Tröttheten breder ut sig


Så just på nyheterna att tröttheten brer ut sig inom sjukvården och bland vår ambulanspersonal. Övertidsuttaget har ökat med 47 % och motsvarar i dagsläget ca 1000 heltidstjänster.

Särskilt besvärligt är det inom storstadsregionerna, men även här nere i Västra Götaland är övertidsuttaget stort.

Vårdpersonal som är ledig riskerar hela tiden att ringas in för tjänstgöring pga den stora personalbristen. Den uttröttade personalen innebär avsevärda risker för patienterna och nu börjar även facket att reagera.

Lusharpan säger att detta är inget problem som är svårt att lösa. Det är bara för våra politiker att besluta om ytterligare subventionerad sjukvård för flera människor på samma sätt som man gjort för de som vistas illegalt här i landet. Ta gärna med tiggare från Rumänien och Zigenare från hela Europa så kommer arbetssituationen att förbättras avsevärt för sjukvårdpersonalen.

Lusharpan säger bara en sak, och det är att jag hoppas att minnet på berörda människor räcker ända fram till valet.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: