheten har lite att göra med allmänna fördomar. Bättre kunskap minskar rädslor och ökar förutsättningarna att skapa ett inkluderande samhälle.

-Pettersson ser att Wallström inte gör så mycket för att lägga fram fakta om invandringen. Exempelvis vad kostar asylinvandring och anhöriginvandring? Hur hög är brottsligheten bland Mena-invandrare jämfört med andra? Om det är myter som sprids varför inte avslöja dem? Varför är det förbjudet att föra statistik över dömda brottslingar med invandrarbakgrund?

Sedan fortsätter det med ett kunskapstest – som tyvärr ger fler frågor än svar om hur fakta om invandringen redovisas. Exempelvis påstås att invandringen har en svag positiv effekt på Sveriges ekonomi, och fakta hämtas från en organisation som är för invandring – Oss Alla – inte särskild trovärdigt då alla invandrare räknas in som finnar, norrmän, amerikaner, dataspecialister osv. Den typen av invandring tror jag ingen har något emot men Margot har inga frågor eller svar om vilken effekt asylinvandringen av somalierna och afghaner har på ekonomin och brottsligheten…

Nåväl, hon har väl bra betalt för att skriva skit utan att tänka…

Sydsvenskan 

8 thoughts on “Margot Wallström – Debatten om invandring har mer med känslor än med fakta att göra

  1. Det är svårt för allmänheten få få någon fakta då mycket måste hemlighetsstämplas tex från vilka länder brottslingar har sina rötter som sitter i fängelse i Sverige idag.Det måste vara väldigt viktigt och betydelsefullt av någon anledning att det icke får komma till allmänhetens kännedom.Jag tycker att Wallström ska berätta lite mer fakta – som tex om våldtäkterna i Sverige vilka är det som utför dom? Är Svenska fängelser överfulla av etniska svenskar eller finns det möjligtvis någon eller några andra nationaliteter där?

    Nu har jag ställt två frågor till Wallström.

  2. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Jag har länge hävdat att invandringspolitiken har med irrationella känslor att göra. Om massinvandringsförespråkarna kunde besinna sig lite och tänka logiskt så skulle vi inte ha problemet med ett splittrat samhälle.

    • Vi vet, enligt Mark Twain, att det finns tre sorters lögner. I detta fall är nog siffrorna väldigt tillrättalagda och fragmenterade just för att nå den effekt som du hänvisar till.

      Under 2013 anmäldes drygt 1.401.982 brott. Av dessa var 853.636 (61%) ”Brott mot förmögenhet” vilket visar det dominerande området.

      Jag vet inte vad ”främlingsfientliga hatbrott” är då det inte är kategoriserat av BRÅ. ”Hets mot folkgrupp” som för övrigt kategoriseras som ”Brott mot staten” uppgår till hela 134 anmälningar. Man kokar soppa på en spik och på en väldigt liten spik dessutom.

      Slutligen; BRÅ skriver i sin rapport ”Hatbrott 2012” att ”Inom den samlade forskningen påpekas dock att det saknas en vedertagen definition av hatbrott. Diskussioner pågår inom både den akademiska och den yrkesverksamma världen, nationellt och internationellt, och variationen mellan olika länder är stor.” (Lite lustigt är det att man skriver en rapport om något man inte vet vad det är.)

  3. Trodde att Margot W var en intelligent människa men oj vad hon har gjort mig besviken. Inte minst hennes hånfulla kommentar om våldtäkterna.

    Postkodlotteriet bojkottar jag så där kan hon hållas bara hon ger tusan i att ge sig in i politiken.

KommenteraAvbryt svar