”Invasion nära förestående”

Tiotusentals ryska soldater finns nu utstationerade vid gränsen till östra och södra Ukraina. I en intervju med Svenska Dagbladet varnar Ukrainas FN-ambassadör Yurii Klymenko för att en invasion är nära förestående – och att Ukraina tänker försvara sig.

Rysk stridsvagn vid Ukrainas gräns.
Rysk stridsvagn vid Ukrainas gräns.

Läget blir allt mer spänt längs Ukrainas östra och södra gräns mot Ryssland. Enligt Yurii Klymenko har det skett en dramatisk mobilisering av ryska soldater de senaste dagarna.

”Situationen är kritisk. En invasion är nära förestående, och vi mobiliserar nu för att vara beredda. Om Ryssland attackerar Ukraina kommer vi att försvara oss. Ukrainska soldater får använda våld om de blir attackerade”, säger Yurii Klymenko till Svenska Dagbladet.

”De vill provocera våra soldater så att de förlorar behärskningen. Ryssarna vill ha en militär reaktion, så att de får en ursäkt att slå till.”

Yurii Klymenko hävdar att de ryska soldaterna nu försöker provocera fram en tändande gnista.”De kommer fram i omärkta uniformer och förolämpar våra soldater eller uppträder aggressivt.

Ryssarna vill ha en militär reaktion, så att de får en ursäkt att slå till”, säger Yurii Klymenko till Svenska Dagbladet.

I USA ser man med växande oro på den massiva ryska gränsmobiliseringen, rapporterar The Wall Street Journal och hänvisar till källor inom den amerikanska administrationen och Pentagon.

Bedömningen i USA är att det nu finns omkring 50.000 ryska soldater vid gränsen redo att slå till, skriver The Wall Street Journal. Enligt den ukrainska FN-ambassadören Yurii Klymenko kan det handla om dubbelt så många, skriver SvD.

SvD

15 thoughts on “”Invasion nära förestående”

  1. Next Stop kan mycket väl bli Baltländerna och Polen,
    fast försöker dom med Polen blir det nog större problem
    för Putin än han räknat med. Varför lyckas Ryssland
    alltid att få fram ledare med storhets vansinne?

    • Därför att landet är världens största till ytan. Tror du att det är samma saker som intresserar någon från Kamtjatkahalvön som i Sankt Petersburg. Olika jämförelser från olika platser inom Ryssland är helt klart intressant, och ger nog till resultat att många mindre stater skulle vara populära för folk som är nationalister. Mot detta står då alltid en stark ledare, som får sin kraft ur att Ryssland är så stort som möjligt.

    • Tony:
      Du gör mig lite besviken…Trodde inte att du lät dig indoktrineras av EU/USA !För det är väl inte så,att du sitter och tror vad bl.a. svensk STATS-TV sänder ut ?

      • Jag instämmer igen.
        Man måste öppna ögonen och försöka se lite själv och inte bara svälja medias hype om den store farliga ryssen.

        Det är ju bara att se sig om i världen. Hur många krig/konflikter har Ryssland skapat/eldat på eller hur många länder har de bombat de senaste 15 åren.
        Ta sedan och ställ samma fråga om de länder, vars information/propaganda ”om hur farliga Ryssland är”, som man sväljer helt okritiskt.

        Det är ett lustigt sammanträffande att de länder som av någon anledning är störst hot mot världen (om man får tro västmedia och våra ledare) också är de länder som gör något av följande fyra saker.
        1. Ger ut eller vill ge ut sina egna pengar fria från ränta.
        2. Säljer eller vill sälja sin olja i annan valuta än dollar.
        3. Har en strikt kontroll på sin centralbank med ett nationellt intresse i fokus och ett nationalistiskt tänk där det egna folket sätts i första rummet.
        4. Är nära allierad med ett land som gör något av ovanstående.

