Muslimer jobbar mindre och begår fler brott

DANMARK. Det finns en föreställning om att integrationen av invandrare från utomvästliga länder och deras barn med tiden ska bli bättre och bättre. Tyvärr är det inte så. Den övergripande bilden är att problemen med integrationen består för dessa grupper och t o m förvärras när det gäller sysselsättning och kriminalitet.

Gruppen utomvästliga invandrare uppvisar samtidigt stora skillnader inbördes beroende på kultur, religion och historia. Det är exempelvis mycket stor skillnad i sysselsättningsgrad mellan somalier (23%) och thailändare (63%). Etniska danskar har en sysselsättningsgrad på 73%. När det gäller kriminalitet syns samma mönster. Libaneser begår t ex mer än tre gånger så många brott som infödda danskar medan kineser t o m begår färre brott än etniska danskar.

Statistiken talar sitt tydliga språk. Människors ursprung, kultur och religion påverkar i hög grad hur väl de som invandrare kan anpassa sig till och fungera i ett västerländskt samhälle. Integrationsprognosen är dyster för flera av de grupper som idag dominerar invandringen till Europa. I flera fall gäller det även andra generationens invandrare som t o m kan uppvisa ännu sämre siffror när det gäller sysselsättning och kriminalitet än sina föräldrar.

Sysselsättningsgraden för invandrare från icke västerländska länder var 47 procent 2013. Sysselsättningsgraden är procentandelen av de 16-64-åringar som är anställd som löntagare, egenföretagare och medhjälpande makar. Med andra ord, är det bara lite mindre än hälften av invandrare från icke västerländska länder i arbetsför ålder som arbetar.

Personer med danskt ursprung har en sysselsättningsgrad på 73 procent. Invandrare från västlländer har en sysselsättningsgrad på 59 procent. Som västländer räknas alla EU-länder samt Norge, Island, Schweiz, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Det finns en betydande skillnad på hur väl integrerade invandrare från olika länder är på arbetsmarknaden. Sysselsättningsgraden 2013 för några länder är:

  • Danmark: 73 procent
  • Thailand: 63 procent.
  • Vietnam: 61 procent.
  • Kina: 56 procent.
  • Turkiet: 51 procent.
  • Pakistan: 49 procent.
  • Irak: 34 procent.
  • Libanon: 32 procent.
  • Somalia: 27 procent.

Invandrare från länder i bortre Asien är klart bättre på att integreras på arbetsmarknaden än invandrare från länder i och runt Mellanöstern. Särskilt dåligt det går för invandrare från Somalia, Libanon (främst palestinier) och Irak, där endast mellan en fjärdedel och en tredje del har arbete. Majoriteten av dessa invandrare lever på offentligt stöd.

Invandrare och ättlingar från icke västerländska länder begår fler brott än personer med danskt ursprung. Eftersom den stora majoriteten av brott begås av män, nämns endast män mellan 15 och 79 år i brottsstatistiken i artikeln.

Kriminalitetsindex

I tabellen framgår brottsnivån 2007 och 2012 för invandrare och ättlingar från ett antal länder jämfört med personer med danskt ursprung. Två saker sticker ut. Det första är att invandrare och ättlingar från ett antal länder i och runt Mellanöstern har en mycket hög brottslighet. Det andra är att invandrare och ättlingar från länder i bortre Asien begår färre brott än personer med danskt ursprung.

Män med ursprung i Libanon (palestinier) begår brott mer än tre gånger så ofta som män med danskt ursprung. Invandrare och ättlingar från Somalia, Turkiet, Pakistan och Irak har en brottslighet, som är 2-2 2,5 gånger så stor som genomsnittet.

Jämförs brottsligheten 2007 med 2012 syns att utvecklingen går åt fel håll. Brottsligheten ökar bland icke-västerländska invandrare och deras ättlingar. De olika initiativen för att förbättra integrationen har inte haft någon betydelse när det gäller brottslighet.

-Pettersson lägger märke till några saker som inte nämns i Jyllands-Postens artikel.

  1. De invandrare som har sämst sysselsättningsgrad kommer från muslimska länder.
  2. De invandrar som begår flest brott kommer från muslimska länder.
  3. Det är troligen ännu mycket värre i Sverige. Vi har större invandring från de muslimska länderna än Danmark, samtidigt som problemet förnekas bland de etablerade politiska partierna och av de flesta journalister och problem som sopas under mattan och döljs går inte att lösa…

11 thoughts on “Muslimer jobbar mindre och begår fler brott

  1. Oavsett vad händer med en muslim kommer han,hon att vinna. Om en muslim försvarar sig och överlever bra för honom om han dör medan han försvarar sig,sin familj,egendom och dör det blir ännu bättre.jag själv skulle vilja välja det andra alternativ. Muslimer måste sluta demonstrera,klaga utan försvara sig det ger mer resultat.Att klaga till olika myndigheter ofta händer ingeting för att själva myndighet är mot Islam och muslimer. Att försvara sig det är stor ära. Man ska aldrig lyssna på vad världen,eurupa snackar utan bara framåt till frihet.Så som sagt en muslim vinner alltid. Ju mer media propaganda mot Islam och muslimer ju mer kommer Islam att växa.Vem kan stoppa Islam måste vara psykisk sjuk så man rekomenderar att man tar medicin och tar akut kontakt med läkare med sina sjukdomar.Att hata Islam och muslimer kan ge en massa sjukdomar.Många säger att när de har hatat Islam och muslimer fick de hemska mardrömmar och tog medicin sen när de slutade att hata Islam och muslimer mardrömmar har försvunnit så de behöver inte medicin.Att ha krig med sin Skaparen ALLAH S.W.T. kan ge allvarliga slut.Ju mer israel och världen dödar muslimer ju mer kommer de att finnas eftersom man kan inte döda hur många en moder kan föda.Det bestämmer inte israel,amerika,eu utan ALLAH S.W.T. Alla palestinska barn och kvinnor som blev dödade kommer att komma i paradisen medan israel människor kommer betala i helvetet för sin smutsiga jobb.EN SAK ÄR SÄKER att så länge finns detta värld kommer det att finnas Islam och muslimer.Varje dag som kommer och går blir det fler och fler som konverterar till Islam.Om man ska prata om terrorister så finns det ingen större terrorist än amerika,europa,israel .Alla pratar om demokrati men ännu i dag demokrati finn bara på papper detta är min åsikt. amerika,europa israel bör städa först sitt hus innan de kollar grannens hus.Det som de säger demokrati får väst behålla för sig . Arabländer behöver inte väst demokrati.

    • Ni är tyranner och inget annat och ni blandar in er religion i allting, men visst går det att utrota islam. När ingen längre finns kvar att dyrka en obefintlig företeelse, försvinner denna företeelse.

    • Lena
      Jag vill inte uttala mej om det, men vi är alla människor vilket innebär att vi alla ibland gör fel. Men eftersom vi är människor kan vi reparera skadan vi gjort. Åtminstone oftast.

      • Ed : Du är en mycket överseende medmänniska , tyvärr är jag inte lika överseende, det beror som alltid tror jag på olika erfarenheter.

KommenteraAvbryt svar