Missnöje med jobben


Såg ni debatten mellan Jonas Sjöstedt (V) och integrationsminister Myten (Fp) i gårdagens Agenda?

Ämnet var ”Sverige är det industriland som har svårast att ge jobb till nyanlända”. Att Sverige är det industriland som tar emot flest nyanlända talade man förstås inte om.

I slutet av 2013 meddelade SCB att cirka 70 procent av alla nya jobb sedan 2006 gått till utrikesfödda, 160 000 av 230 000. Länk

Jonas Sjöstedt ansåg att regeringen misslyckats kapitalt. Integrationsminister Myten sade att regeringen redan gjort mycket, men tänker göra mer.

Ska man tolka detta som att Alliansen och oppositionen inte är helt nöjda förrän samtliga lediga jobb gå till utrikesfödda?


One response to “Missnöje med jobben

  • Pica pica

    När Ullenhag upprepade sin tirad om hur många invandrare som gick till jobbet varje dag försökte Sjöstedt säga att vi nu tagit emot så många fler så antalet arbetslösa därigenom ökat. Naturligtvis pratade Ullenhag över det.

    OCH, vad kostar det att få dem att gå till jobbet?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: