Somalier protesterar mot myndigheterna

Över 100 somalier deltog i dagens protest i stadsdelen Fröslunda, Eskilstuna.

Bakgrunden ligger i en misstänkt misshandel av barn i hemmet och denna kom till kännedom när skolan i våras larmade arbetsmarknads- och familjenämnden. Två minderåriga barn togs då om hand av myndigheterna.

Idag tågade över hundra somalier ned till socialkontoret i Fröslunda där de hävdade kulturella missförstånd och ett felaktigt omhändertagande. Lite hätsk stämning rådde i början när slagord ekade mellan väggarna och innan en lista med namnunderskrifter lämnades in. Arrangör av protesterna var pappan i den familj där den misstänkta barnmisshandeln ägt rum.

Källa: E-Kuriren

För er som vill höra hur det låter när somalier protesterar och ropar slagord, visar vi en favorit i repris. Dra upp volymen, luta er tillbaks och njut.

10 thoughts on “Somalier protesterar mot myndigheterna

  1. @Stefan K
    Jag sympatiserar vanligtvis med Dina komments på olika forum och klickar oftast ”gilla”, men här har vi lite olika uppfattningar om definitionen av ordet ”njuta” 😉

    Skämt åsido, kan omhändertagandet bero på könsstympning i god tid innan skolstart, det är ju inte lätt att sitta med halva underlivet nyligen bortkarvat?

    ”Kulturella missförstånd” är bara förnamnet…

    • Nu var det pojkar det handlade om; ”Förundersökningen om den misstänkta barnmisshandeln pågår fortfarande, parallellt med de sociala myndigheternas utredning om de båda pojkarnas situation. (E-Kuriren) och svenska myndigheter accepterar beredvilligt att föräldrar religiöst stigmatiserar sina gossebarn genom kupering.

      • @Argus
        Jag skrev min kommentar utan att ha insupit P.K.-länken.

        Larmet kom från barnens skola, personalen reagerade förmodligen på inflammatoriska, handikappande sjukdomstillstånd och insufficiens vid toalettbesök.

        Tänk ändå vad rätt man kan ha i sina fördomar.

        ”Kulturella missförstånd” är fortfarande bara förnamnet…

  2. En kompis hade en klädaffär i byn
    Då var han tvungen att vara artig mot alla kunder
    Även sådana som kom in och frågade om presentpapperet var gratis
    Och på svaret ja drog 10-15 meter och stoppade i Willyskassen
    Jag förstod aldrig riktigt hur han kunde känna igen dom
    Frågade om det var tygmönstret eller kroppsformen ?
    Fick ingen riktig förklaring
    Numer då han har lagt ner verksamheten är han som vi andra
    Säger att det går inte att driva business med sådana ”kunder”

  3. En annan lustig händelse inträffade ju idag i deras hemland.En svensk kommunist och hans ledsagarinna,från samma parti sköts ner.
    Nu var det endast den förstnämnda som slutade andas..Den kvinnliga ”missionärskan” överlevde med skotthål..
    Måste ha uppstått något missförstånd packet emellan,eftersom det tydligen var deras kompisar bland arabterroristerna som höll i vapnen !! Men ändock något att rapportera hem till Sjöström och kompisarna !
    Nu gäller det för kommunsitpacket i AFA,att ladda om och skicka ner ny besättning !

    • Den ”svenske” kommunisten, kan väl inte vara släkt med Waberi, de har ju samma färg, men ändock inte samma ”färgtillhörighet”. Men samma fädernesland har de. 🙂

      • Du tycks veta mer än TEXT-TV Rubin….Visserligen stod det att det var en tolk som av ”misstag tillsammans med deras chaufför” fick bita i det Somaliska gräset..
        Orsaken till det fatala misstaget,av inte ont anande ”svenskar” var ju att man inte kände till de varningar,som FN har sänt ut sedan år tillbaka.Att absolut inte besöka områden,där ”de andra tillresta svenskarna” strider för Al-Shahab-terror !.
        Kvinnan skulle ju undervisa dras studenter i den sanna
        ”vänsterdemokratin”, a`lah Sverige !

  4. Det här beteendet har svenska myndigheter, journalister och politiker varit föräldrar för, stor förba**ad skam, mot den etniska svenska befolkningen. Urk och äckel för svenska förrädare.

KommenteraAvbryt svar