Hets mot utsatt rondellhundsgrupp

MALMÖ. ”Hundgruppen Canis Lupus Orbis Propheta har under åtskilliga år utsatts för rasistisk diskriminering.

Det inleddes 2007 med att tre individer av denna hundgrupp nekades deltagande i utställningen Hunden i konsten i Tällerud. De ansågs utgöra en hälsorisk. Samma skäl angavs av Gerlesborgsskolan som också nekade dem tillträde. Hundarna kunde visserligen delta i en utställning i konsthallen i Luzern 2008 men fick inte visa sig synliga.

En av hundarna presenterades på Galleri Granen i Sundsvall 2009 men då enbart som avbildad. Efter visningen målades bilden demonstrativt över av en konstnär som engagerats av galleriet. Galleri Granen har sedan avvisat vidare visningar. 2013 kunde dock ett antal av de närbesläktade Canis Lupus Orbis Propheta Arti delta i en utställning på Galleri Rönnquist & Rönnquist i Malmö. Dessa var också (i samma regi) välkomna på Galleri Movitz i Stockholm.

Galleri Rönnquist & Rönnquist vill dock inte fortsätta hetsen mot hundgruppen och har därför inbjudit de tre ursprungliga individerna att ingå i en utställning den 10 maj 2014 där också ett antal av Canis Lupus Orbis Propheta Arti deltar. Man skall dock erinra sig att även denna hundgrupp är utsatt för hets, de får inte visa sig någonstans och ej heller delta i auktioner.”

Lars Vilks text om utställningen ovan.

Lars Vilks ställer ännu en gång sina parafras-målningar, i regi av Henrik Rönnquist på Rönnquist i Malmö. Vernissage i konstnärens närvaro lördagen den 10 maj klockan 12-15.

Utställningen pågår till den 1 juni.

Öppet: Tisdag-Fredag 12-18, Lördag-Söndag 12-15

Denna gång visas ett femtontal nya målningar och teckningar. Samtidigt visas för första gången dem tre originalteckningarna från 2007 på rondellhundar.

Galleristen

Några målningar av Lars Vilks med rondellhundgaranti nedan…

LV_hund1

KommenteraAvbryt svar