Högsta domstolen godkänner vräkning av kriminell barnfamilj

DANMARK. Det var helt enligt lagen att Brabrands bostadförening vräkte två familjer från sina hem i Gellerup vid Aarhus på grund av deras barns brott.

Det är resultatet av en dom från högsta domstolen i dag, där de två familjernas advokat annars trodde att uppsägning stred mot de mänskliga rättigheterna som bland annat garanterar medborgarnas rätt till ett familjeliv.

Det var år 2008 som några ungdomar satt eld på dagiset Viben i Gellerupparken som brann ned till grunden. Sex ungdomar från området dömdes för brottet och Brabrands bostadsförening beslutade att ge familjerna rött kort.

Två familjer överklagade och det är dessa fall som högsta domstolen nu har tagit ställning till.

Vräkning av familjer vars barn gör sig skyldiga till brott i ett bostadsområde används dock sällan av bostadsbolag. Den stora publiciteten i media av risken för uppsägning har haft en positiv effekt i sig anser direktören i Brabrand bostadsförening.

Det har en effekt på det sättet att våra boende är medvetna om det faktum att de kan bli vräkta om deras barn uppför sig illa, sade direktören Torben Overgaard tidigare.

Även i Værebro har familjer blivit uppsagda efter att barn och ungdomar har deltagit i skottlossning i bostadsområde.

-Pettersson hoppas detta kan överföras till Sverige, men då är risken eller chansen stor att förorterna töms…

Politiken 

5 thoughts on “Högsta domstolen godkänner vräkning av kriminell barnfamilj

  1. ”-Pettersson hoppas detta kan överföras till Sverige, men då är risken eller chansen stor att förorterna töms…”

    En nåd att stilla bedja om?

    • Ja tänk om förorterna töms då kanske det blir lungt och studenter och andra kan få bostad. Folk kanske t o m vågar att ha en bil stående utan att den brinner upp.

      • Då kommer dessa ”barnfamiljer” bara att tälta utanför, bajsa i rabatterna och bli ännu jävligare. Det enda sättet är att få dem alla ur landet…

      • Bor du också i ett Ghetto ossie ?
        Det första jag gör på morgonen är att titta ut för att se,om bilen finns kvar,eller är stulen/uppbränd ! Stöldförsök inträffar i stort varje månad, brand har jag hittills haft turen att slippa ! Andra små märken i olika färger på stötfångarna tyder på,att det under natten varit dåligt med plats på parkeringen…

KommenteraAvbryt svar