Skåningar tänder på mer sällan


SKÅNE. Skåningarna orsakar allt färre bränder. Polisanmälningarna har minskat med 33 procent sedan 2009. Trenden är tydligast i Malmö. Där har antalet polisanmälda bränder nästan halverats på fem år.

Varken räddningstjänsten eller polisen har någon översikt över hur mycket det brinner i Skåne. Men Sydsvenskan fick genom polisen tillgång till samtliga polisanmälningar sedan 2009. Det är mordbränder, skadegörelsebränder och bränder som orsakats av brottsligt slarv, så kallad allmänfarligt vårdslöshet.

Sedan ser Pettersson att det är flera bilbränder på Thomsons väg. Vid 19-tiden inkom första larmet om att två bilar börjat brinna på Thomsons väg. Någon timme inkom ett nytt larm om att branden i den ena bilen blossat upp på nytt. Bränderna är nu släckta. Polisen saknar vittnen till händelsen, men en anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

– Det är i nuläget oklart vad som orsakat bränderna, men det är ju väldigt sällan som en bil börjar brinna av sig själv, säger Maya Forstenius, pressinformatör på polisen.

Båda artiklarna från dagens Sydsvenskan HÄR och HÄR.

Är det inte skåningar som eldar på Thomsons väg i Rosengård???….

2014-03-17_1533

2014-03-17_1535

 


3 responses to “Skåningar tänder på mer sällan

 • Kalasbetalaren

  Finns väl inget kvar att tända på!

  Gilla

 • Ruben

  Det är uteslutande fiktiva skåningar som ”tänder på”.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  De måste ha jobbat dygnet runt för att hitta någon statistik som de kunde vända och vrida på till sin fördel. Ingen sätter längre kaffet i halsen utan ler bara åt dessa uppenbara lögner.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: