”Svensk” läkare gripen i Etiopien


FikuEn svensk medborgare i 60-årsåldern sitter frihetsberövad i Addis Abeba i Etiopien. Mannen som kommer från Mellansverige greps i mitten av maj. Uppgifterna är än så länge få. Vad mannen är misstänkt för vill UD i nuläget inte uppge.

– Det pågår en förundersökning rörande misstanke om ekonomisk brottslighet, säger Karin Nylund på UD:s presstjänst, till TT.

Svenska ambassaden i Etiopien följer fallet och personal från ambassaden besökte mannen senast i förra veckan. – Han mår efter omständigheterna bra och får besök av anhöriga, säger Karin Nylund.

Svenska Swedfund bekräftar att den gripne är en läkare som varit med och startat en klinik i Etiopien som Swedfund varit med och finansierat. Swedfund ägs till 100 % av oss mina vänner. ”Svensken” tackar för pengarna. Undrar om Swedfund ångrar denna artikel..

”Succé för Swedfunds satsning på invandrarentreprenörer…

…Ett konkret exempel är Addio Cardio Hospital, Etiopiens första specialistsjukhus för hjärt- och kärlsjukdomar. Fikru Maru kom till Sverige från Etiopien, studerade medicin och specialiserade sig på kardiologi. För fem år sedan startade han en klinik för hjärt- och kärlsjuka i Addis Abeba. I nästa steg kunde denna klinik med riskkapital från Swedfund, från ett svenskt medicinteknikföretag och från Fikru Maru själv byggas ut till ett specialistsjukhus”

-Pettesson noterar att denna PK-rapportering är som vanligt. Mannen är en etiopier med etiopiskt och svensk medborgarskap. Alltså en afrikan som sitter inlåst där han hör hemma…i Etiopien. I Etiopien och Afrika är detta en stor sak, korruption där redan rika stjäl pengar i ett av världens fattigaste länder och PK kallar den flinande Fikru Maru svensk och UD, TT och PK rapporterar att uppgifterna om ”svensken” är få. Det kanske inte vet vad Google är, i etiopiska tidningar står namn, bakgrund, om korruption och skattefusk men ingenstans kallas Fikru Maru svensk.

Svensk läkae

Zenaddis 


18 responses to “”Svensk” läkare gripen i Etiopien

 • Karin

  Jag har själv flera gånger fått vård av denne underbare svensk-etiopiske läkare på Danderyds sjukhus. Han har tyvärr fastnat i ett politiskt spel och har oförtjänt fängslats i flera år. Det är en stor förlust för både Sverige och Etiopien. Risken är hög att han aldrig hämtar sig, eller rent av förlorar livet på grund fängelsevistelsen.

  Gilla

 • Elias

  Berätta gärna mer om hur ni absolut inte är rasis… fascister, som dömer efter hudfärg och ursprung. Det är Sveriges främsta läkare inom sitt område. Här kan ni bl a se hur Fikrus kollegor säger att 13 månader utan honom har gjort att verksamheten stannat:

  http://www.svt.se/nyheter/sverige/svensk-hjartlakare-fangslad-utan-rattegang

  Gilla

  • Stenbock

   Elias:
   Om du orkar läsa kommentarerna i n n a n du börjat plita ner dina ”nyheter” vore det bra.
   Därför läs nedan kommentaren från 16/6 kl. : 19.03 !
   Vidare kan du titta på den Video,som Ruben haft vänligheten att lägga in,från hans mottagning i Afrika…. 😉

   Gilla

  • Ruben

   Elias:
   Du skall inte tro allt vad som sägs i PK media, dessutom hade jag med den länken du bifogat redan i måndags, se min kommentar 16 06 14 kl. 19:51.

   Gilla

 • Stenbock

  Detta med kungar och läkekonst i Afrika,är ett för sig invecklat ämne.
  I Tyskland fanns för många år sedan,ett TV-program som hette ”Gissa mitt yrke”.Hit kom bl.a. en negerkung från en stam i Nigeria.
  Numera jobbade han som bilreparatör i Tyskland.
  Inte f-n var det någon som kunde gissa på,att han i det civila var en kunglig höghet.
  Betr. din video så är denna art av afrikansk läkekonst mycket effektiv.
  En patient som på detta sätt överlever,kommer (efter behandlingen) aldrig mer tillbaka till mottagningen !

  Gilla

 • Stenbock

  @Ruben
  Tackar ödmjukast för din filmsnutt…
  Nu fick jag uppfattningen att denna nigger led av en lindrigare sjukdom.
  Vid svårare fall typ hjärtsjukdomar,eller inoperation av donerat hjärta, använder de även nackade höns…och flygfäets blod ! 😉

  Gilla

 • Stenbock

  Enl.STATS-TV`s Textsida från igår,är detta landet Sveriges främsta hjärtkirurg !Tänk vilken gåva vi nu går miste om….Själv hade nog mitt hjärta stannat för evigt,om en sådan figur hade mött upp vid Op-bordet med sin skalpell !

  Gilla

 • Erik

  Har han endast svenskt medborgarskap eller kör han med dubbelt? Har han kvar sitt etiopiska medborgarskap så har han definitivt ett sämre läge, de tycker naturligtvis att de ”äger” honom.

  Precis som svenska politiker tycker att de äger oss.

  Gilla

 • Blow the whistle!

  Omoget med rasistiska kommentarer… Han är en tjuv och bedragare oberoende av ursprung och pass, hans genomsvenska investerare i medicinteknikföretaget likaså… Kollegiet och branschen håller dom bakom ryggen… Fikru fick kicken från StGöran för att han snodde dyra saker till sitt sjukhus, han mjölkar svenska företag på gratisgrejor och kollegor på hjälp med att lära upp sin personal både på svenska sjukhus och Etiopien… Hoppas allt skit kommer fram… Finns hur mycket som helst att ta av..

  Gilla

  • sluta ljug

   ”Han ar en tjuv och bedragare” ?

   Foredrar rasistiska kommentarer an dina logner. Allt ”skit” kommer komma fram, och da hoppas jag att du tar tillbaka dina lojliga ord.

   Gilla

 • Ruben

  Man kan väl alltid hoppas på att Negern får försmäkta i sitt eget ursprungsland, utan sedvanliga snyfthistorier från PK media.

  Gilla

 • Stenbock

  Etiopien måste ha blivit något av ersättning,för våra ”svenska” turister sedan striderna i Egypten tilltagit..
  Märkligt bara att man aldrig ser några resebyråannonser,kring detta exotiska land !
  Vill kanske inte ha några besökare från Europa,sedan de blivit brända av Mussolini ?

  Gilla

 • ossie

  Som vanligt när nån ”svensk” råkar i klistret utomlands,

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: