Inkvoterad iranier fuskade och spred skräck på Arbetsförmedlingen

Del av debattartikeln av Jan Malmsten

ARLÖV. Arlöv är ett av Malmös utanförskapsområden med social misär, bidragsberoende, hög kriminalitet och allt vad som hör därtill. Men i fråga om arbetslöshet uppvisar orten strålande siffror och har så gjort under många år. Och märkligt nog sammanfaller den låga arbetslösheten med den chef som nu gömmer sig för medierna. Rimligen borde han framträda och stolt visa upp sitt verk. Det gör han inte, utan har placerats om till ett degraderat deltidsarbete inom Arbetsförmedlingen. Alla förstår att det är någonting som inte stämmer och en högre chef, Mattias Buvari har betalt för att inte säga som det är, för att himla med ögonen och bedyra att allt är i sin ordning.

Arbetsförmedlingen i Arlöv har skapat rubriker. Det handlar om en chef som hotat personalen att frisera arbetslöshetsstatistiken.

Den aktuella chefen i Arlöv heter Mehran Najafi. Han är första generationens invandrare från Iran och kom till Sverige i vuxen ålder. Hur många invandrare har kunnat göra den karriären inom svensk statsförvaltning? Han har varit något att visa upp. Hans etniska bakgrund har bidragit till att han inte långt tidigare fråntagits sitt chefskap. Här var det viktigare att hålla skenet uppe om hur bra det kan gå för en invandrare i Sverige. Och för den reklampelaren har Arbetsförmedlingen offrat ett antal anställdas hälsa och säkerhet.

Läs hela debattartikeln av Jan Malmsten på Dispatch International

TIDIGARE 2014-02-27. Arbetsförmedling fuskade med arbetslöshetssiffror

Fusket ska också ha drabbat arbetslösa, som felaktigt fått meddelande om att de fått jobb. En av kontorets tidigare anställda i Arlöv, Anders Gustafsson, bekräftar bilden för SVT Sydnytt.

– Man kodade om arbetssökande från en kod till en annan så att det på det viset såg bättre ut i statistiken, säger Anders Gustafsson. Så en person som egentligen var arbetslös, var nu kodad som något annat, precis som om vederbörande hade fått jobb.

Arbetslösheten är en het fråga, inte minst i valrörelsen. Varje månad presenterar Arbetsförmedlingen statistik över antalet arbetslösa svenskar. Det är politiskt sprängstoff, gröna siffor är bättre än röda. Pressen är hård på myndigheten att vända arbetslöshetstrenden.

Men pressen som de anställda på arbetsförmedlingen i Arlöv har känt har fått oanade konsekvenser. På kontoret har i nästan tio år förekommit ett systematiskt fusk med arbetslöshetssiffror. Det berättar flera arbetsförmedlare som SVT Sydnytt har varit i kontakt med. De har valt att berätta hur fusket går till. Men de vill vara helt anonyma av rädsla för myndighetens chefer.

-Pettersson misstänker att det är inte bara AF i Arlöv som fuskar…det ser mörkt ut i statistiken.

SVT   Kostnaden för invandringen göms på Arbetsförmedlingen 

17 thoughts on “Inkvoterad iranier fuskade och spred skräck på Arbetsförmedlingen

  1. Jag har själv som arbetslös varit drabbad av Mehran Najafis maktmissbruk när han jobbade som arbetsförmedlare i Lund och har offentligt krävt hans avgång sedan 2003:
    http://df.lth.se.orbin.se/~mikaelb/lut/intro.html

    Just han utförde mycket allvarligt maktmissbruk ty jag blev beviljad resning p.g.a. tidigare maktmissbruk av andra och då är det tidigare beslutet om återkallande av upphandlad lärarutbildning ogiltigt, d.v.s. jag går egentligen på utbildningen, men jag blev ändå förhindrad av honom att fortsätta den. Flera månader senare stängde han av mig igen trots att han var mycket medveten om det tidigare maktmissbruket mot mig, samt att de lögnaktiga ursprungliga dokumenten var motbevisade. Tyvärr gjorde inte JO något då.

    Där påstår han att han har 140 poäng (d.v.s. akademiska ty annars heter det högskolepoäng) från Lunds universitet. Jag läste hans personakt på Af och där stod det att han hade 80 poäng i vad jag minns mest praktisk filosofi samt 5 poäng i islamisk arkitektur vilket var märkligt eftersom han inte studerat någon annan kurs på LTH. Det är möjligt att han har fått gå upphandlade utbildningar efter att jag kollade, men de har inte strikt examination. Han hade bara jobbat som städare enligt samma personakt innan han fick jobb på Arbetsförmedlingen.

    Jag misstänker att Mehran Najafi är psykopat.

    Jag bor i samma bostadsrättsförening och han har försökt kandidera till styrelsen men jag har hittills alltid lyckats stoppa honom genom att övertyga de röstande. Jag är själv ej medlem i styrelsen. Jag råkar gå förbi hans hus nästan varje dag eftersom det ligger på vägen till affären. Jag har sett att han tagit hem olika unga kvinnor vid ett flertal tillfällen. Detta kan handla om maktmissbruk — att han utnyttjar sin ställning som arbetsförmedlingschef mot unga, arbetslösa kvinnor. Jag har också själv drabbats av trakasserier genom att han har filmat mig med sin mobil när jag åkt buss och han har satt sig mittemot mig (jag stiger på vid en eller två tidigare stationer).

    Här är mitt CV:
    http://df.lth.se.orbin.se/~mikaelb/cv/cvmikaelb-sve.html

    Jag har t.ex. högsta betyg AB på juridisk introduktionskurs och har studerat underrättelsevetenskap.

    Jag är ju fortfarande drabbad av Mehran Najafis maktmissbruk ty många rektorer tror inte att jag varit drabbad av maktmissbrukare.

  2. AF har väl samma problem som SKV. En viss andel får inte vara etniska svenskar. Synd att jag inte fick skriftligt på uttalandet från SKV för ca 8 år sedan.

  3. Samtidigt rullar AF-skandalen i Arlöv vidare, enligt Sydnytt. Nu har arbetslösa börjat kräva svar på varför de avanmäls, gärna i samband med månadsskiftena, med motivering att de har fått jobb, helt felaktigt. Mattias Buvari, områdeschef tiger, precis som personalavdelningen. De var ju ansvariga för Jans och K:s regelvidriga avsked, när de skyddade den statistikfuskande chefen. En fritidspolitiker vet vad det handlar om: resultatfrisering! Någon borde starta ett snabbrapporterande twitterflöde typ #avanmäldmenarbetslös, så får fixar vi egen sanningsenlig statistik på Amsfusket!

  4. Jag tror att Petterssonbloggarna är en samling romantiker som trodde att utlänningar var snälla och gladlynta.
    Besvikelsen blev stor när de förstod att det bara var vanliga människor med brister och fel.

    • Vanliga människor ?????? För oss är de verkligt främmande och ovanliga varelser !

    • Man får anta att du trollar, mr Ed, annars är du onödigt korkad.
      Du är så dum att man inte ens blir provocerad av det du skriver….tycker lite synd om dig, lilla vän 🙁

  5. Allt fler personer med konstiga namn dyker upp på Arbetsförmedlingarna i Sverige, så även här i Norr. Den jag stötte på vara arab och skulle ta emot platssökande och skicka dem rätt. Ingen förstod vad han sa men han hade fin kostym, vitskjorta och slips (ingen vanlig dresskod på Af). Tydligen förstod han inte heller de platssökande för han skulle knappa in vederbörandes personnr och det klarade han inte av.

  6. Tyvärr Pettersson jag stortrivs på din blogg, jag dras väl till extrema bloggar. I samhället i övrigt stöter man ju inte på nåt liknande
    Pettersson , egna slutsatser, javisst men du försöker styra dem så att det inte blir egna.
    Tänk att att varje kväll skoja lite med Ruben och hans negrer, nej det vill jag inte vara utan..
    Ali vem är Ali jag känner ingen Ali. Är han Sverige vänlig?

    • Sverigevänlig, skrives i ett ord…
      Bättra dig du befinner dig inte längre i ett arabland !

  7. BRA, Pettersson. Det kunde jag ge mig fan på, att det var en av ”kulturberikarna”, det har varit en massa mummel och hysch,hysch kring det här.

    • Mehran Najafi har tidigare varit chef på Arbetsförmedlingarna i Bromölla, Broby och Östra Göinge. Även där har det visats upp strålande arbetslöshetssiffror.

      Mer säger jag inte för bloggens intelligenta läsare kan dra sina egna slutsatser, så tyvärr Ed. Du får flytta till en enklare blogg. Förslagsvis Alis…

Kommentera