Facklig företrädare sänker sin lön

Kent Kullander jobbar som regionsamordnare på fackförbundet Vision.

Som ett tecken på solidaritet med svenska kvinnor, tänker han lägga undan 4 500 kronor av nästa månadslön och inte använda dem förrän månade efter.

”Det kan bli tufft de sista dagarna”, säger den fackligt engagerade Kent och syftar på att han ”bara” tjänar 27 000 kronor den aktuella månaden. Hur många kvinnor tjänar 27 000 kronor i månaden? Vad säger ni pensionärer om den fackligt aktive Kents uppoffring? Skulle inte ni glädjas enormt om er pension åtminstone var i närheten av Kents 27 000? Vad säger ni som är arbetslösa? 27 000 kronor skulle väl förgylla er allt mer undanskymda tillvaro enormt. Ni ungdomar som varken får jobb eller bostad. Vad skulle ni säga om ni fick chansen att tjäna 27 000 kronor i månaden? Vad säger ni kvinnor som sliter på verkstadsgolv, som dignar under bördan på sjukhusen, som sitter bakom kassan i affären med onda ryggar och ni kvinnor som förtjänstfullt passar barnen på deras daghem? 27 000 kronor i månaden vore väl mumma?

Lägg namnet på minnet. Kent Kullander, fackförbundet Vision, med en månadslön på 32 000 kronor tänker uppoffra sig för er kvinnor genom att lägga undan 4 500 kronor av en månadslön för att visa sin solidaritet.

Kent Kullanders aktion kan inte annat en ses som ett hån mot både kvinnor, män, unga och gamla som inte är i närheten av att tjäna 27 000 kronor. Hörde jag någon ropa ”Verklighetsfrånvarande fackpampar”?

Källa: Affärsliv (läs gärna kommentarerna)

PS. Har ni frågor till solidariske Kent besvarar han dem gärna här.

10 thoughts on “Facklig företrädare sänker sin lön

  1. Denne Kent har förmodligen inte någon som helst susning om att den summa som han lotsas lägga undan är nästan identisk med vad många
    fattig pensionärer får i pension. Men han kan ju visa alla dom överbetalda politiker som sitter med direktörslöner att även dom har möjligheten att sänka sina löner till en anständig nivå, och som går
    i paritet med vad dom presterar? Nej förresten det går ju inte, för då hade
    dom ju blivit skyldiga pengar varje månad!

  2. Vision? Är det en fackförening? Låter mera som en reklambyrå vilket kanske inte är så långsökt då man lovar runt och håller tunt.

  3. Arrogansen har härmed haft sina minuter i media. Mindervärdigt och rent ut sagt elakt med noll koll på verkligheten för flertalet löntagare.

    • Roland
      Nähä och vem skall visa dom verkligheten,om alla struntar i fackföreningarna vilka kommer då att ensidigt bestämma. Det finns alltid intressen som vill minska fackföreningars inflytande. På mej verkar det som om Petterssons tar alla tillfällen att förlöjliga facket. Varför?

      • Ed,
        Har på nära håll sett vilka maffia-fasoner facket använder t.om. mot sina egena medlemmar, fy f–n!
        Har aldrig och kommer aldrig att bli medlem i någon fackförening!
        A-kassan är däremot enhelt annan sak!

      • Ed, det finns en fackförening som ser till löntagarnas
        intresse, som inte använder merparten av tiden till att
        sko sig själva, och den heter LÖNTAGARNA!

        Hur förklarar du annars att väldigt många av dom andra
        fackpamparna har miljonlöner, vad jag vet har ingen löntagare blivit miljonär på arbete!

  4. Sant Pettersson. Han borde ha försökt leva som en pensionär i en månad istället. Det hade varit nåt det. Dessutom borde han SKÄNKT de pengar han dragit av till nåt för kvinnor i första fallet, och pensionärer i det andra. Och inte gnidet tagit tillbaka pengarna till sin egen ekonomi igen. Det hade varit nåt det, och visat på äkta omtanke. Nu visar han bara, att han är dum och propagandistiskt beräknande på riktigt. Nej, ska man göra något, ska man göra det HELHJÄRTAT. Annars kan det va´.

  5. Oj han ska visa att det går att leva på 27 000/mån vilket pucko hade det varit på en fattigpension på 6000/ mån så…

KommenteraAvbryt svar