Kostnaden för invandringen göms på arbetsförmedlingen

Socialdemokratiska statsvetaren Stig-Björn Ljunggren ställer en intressant fråga på twitter: ”2005 hade Arbetsförmedlingen 7000 anställda. Idag 13000. Arbetslösheten är ungefär lika. Vad har jag inte förstått?”

Migga_X på Migrationsverket svarar: ”etableringsreformen. Arbetsförmedlingen administrerar numera våra nyanlända migranter. Så döljs kostnaderna för vår #migpol.”

Läser vi regeringens budget så finner vi kostnader för migration på 9,9 miljarder, kostnader för integration och jämställdhet 12,4 miljarder, etableringsersättning till vissa nyanlända 3,2 miljarder, kostnader för etableringslotsar 2,4 miljarder, osv. Sedan kan vi räkna med arbetsförmedlingens förvaltningskostnader, domstolar, polisväsende ja, ja, det ska mycket till för att räkna hem den ekvationen…

2013-12-27_1628

 

12 thoughts on “Kostnaden för invandringen göms på arbetsförmedlingen

  1. Bland annat….”kärt barn har många namn” !!
    Norska siffror:
    Medelkostnad per invandrare 4Miljoner livslångt
    Medelkostnad får någon som aldrig kommer i arbete 16Miljoner livslångt.
    Arbete är inte skattefinansierad terapi.

    Sätt ihop 4Miljoner–>dela med 40(år)–>100.000 kostnad per år i 40år….Inte så himla mycket eller hur?
    MEN för 100.000 anländande så blir det 10Miljarder i kostnadsökning årligen under de närmaste 40 åren….dvs så länge investeringen ”bottom line” är en förlust blir det ingen berikning ej heller mer pengar till pensioner. Tvärtom naturligtvis.
    Sätt ihop dessa 100.000 med migrationsverkets PUT årligen från 1980……
    Första åren en försummande liten”skuld” på en eller annan miljard årligen….MEN nästa år accumuleras en lika stor (oftast) större skuld till denna årliga kostnad….i dagsläget adderar vi ungefär 10Miljarder till kostnaden årligen 160–>170–>180…..dvs så länge varje kohord inte bidrar så kostar det mer de närmaste 40åren….

    Läget: Just ju cirka
    160Miljarder årligen i kostnad de närmaste 10åren plus den adderingen som sker med kohorter på ~100.000 de närmaste åren,
    om 10 år har vi säkerligen passerat 200Miljarder årligen
    …….MEN var hämta medlen ?
    Joo skattehöjningar, pensionssänkningar, överföringar till de ”arbetande” via jobbskatteavdrag…..så här långt har det kostat i runda ”slängar” 2000Miljarder enligt den beräkning som grundar sig på Norska kostnader och svenska siffror….Naturligtvis kan beräkningen slå fel MEN tyvärr såväl uppåt som nedåt……
    Hur är det med skolan….jaa ganska illa…inte mätt med ett PK-konformt måttband(aka gummiband) rörande betyg….resultaten ökar!
    MEN PISA visar att medelvärdet för gruppen inlandsfödda minskar med 8 och för gruppen utlandsfödda med 12 MEN pga av en ökning av den senare gruppen blir medelvärdet cirka -13,5
    Denna är ju en kostnad men icke editerad i pengar…..

    Sedan dekader har kopplingen intag–uttag av skattemedel tagits bort…dock har vi vägskatt, fordansskatt, bensinskatt, energiskatt etc. etc. men inte kan en kWh el som kostar 1öre att producera behöva kosta 1,50kr/kWh om inte pengarna sklall slösas på icke ”berikande” saker….

    Vi har en gigantisk arbetslöshet öppen+dold……alla som inte jobbar kostar…en i landet som byter från arbetslöshet till jobb kostar en mindre, bidrar en mer(dvs för 2)
    Naturligtvis skulle arbetslösheten i migrationsindustrin öka vid en minskning av invandringen men ändå bättre än importera arbetslöshet/bidragsberoende etc.

  2. Han må vara statsvetare bäst han vill, och då borde han inte förvåna
    sig över att Arbetsförmedlingen har dubblerat antalet anställda?
    Så är det även på socialkontor , Migrationsverk försäkringskassa
    och många andra ställen , den famösa invandringen kostar pengar,
    stora pengar, och ändå tillhör Stig Björn Ljunggren dom smilfinkar
    inom PK folket som är för massinvandring, som lever i någon
    slags övertygelse att varje person som kommer över gränsen
    till Sverige är en tillgång.

  3. *hint* Nej.

    Vi har nu under lång tid haft netto invandring på över 80000st/år. Sedan 2006 har det ”skapats*” ca 260000 jobb. Vem som helst med lite matematik kunskap förstår då att det är matematiskt omöjligt att få ned arbetslösheten.

    Så varför går inte arbetslösheten upp? Jo: man gömmer folk. Det är en enorm katastrof som är påväg att hända då alla jag tex känner under 30år har aktivitets ersättning. Varför jobba när man får 7000+kr/gymkort/gratis lokal trafik osv?

    Över 50% av invandrare i vissa landskap har tex LSS klassats. Dvs folk med grava funktionshinder. Har man LSS så är det perversa rättigheter man har (och då menar jag de som är friska, men ändå klassas som LSS)

    För detta är ledtråden: På 80 talet hade vi mellan 85-88% sysselsättning och 2% arbetslöshet. Idag har vi 65% sysselsättning och 9% arbetslöshet.

    Och sysselsättningen går ned varje år… Så göms det.

    Detta är en hållbar situation.
    1) Eftersom över 50% av de som arbetar gör det åt stat/kommun/indirekt.
    2) All skattebas kommer från export/privat företagande. Man kan inte anställa folk åt staten och få dem att betala mer skatt än de tar i lön. Dvs 25% av befolkningen skall betala för alla andra. Men inte bara det: varenda väg, sjukhus, skola osv är privat skattbas.
    3) Skattetrycket går ned. Vi har gått från 56% till 46%. Det är en enorm minskning. I snitt betalar man 20% mindre idag än för under 10år sedan.
    Har ni märkt 20% lägre skatt? Nope..
    4) Just att skattetrycket gått ned får vänster människor att säga: Orsaken till besparingar är alla skattesänkningar som ”högern” gjort. Tyvärr så kan de inte ekonomi/matte. Arbetar färre så blir det mindre skatteintäkter.
    5) Detta leder till kraschen: Idag betalar en arbetare minst 75% skatt. Tjänar man över 36000kr/mån så är skatt på delen över minst 90%. Folk fattar inte att arbetsgivare ”avgifter” är 33-63% beroende på lön + 3-7% i ”kollektivavtal. Lägg till moms på allt man handlar oftast 25% + tull allt som importeras + skatt el 75% + skatt drivmedel 75% + kommunal skatt 33% så kommer man upp i 75%+–90%.

    Och folk tror de betalar 30% eftersom man döljer moms/punktskatter/arbetsdödar avgifter.

    Varje krona som tas från privata sektorn dödar äkta jobb.
    *för skapade jobb är inte att man anställer dem åt stat/kommun med meningslösa jobb som tolkar, ledsagare,kontaktperson,förare och allt annat som är låg kvalificerade jobb. För raketforskare som inte kan läsa kan inte få andra jobb. Dessa märker också direkt att man tjänar 0kr på att gå ut och jobba. Kan man vara hemma med bidrag så är det exakt samma pengar vid låg kvalificerade jobb.

    Eftersom man inte kan höja skatt mer och arbetslösheten kommer öka så länge vi har vansinnig invandrings politik så är kraschen oundviklig.

    Lösen är enkel. (Jag är på valbar plats i kommunalval nästa år. Börjar min väg mot makt övertagande)

    1) Stoppa vansinnig invandring och följa FNs flykting konvention. De vill att Sverige skall ta emot 1500 äkta flyktingar och hjälpa folk på plats.
    2) Anhörig invandring stoppas. Enbart efter viss tid (tex 5år) + att man kan garantera försörjning i minst 5 år får man börja släpa hit släkten.
    Detta ger besparingar direkt på ca 40-80 miljarder per år.
    3) Ta bort arbetsgivare avgiften. Det är perverst med straffskatt på jobb. Speciellt när majoriteten jobbar åt stat/kommun.
    Detta kommer leda till en jobb bom och ökade skatte intäkter.

    Fixa till så att Arbetsförmedlingen fungerar igen. De kan inte fixa arbeten som folk tror. Deras jobb är att utbilda de arbetslösa till de branscherna som behöver jobb. Dvs: massiva insatser på vidareutbildning.

    Införa ekonomisk demokrati där folk kryssar i vart pengarna skall gå på skattsedeln. Detta ger en fingervisning om folk vill ge 25% av sin lön till invandrarna eller inte.

    Sist:
    Inget är invandrarnas fel. Allt är medias och politikernas fel.
    Det viktigaste är att bryta monopolet i media idag där 4 ägare har 90% av media. Detta är högst koncentration av media i hela europa. Alla ägarna tillhör samma icke svenska etniska bakgrund vilket förklarar varför media skriver exakt samma sak idag.

    • Tänk att det alltid är nåns fel.
      Borgligheten har dominerat tidningsbranchen under alla år, arbetarrörelsens tidningar har lagts ner en efter en. Det är priset för att ha demokrati, läsarna bestämmer tillsammans med annonsörena vilka tidningar som skall överleva. Hur skulle det kunna vara annorlunda?
      Vem som vill kan starta en tidning om han kan skaffa kapital och läsare.
      PK javisst snart har vi ett annat PK sen ett annat i samhällen går det alltid trender och strömningar, det är inget konstigt det betyder inte att människor är onda, saker förändras hela tiden.
      Att förändringen tar tid är bra, de länder som haft revolutioner har drabbat enskilda mycket hårt.

      • Problemet med förändringar är ifall det kostar….och i fallet invandring så är kostnaden hög…dvs hur man än vaänder på saker och ting så är det en förlustaffär i ett par generationer……vad som sedan sker är svårt att prediktera….MEN det bekymrar inte oss heller för då är vi också borta….men det kan ju vara roligt att ge våra barn ett arv som ger och inte tar…….

  4. Som alla andra statsvetare. De verkar inte veta ett skit om någonting. Undrar hur deras studieplan ser ut? Läsa Kalle Anka idag, Stålmannen i morgon kanske?

Kommentera