Araberna har konfiskerat judiska tillgångar

Israel har beslutat att utöka antalet bosättningar på västanken och protesterna kommer som ett brev på posten – de hotar freden.

Visste ni att runt Tahrirtorget i Kairo, det torg som återigen är med i nyheterna: revolution och motrevolution, protester och motprotester. Där finns tretton offentliga byggnader som aldrig fångar rubrikerna. De innehåller numera bland annat Schweiz, Tysklands, Kanadas, Rysslands, USAs, Sydkoreas, Bahrains och Algeriets ambassader. Dessa fastigheter och mängder av andra ägdes en gång av Kairos 80 000 judar men de beslagtogs av den egyptiska staten utan ersättning och judarna utvisades på 1950-talet från Egypten och andra länder i arabvärlden där de bott i kanske tusen är innan områdena invaderades av muslimska araber.  Judar på flykt  

EU förutsätter att Västbanken, östra Jerusalem och Golanhöjderna är ”Arabiskt land.” Det är inte känt att tusentals araber ockuperar delar av östliga Jerusalem som fortfarande ägs av judiska nationella fonden, likadant är flyktinglägret Kalandia norr om Jerusalem och lägret i Deheishe söder om Betlehem byggdes på JNF land.

Under 1920- och 30-talet, kom irakiska och iranska judar och köpte skiften, efter kriget 1948 kom 145,976 dunams av judisk mark under Jordaniens styre. Dessutom, köpt den judiska nationella fonden 73,974 dunams på Golanhöjderna början på 1880-talet.

En dunam är en osmansk måttenhet som motsvarar 1000 kvadratmeter.

Det uppskattas att judarna som tvingats flytta från arabländerna äger cirka 100 000 kvadratkilometer av numera beslagtagen egendom som de fick lämna utan ersättning, det motsvarar fyra eller fem gånger storleken på själva Israel.

Många städer i ’Arabiska’ Mellanöstern och Nordafrika hade stora judiska befolkningar. Bagdad var till en fjärdedel judisk. På bara en generation rensades den judiska befolkningen ut ur arabvärlden där de bott längre än muslimerna.

De som flydde eller fördrevs har inte blivit kompenserade för de egendomar som konfiskerades från dem. De utgör en majoritet av Israels befolkning idag. FN:s Flyktingkommissariat har upprepade gånger bekräftat att judarna från arabvärlden är genuina flyktingar. USA:s kongress har enhälligt beslutat att när förhandlingar upptas mellan parterna om flyktingfrågan ska USA kräva att denna glömda flyktinggrupp och deras legitima krav att behandlas.

Det bodde minst 860 000 judar i arabvärlden 1948, nu bor c:a 5000 kvar, flest i Tunisien och Marocko. Jämför detta med de 1,5 miljoner araber som bor i Israel och har fullvärdiga medborgerliga rättigheter.

Det är bara några få exempel men Pettersson undrar om detta inte borde ingå när det krävs att Israel ska dra sig tillbaks till gränserna före 1967 års krig.

Jerusalem Post

17 thoughts on “Araberna har konfiskerat judiska tillgångar

    • Solveig Lagerqvist:
      Ska hjälpa dig med en sammanfattning:
      En israeli skriver vad han upplevt och hur han upplever araberna som gör anspråk på hans land.Han berättar att om han och hans familj,inte kunnat rädda sig undan dessa barbarer 1948,hade han idag inte kunnat skriva sanningen om förhållandet i området.
      I slutet vädjar han också till väst,att sluta ekonomiskt stödja detta folkslag,för det leder inte till något gott.
      M.a.o har han samma inställning till dessa ”palestinier”,som vi på Petterssons blogg.F.ö alla i Sverige som har fått lära känna den nya arabiska kulturen,skulle jag förmoda !

    • Det första är en kommentar gjord på engelska, som jag kopierat endast för den det berör. Vi översätter inte sånt och det är inget viktigt.
      Den långa texten är på norska, det är ju bra likt svenska.
      Det är en del av ett dokument från palestinierna till norska kyrkan, som de är positivt inställda till. Om vi som skriver inläggen skulle översätta allt i kommentarsfältet, skulle vi aldrig kunna hinna skriva några inlägg tyvärr.
      Norrmannen Tarud har ett fint enkelt diagram angående flyktingar senaste hundra årens mest uppmärksammaste. Dessa förstår du säkert på norska.
      Mvh Olli

  1. Här finns en kommentar till Tarud
    Dan Sifri said
    03.06.2013 at 06:34

    As an Israeli I’m amazed of this stupidity. In 1948 our Arab neighbors tried to murder my family. If they won they would have kill all the Jews in what was then Palestine and I would not be here to write this… I my opinion they deserve nothing!
    To be a Palestinian refugee is simply an economical advantage for any Arab! Any Arab who could prove or mostly invent connection to Palestine. Most of those people are not really refugees! they are fake! but they like to get free money from the stupid western countries who fund them, for no real reason!
    The only way to solve this problem is to stop this flow of free money and to dedicate it for real causes where it is needed!
    Dan Sifri
    Ramat Gan, Israel

    Och här är lite om vad den norska socialistregeringen sysslat med enligt en norsk författarinna.

    Förförd av palestinsk propaganda
    http://petterssonsblogg.se/2013/01/27/forford-av-palestinsk-propaganda/

  2. Svaret

    Svaret er enkelt, kjent i mange år, og arabere/palestinere ikke prøver å skjule det en gang – det “palestinske flyktningproblemet” er kun et våpen som arabere bruker i forsøket med å utslette staten Israel! Dette har ingenting med flyktninger å gjøre, kun jødehat og et ønske om å drepe eller jage vekk alle de seks millioner jødene som bor i området.

    Arabere har utviklet dette flyktningebedraget etter at alle forsøk med å utslette den jødiske staten med “tradisjonell” kriger og terror mislyktes. Kravet om at “flyktningene” skal ha “rett til å vende tilbake” betyr at millioner av arabere kan bosette seg i Israel og dermed tvinge jødene ut av landet. Derfor insisterer også de palestinske ledere at alle sine 7 millioner “flyktninger” må ikke bosette seg i de palestinske områdene på Vestbredden, Gaza og Jordan, men kun inn i staten Israel.

    De arabiske og muslimske land støtter dette spillet for å frigjøre det de kaller “hellige muslimske området“. Bak dette ligger det en lang tradisjon med jødehat og forfølgelser. Vestlige land og organisasjoner som støtter arabere i dette, gjør det av flere grunner: De forstår muligens ikke konsekvensene av de arabiske krav og handlingsmønster. De prøver å tilfredsstille arabere for å få politisk og økonomisk gevinst. Og/eller de blir påvirket av den økende antisemittisme i Norge og Europa ellers.

    Løsningen
    Løsningen til “problemet”/bedraget er enkelt – slutt med særbehandling av palestinere. De gjenlevende flyktninger må integreres i de landene de lever i. Sær-definisjonen for hvem som er en palestinsk flyktning må oppheves, og den vanlige definisjonen må gjelde alle. UNRWA må legges ned, og hjelpeorganisasjonene må avslutte sine sære-hjelpeprogram til de såkalte “palestinske flyktninger”.

    Min syn på saken + en kommentar högre upp
    Detta är del 1 av dokumentet, när jag läste det så fick jag väl en uppfattning om att araberna skyller allt på judarna. Men menar du att jag skriver att Tarud skyller på judarna så är svaret givetvis NEJ.

  3. Innan parterna återigen satte sig vid förhandlingsbordet frisläpptes ett första antal palestinska brottslingar ur israeliska fängelser och firades som hemvändande hjältar.

    Den fråga jag ställer är vad palestinierna har med sig till förhandlingsbordet? Det kan aldrig bli ärliga fredsförhandlingar utan att båda parter är beredda på kompromisser, ett givande och tagande. De kan börja med att erkänna staten Israel.

  4. Ja Araber är för lata, alternativt för dumma för att själva
    åstadkomma något, det är lättare att lägga beslag på
    sådant som andra kämpat sig till!

  5. Historien om de jødiske flyktninger fra arabiske land er knyttet til den pågående palestinsk flyktningsbedraget. Les mer her http://wp.me/pofyQ-ir

    • Jag har läst delar av ditt långa dokument, och det är ju ingen tvekan om att detta är ett ytterligare dokument, där allt skylls på judarna. Jag ska läsa mer av dokumentet när jag har bättre med tid.
      Kan inte minnas att jag sett dig här tidigare. I så fall får jag hälsa dig välkommen till en av de största islamkritiska bloggarna i Sverige, och fråga hur du hittade fram till oss.

  6. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Man kan ju tycka att förhandlingar borde innehålla alla judars rätt att återvända till de arabländer varifrån de känt att de måste fly och naturligtvis få tillbaka all egendom. Först då kan rättvisa förhandlingar om återvändande för de palestinska andra o tredjegenerations”flyktingarna” ske. Men de kanske har funnits med på agendan redan?

KommenteraAvbryt svar