Högre IQ i sekulära västländer än i…

INTELLIGENS. Otroligt nog har PK-blaskan Dagens Nyheter en artikel där de berättar att IQ-nivån skiljer sig markant mellan olika samhällen, länder och kulturer. Dessutom utvecklas IQ-nivån ständigt, högre nivån påverkar värdegrund och att vi ser på världen på ett mer vetenskapligt och mindre vidskepligt sätt.

Ett förhållandevis välutvecklat land som Turkiet beräknas ligga 40 år efter oss i utveckling och då kan ni säkert gissa hur långt efter länder som Somalia, Irak och Afghanistan ligger. Det är de länder där vi de senast årtionden tagit emot flest högkompetenta invandrare från. Konstigt nog varnar filosofiprofessorn James Flynn för att IQ-kurvan planat ut i länder som Sverige.

DN   IQ

 

6 thoughts on “Högre IQ i sekulära västländer än i…

      • Då förbättras medel-IQ i Somalia och försämras i Sverige.
        Mitt exempel utgick dock från att det var de bästa från Somalia som kom till Sverige. Då sjunker medel-IQ i båda länderna.

  1. Eftersom alla inte har samma IQ måste vi nog förbjuda denna inhumana variabel. Från och med 2014-01-01 har alla svenskar IQ 100. Därefter kommer vi att lagstifta om att alla ska vara lika långa och att pi ska vara lika med 3.00.

  2. Beror helt på hur man räknar, 40% sprit från en flaska och 40% sprit från en annan flaska, blanda, visst blir det väl 80%?

    Klart som attan att IQ kvoten planar ut i kära Sverige, och den dagen jag flyttar så sjunker den betydligt….

  3. ” Dessutom utvecklas IQ nivån ständigt” ?? Ja men det gäller
    i varje fall inte för journalisterna på DN i allmänhet och
    Svenska jounalister i synnerhet där IQ nivån snarare börja
    likna nivån hos vissa grottmänniskor!

KommenteraAvbryt svar