Invandrargäng sprider skräck i Örebro

Gängen Black Cobra och Romano utkämpar en strid om Örebros narkotikamarknad. Gängkriget är det värsta i stadens historia och nu har våldet flyttat ut bland vanliga människor på gatan.

– Vi är väldigt oroade över utvecklingen,säger Bo Andersson, polismästare och operativ chef i Örebro län.

För två veckor sedan sköts en 25-åring tillhörande gänget Romano på Drottninggatan i centrala Örebro mitt framför ögonen på julhandlande människor.

Enligt kommunstyrelsens ordförande Lena Baastad (S) är det en gräns som passerats: – Nu är det nog. Vi ska äga det offentliga rummet och ingen ska tvinga tillbaka oss. Vi medborgare får inte backa.

Black Cobra är ett gäng bestående av kriminella invandrare och Romano är zigenare som gapar när de registreras. Båda gängen har funnits i länet under flera års tid. Romano i grann­orterna Kumla och Mosås, där de har en klubblokal. Black Cobra med starkt fäste i Örebro – och ett något udda högkvarter. Enligt polisen håller gänget till på ett centralt hotell – granne med polisstationen.

– Vi ska mala sönder den organiserade brottsligheten. Vi viker oss aldrig. Men det är ett oerhört svårt arbete. Man ska också komma ihåg att detta inte är unikt för Örebro, kampen mot gängen pågår över hela Sverige och det är dags att samhället kvicknar till. Det är inte en rosenröd skön värld vi lever i utan en brutal verklighet som skördar många offer, säger polisen Bo Andersson.

-Pettersson läser att  ”kampen mot gängen pågår över hela landet och det är dags att samhället kvicknar till” är ni vakna Ägget och Myten?

DN 

10 thoughts on “Invandrargäng sprider skräck i Örebro

  1. Ålder har inget med saken att göra. Vad det handlar om, är medvetenhet, och att hänga med i utvecklingen. Det kan för övrigt vem som helst, oberoende av ålder. Om viljan finns. Annars har ni helt rätt i vad ni säger Stenbock och Ruben. Han skulle nog ha större utbyte av, och trivas bättre på, en moderatblogg tror jag, än här.

    Vi vill ju snarare förändra än befästa det som är, inte sant…

  2. Döma dem enligt lagen det är det dummaste man kan göra. Dem som blir dömda och har tur att åka in blir ännu större det är en merit att sitta inne. Visst låt dem sitta inne som dem skulle gjort om dem inte kommit hit 43 stycken på en kvadrat då kanske det hjälper. Men det bästa är att ta av dem allt medborgarskap kläder och till och med suga ur vaksinet dem fått i Sverige och sen ta DNA och kasta ut dem för gott. Jag lovar gör det på några så kommer gängproblematiken praktiskt taget försvinna. För det är små fega saker som har storhetsvansinne

  3. Du lever i det förgångna 80-talet Gubben. Det är dags att vakna. Om vi inte passar oss har vi snart ett nytt Jugoslavien här.

    • Kanske är ”Gubben” i den ålder,att han har svårt att inse vad zigenare från Kumla,och Araber från Örebro lever av…. förutom bidrag och bedrägerier !
      I hans ungdom fanns ju inte knarket i landet Sverige… 🙂
      Kanske var inte ens ”Gubben” hitkommen ?

      • @Stenbock
        Förrut hade vi Motvalls kärring (Lisa) som var härinne och orerade, nu har tydligen även maken hittat hit. 🙂

  4. Det viktiga är att förövarna hittas och döms enligt lagen. Polisen bör få de resurser och kompetens som erfodras.

  5. Snart som i Mexiko, fantastiskt att chefredaktörer, sjuklövern, antirasister, och stoppa huvudetisandensvensson tror att dom skall komma undan! Nu har dom övat på varandra och snart börjar morden på poliser, politiker och liknande. Tack så mycket! Lägg till några tusen jihadkrigare och ni kan alla mura in er i källaren. Härlig framtid vi har köpt!

  6. Och den Svenska pressen skriver hellre om någon kändis
    som bytt kvinna , än att förmedla avigsidorna från den helt
    vansinniga invandringen . Klart som fan att det är viktigare
    att skriva om vem som vänstrar med vem , det är ju stora
    nyheter, vad har några förspilda liv från Narkotika industrin
    för betydelse jämfört. Jag hoppas innerligt att 2014 blir det
    år som åtminstone ett par av dessa falska medier får kånka.

  7. Jag hoppas verkligen att dessa frispråkare som vågar säga sanningen nu inte åker dit för kränkande uttalanden, rasistiska påhopp o allt annat som man kan tänkas åka dit för när man nämner invandrare o kriminell i samma mening 🙂

Kommentera