ÖB och Jan Björklund oense om ny doktrin


Folkpartiledaren Jan Björklund och ÖB Sverker Göransson är inte helt överens om behovet av en ny försvarsdoktrin med en starkare nationell dimension. ÖB tycker inte att det behövs, men Björklund står på sig.

”Det får naturligtvis stötas och blötas i försvarsberedningen, så får vi se om vi använder olika ord för samma sak, men det behövs en starkare inriktning på en nationell dimension, det är det jag menar när jag säger en ny försvarsdoktrin” sade Jan Björklund på FP:s riksmöte.

Lusharpan håller för en gångs skull med Jan Björklund. Vi har inget nationellt försvar kvar, så nog behövs det en ”nationell dimension” alltid.

ÖB är ingen person att hålla i handen när det gäller försvarsfrågor. Han ser inte till landets bästa, utan agerar som andra ”politiker” med samma behov att att spela internationell godhetsapostel. ÖB och resten av försvarsledningen är tillsammans med Regeringen de som är ansvariga för att hela svenska nationella försvaret fått erodera ner till noll.

Hade ÖB haft det minsta intresse för landet bästa hade han varit på studiebesök i Finland för länge  sedan. Då kanske vi hade haft ett nationellt försvar värt namnet.

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.


3 responses to “ÖB och Jan Björklund oense om ny doktrin

 • svenskinfo

  Det är som jag sagt. Björklund och folkpartiet, är det minst osunda i sjuan. Bra mycket bättre om de blev större och tog röster från sossarna. Det skulle gynna SD. Och Björklund är den enda partiledare Åkesson kan tala med, utan att åka på rådäng verbalt.
  Så det skulle vara bra med en uppgång för fp. Men helst att de tar röster från vänstern då.
  Bye the way. Vi behöver ”en ny försvarsdoktrin med en starkare nationell dimension”.

  D v s, en befrielse och skydd från sjuans mångkulturalism. Särskilt Reinfeldts sjuka antisvenskism.

  För vad ska vi annars med försvar till, när loppet ändå är kört för oss svenskar.

  Gilla

 • Tony

  Ja 100 miljarder är mycket pengar, men bara en
  tredjedel av vad den (o)nyttiga invandringen kostar!

  Gilla

 • Pettersson

  Det svenska försvaret är en dyster syn.

  Flygvapnet ser skapligt ut på papperet med ett gäng fina Gripenplan men det saknas både reservdelar och markpersonal samt pengar till övningar.

  Armén ligger i spillror och det som återstår är inte till för försvar av landet utan regionalpolitik.

  Flottan finns knappt, men Kockums bygger några av världens bäst u-båtar och möjlighet finns att behärska Östersjön men inga pengar.

  Sverige är en stormakt när det gäller officerare, skrivborden och femhjulingarna har inte råkat ut för besparingar på samma sätt som de som ska göra jobbet.

  Det är en egenskap som regeringen är bra på, titta på regeringskansliet, det växer och växer med skrivbord där det sitter folk och talar om att de i verksamheterna som försvar, skolor, vård osv måste jobba mera och hårdare.

  Någon måste inse att några 100 miljoner eller några miljarder inte gör någon skillnad så länge vi inte har någon som vet vad som behöver göras och de som tycker vi ska gå med i NATO måste räkna med att det blir betydligt dyrare än nu. Plus 30 miljarder eftersom Nato har som krav att försvaret ska kosta 2 % av BNP alltså totalt 70 miljarder. Att skicka två Jas-plan till Gotland kan eventuellt få Putin att skratta ihjäl sig.

  Ska vi klara oss själva så räkna med 100 miljarder i årskostnad mot nuvarande 40 miljarder. Men det är meningslöst att betala ens 40 miljarder när vi inte får något för det som finns nu om vi inte ska förbli en stormakt på skrivbord…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: