SVT och ensamkommande

I torsdagskvällens reportage hade SVT Aktuellt ett inslag om de 4000 ensamkommande ”barn” som beräknas komma till Sverige i år. Reportaget handlade om de gode män som ska hjälpa ”barnen” och det aktuella inslaget handlade om en ung man som påstår sig vara 17 år.

Vårt oberoende, neutrala SVT valde att illustrera de ofta ljugande unga män enligt nedan…

Inslaget ligger kvar på SVT Play i fem dagar, börjar vid 16:30

godman

6 thoughts on “SVT och ensamkommande

  1. Om man kommer ensam eller med en tjej, vad har det för mening. Och sen om man kommer eller inte är väl en privatsak för den delen. Om ensamkommande eller tvåsamkommmande kommer till Sverige, vad är det för avgörande i egentlig mening för nåt egentligen. Och det viktiga är heller inte att man kommer, utan att man är. Och varandets befintlighet består i historiens kontinuitet, och då är kommandet utan betydelse mer än i dess absoluta flöde, och inte i dess inkomlighet.

  2. Såhär är det gode soff sittare:

    Barn har inte råd att komma hit och det är inga barn som kommer heller!

    Det är soldater. … handplockade soldater! Vår regering i samarbete med vår underrättelse tjänst handplockar soldater från muslimska länder och ser till att dom kommer hit som just barn. Det är en täckmantel som alla nordiska länder har för att få hit dom utan att någon reagerar.

    Tro mig inte men det är sant!

  3. Ordet ”barn” har blivit helt utlakat…
    Läste idag om en rånare i Skåne som arresterats..Denna person var en 17-årig ”m a n”…Var går gränserna eller är de flytande,när de gäller barn/män ?? Liksom när blir en flicka/kvinna ?
    Omskrivningar och förljugenhet i PK-landet gör sig dagligen påminda..

  4. Det spelar ingen roll att ”det oberoende SVT” mörkar sanningen.
    Gemene man vet vilka dessa barn är och allt fler vet hur de ljuger.

    Jag tänker inte se skiten, men berättas det om alla anhöriga som plötsligt står och knackar på dörren till Migrationsverket?

KommenteraAvbryt svar