  2. Propagandan och hetsen mot Ryssland finner ingen ände.USA försöker med hjälp av sina europeiska lakejer,göra vad man kan för att försämra de handelsförbindelser som byggts upp senaste 20 åren.
    Obama och hans skrikhalsar,är ju de som tjänar på sådana aktioner.Vi i Europa är de stora förlorarna !
    F.ö är ju en rysk militärstyrka om 50.000 man knappast värt att notera.I DDR fanns c.a 300.000 ryssar,under några av de år jag bodde i Berlin.
    Hade inget obehag av ryssarna,men väl av kommunistsvinen i Östtyskland.

    • Mycket bra skrivet!
      Man märker tydligt hur den samlade väststyrda mediamaskinen börjat spruta ut negativa nyheter om Ryssland överallt numera.

      Vi får hoppas att Ukraina kan få sin självständighet fria från oligarker, internationella banker och globalistiska krafter. Om de inte kan få det så är Ryssland det näst bästa alternativet.

      Det helt klart sämsta alternativet är iaf EU, IMF och evig skuldsättning och utförsäljning av statliga tillgångar. Vi bör heller inte glömma att ta upp massinvandring, folklig uppblandning, avsaknad av gemensam tillhörighet och ökad egoism i samhället som en följd av det sista alternativet.

      • Det sista du skriver inte minst viktigt i sammanhanget..
        Ingen basunerar ut att Ukraina är helt bankrott..Det omedelbara behovet lär enligt IMF ligga kring 230 miljarder Euro ! T.o.m. Grekland ligger här betydligt bättre till.
        Vill också påminna om att Sverige skänkte 10 miljarder till Greklands tunna utan botten..
        Hur mycket skulle vi skattebetalare,nu tvingas ställa upp med för att rädda detta öststatsland ?

      • Ja precis.

        Det är viktigt att komma ihåg att den stora skillnaden för banker att låna ut till länder med dålig kredit mot att låna ut till privatpersoner med detsamma. Det är att länder får sedan om de inte kan betala, göra så genom att sälja ut sina naturresurser eller andra tillgångar (se Grekland, Italien).
        Så det är helt riskfritt för bankerna att låna ut. Det är därför de nästan slåss om att få sätta dem i skuld.
        Sen när de inte kan betala då kommer de och tar deras företag och industrier, som till skillnad från pengar skapade ur tomma intet genom en knapptryckning på en dator, faktiskt har ett reellt värde.

        En intressant fråga är varför media envist kallar dessa lån för ”stödpaket” och liknande. Det går inte vid dessa tillfällen att undvika att tänka på att denna media många gånger även ägs av dessa stora banker.

        Ingen person som är vid sina sinnens fulla bruk som inte kan betala sina räkningar säger att de ska gå till banken och ”få ett stödpaket”, när de ska ta ett lån för att ha råd med räkningarna. Det är helt befängt, det är vad det är.

      • Ja allt du skriver stämmer med verkligheten.
        Vid ett av alla de program,som jag tittat på i europeiska sändare framkom,att ett av de s.k. ”stödlånen” till Grekland som omfattade 200 miljarder gick 185 miljarder direkt till banker i förfallna räntekostnader !

    • ”Fredsprojektet EU” visar nu sitt sanna ansikte.
      De ställer sig med USA och med hjälp av sanktioner och sedan även missiler i nära grannländer så försöker de måla in Ryssland i ett hörn.
      Jag undrar just hur allt detta låter i Ivans öron.
      ”Om du bara är lydig nu och gör som vi säger, då kommer vi se till så att du får mat på bordet i alla fall”, eller något i den stilen.
      Undrar vad Ivan tänker då….

      Detta är fullt möjligt vägen till WW3…

    • Ja det blir fler och fler som vaknar upp och inser hur det ser ut i verkligheten bakom alla kulisser och rökridåer.
      Jag kan rekommendera dig två riktigt bra klipp. Att se båda två (15min + 45min) kan nog vara bland den bästa investerade timmen. Det gäller för alla som inte sett de.

      Här är klippen:

      https://www.youtube.com/watch?v=HP7L8bw5QF4

  3. Farligt , farligt. Trots att Putin tog över Krim – för att skydda ryssar – kommer nog världssamfundet att reagera om de fortsätter att invadera andra delar av Ukraina.

    Undrar vad Putin tänker?

Kommentera