Majoritet för allians med Sverige


Över hälften av dem som besvarat en finländsk enkät förespråkar en försvarsallians mellan Sverige och Finland. Försvarsalliansen skulle innebära att länderna arméer vid behov ska bistå varandra.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/3392980.svd

Av de tillfrågande sa 10 procent nej till en svensk-finländsk försvarsallians, medan 10 procent inte tog ställning. Starkast var stödet bland personer över 50 år och i gruppen under 25 år. Alliansen hade stöd i alla partier men det starkaste stödet fanns bland de gröna.

Lusharpan tycker att detta låter alldeles utmärkt i synnerhet som vi inte har någon armé kvar i Sverige. Dessutom uppstår vid en allians ett ypperligt tillfälle för Sverige att införa den ”finska modellen” som Lusharpan så varmt förespråkat. Den innebär ett helt likvärdigt eller bättre försvar än det vi har idag med en armé som är 6 gånger så stor som den vi kommer att få 2016, FAST TILL HALVA PRISET.

Det vore väl bra om ”Felfria Fredrik” snarast genomförde en enkät i samma fråga i Sverige. Då får man ju en utmärkt anledning att rätta till alla fel man gjort med försvaret utan att förlora ansiktet. Måste ju varas perfekt för en politiker.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

 

 


3 responses to “Majoritet för allians med Sverige

 • TheMinimizer

  Outsourca försvar, politik, polis, skola och invandringspolitik till finländarna. Det enda vi är bättre på är fotboll och htpq.

  Gilla

 • Tony

  Hade det inte varit bättre om Finnarna tog över hela Sverige,
  för där verka politikerna ha förståndet i behåll, vilket man inte
  kan påstå om Sveriges!

  Gilla

 • Pica pica

  FF (=Felfrie Fredrik) står så högt över sina väljare att han inte skulle drömma om att ta in deras åsikter.

  Men en bra idé! Vi har mycket att lära av Finland, inte minst om ekonomi inom försvaret.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: