Världens värsta socialfall – araber i Palestina

Araber som bor på Västbanken och i Gazaremsan är världens värsta socialfall per capita och givetvis är Sverige bland de största bidragsgivarna liksom det hatade USA.

Per person får araberna på Västbanken och Gaza åtta 8 gånger mer än somalier och 40 gånger mer än invånarna i det krigshärjade Kongo får.

Sveriges skattebetalare är knappast tillfrågade om detta men stålarna räcker till femstjärniga hotell i Ramallah och Gaza City, lyxliv åt ledarna och massor av pengar hamnar på hemliga nummerkonton för palestinska ledare.

President Mahmoud Abbas har precis som sin föregångare Yassir Arafat en miljon dollar i månadslön, pengar som kommer från bistånd. Den korruption som finns inom den palestinska myndigheten kan vara en stor anledning till bristen på intresse för fred. Som jämförelse har president Obama 400 000 dollar i årslön och Reinfeldt 260 000 dollar.

Den palestinska myndighetens finansiering kommer huvudsakligen från EU (500 miljoner euro per år) samt USA, det arabiska stödet till den palestinska myndigheten är fortfarande marginellt trots gemensam tro och historia.

Trots att Palestinaaraberna fullständigt struntar i att uppfylla de villkor som krävs med biståndet så fortsätter pengarna att rulla in. Sveriges regering har tre områden som särskilt prioriterat med biståndet. Det är en rättvis och hållbar utveckling: demokrati och mänskliga rättigheter, jämställdhet och kvinnors roll i utvecklingen samt klimat och miljö.

Den dagen Palestinaaraberna riktar uppmärksamheten på den egna eliten i stället för på Israel och väst kommer inte arabernas acceptans för korruption, brist på demokrati och mänskliga rättigheter att vara lika stor.

Den dagen araberna i stället för att skylla på andra börjar arbeta, bygger upp exportindustrier och börja kränga varor blir det fred i området.

Därför måste biståndet som de levt på i drygt 60 år stoppas, de har helt enkelt blivit lata och är rädda för fred för då får de börja jobba. För dig som ledsnat på att handla på varuhuset i Ullared kan vi rekommendera Shopping i det utfattiga Gaza. 

Bistånd per capita

GHA Report 2011

 

 

20 thoughts on “Världens värsta socialfall – araber i Palestina

  1. Samma sak där som här. Det enda muslimerna ägnar sig åt är terror våldta och att sko sig, istället för att arbeta och göra nytta, och bidra till samhället.

  2. Läste ännu en förklaring till stängningen av tunnlarna (Bare naked islam). En advokat i Egypten har begärt att man ska återkalla de medborgarskap som Morsi och MB frikostigt gav till syrier och palestinier som tagit sig in.

    Gissa hur många som fick medborgarskap i Egypten under Morsis enda år? 450.000 st! Inte konstigt att de vill täppa till gränsen.

    Men med så många av Alis landsmän som fått egyptiskt medborgarskap har de kvarvarande i Gaza fått det rymligare?

  3. Olli. Ärligt talat så svamlar du för mycket .

    Som jag alltid sagt så är du bara en SS ( senil sionist) som bara är ute efter att sprida hat o lögner.

    Du ska bara veta en sak. Folk är inte dumma. O dina likasinnade terrorister på högerblocket gör bara att israels dagar förkortas.

    Det finns många rykten om att Jihadisterna kommer att vallfärda till sk. Israel.. Jag vet att Mosad spionerar på allt o alla. Men jihadisterna tar inte med sig sina mobiler. Även bland mossad o IDF finns israelkritiker som kommer att vända vapnen

    • Kolla in vad Mr Svammelman skriver. Förutom negativa saker om min person, så tror stollen även att vi kan förkorta israelernas dagar. Vi har med andra ord tagit över Allahns uppgifter. Jihadisterna har jämt göra att hålla sina legoknektar till 6000 stycken. De kommer bara att vara en munsbit för IDF. Jihadisterna var ju framme vid Golanhöjderna och försökte skrämma de IDF- soldater som fanns där, men deras förluster blev väl för stora, så nu är de långt från Golanhöjderna. De är stora i orden, men små på Jorden.

  4. Det är ett bra bevis på att det palestinska folket drabbas mycket hårt av nazisraels brutalitet.

    Blockaderna gör också att livet blivit så mycket dyrare o sämre för palestinierna. En måltid i somalien är så klart mycket mycket billigare än en måltid i Palestina. Sedan är det så att israel ständigt bombar sönder skokor o sjukhus o andra dyra byggnader som byggs på nytt med hjälp av hjälpsändningar.

    Att ni hänvisar till något som är taget ur elderofzion bevisar att ni bedriver sionistpropaganda o låtsas vara svenskar. Infiltratörer med ondskan i hjärtat.

    Ni försöker lura Svenskarna med ert hat

    • Vad har du för faktiska bevis på det du skriver. Blockaden gäller ju endast vapen och sådana kemiska produkter man kan göra sprängmedel av. Det ska ju i praktiken innebära att de får mer pengar över till annat. Bara det att de numera bara får iväg en raket i veckan, visar väl att den egyptiska blokaden av Gazas smuggeltunnlar gett önskvärt resultat. Därigenom kommer ju Gaza automatiskt att få alltmer pengar över till allt. Inga raketer mot Israel – inga vedergällningar mot Gaza, eller vad säger nasaren Ali.

      • Olli. Bevis på vad att israel ständigt bombar sönder infrastrukturen, skolor i annat av det som svenska skattebetalare o andra bidragsgivare i mellanöstern hjälpt till med? Förnekar du att det händer?

        Muren o checkpointsen . I ekonomiska sammanhang är det handelshinder som hindrar inport o export. Innan nazimuren isolerade palestinierna kunde en transportsträck på ett par kilometer ta några minuter.

        Nu med muren tar det några timmar o sträckan har blivit mycket längre eftersom man måste köra runt. Detta fördyrar ju leveranskostnaderna.

    • Det här var bland det dummaste du har skrivit Ali och det säger inte lite. Inga raketer mot Israel eller självmordssoldater, så blir det ingen vedergällning. Ska det vara så svårt att förstå. Ni ställer ju mest till elände för er själva. Är ni så dumma att ni inte förstår detta.

      • Jag hittade ingen ”svara-knapp” under Alis post, så jag år via dig istället Olli och ämnar mitt korta inlägg till Ali.

        Ali. Jag vill minnas att Sverige mycket riktigt bidragit stort till Palestinas infrastruktur, men jag minns också att Sverige i den infrastrukturen byggde motorväg åt Palestinierna. Det var efter svensk standard med gatlyktor och hela galoppen. Byggd av bl.a svenska företag.

        ETT DYGN efter invigningen, så kapades lyktstolparna ned och användes som raketramper.

        Så nog är Sveriges bistånd viktigt.

    • Det enda du kan komma med är känsloutbrott som ”Hat”, det palestinska folket drabbas mycket hårt av nazisraels brutalitet,israel ständigt bombar sönder infrastrukturen, skolor i annat av det som svenska skattebetalare o andra bidragsgivare i mellanöstern hjälpt till med? Förnekar du att det händer? Muren o checkpointsen. (dessa fanns inte 1967-1993) därefter kom det nya intifador och andra anfall från terrorister efter Oslo- accordet.
      Någon förstöring och något mördande från araberna förekom väl aldrig? Sanningen är att där bröt araberna mot FN: s förbud mot anfallskrig medan Israelerna bara försvarade sig, vilket är tillåtet enligt FN.

  5. När övergångsregeringen i Egypten stängde gränsen och blockerade tunnlar blev det ett ramaskri i Gaza. Israelerna hade ju låst in dem och enda chansen att få lite mat var genom tunnlarna! Detta trots att vi vet hur många lastbilar med förnödenheter som passerar varje dag genom Israel.

    Men militären i Egypten vet vad som pågår i norra Sinai (trots att Mursi och MB blundade för det i ett helt år). Inte bara vapen utan även terrorister vandrade genom dessa tunnlar.

  6. Så de behöver inte ens komma till Socialen. Socialbyrån Sverige kommer dit och delar ut bidragen. Fy Faaan inte undra på att vi har världens högsta skatter. Hålla lata araber under armarna ska våra skatter gå till vare sig de är här eller hemma.

  7. Här kommer lite tröst till Ali. Jag älskar texten!
    I’m not a wandering slave / I’m a woman of choice ” och ”Do you want to see me naked, lover? / Do you wanna peak underneath the cover?

    • All we hear is radio ga ga
      radio goo goo
      radio ga ga
      All we hear is radio ga ga
      radio blah blah
      Radio what’s new?
      Radio, someone still loves you

  8. Samma parasiter där som här. Jag kan inte förstå varför västvärlden
    ska hålla drönare om ryggen , när det finns rika oljesjejker i regionen
    som simmar runt i omåttlig rikedom. Låt dom föda sina gelikar där nere

  9. Haha jag är inte det minsta förvånad. det är synd om Palestinerna som inte kan hålla alla negerbollarna i luften på samma gång

  10. Du kan väl för sjutton inte presentera en sådan här fruktansvärd ”lögn” nu när rammadammadamm, nästan är slut Pettersson! ali kommer till att få spel. 🙂

KommenteraAvbryt svar