Taxiskojare skrämmer bort turister

Stockholm Visitors board får allt fler klagomål från taxilurade turister och nu sätts en stor skärm upp vid Frihamnen för att varna kryssningsturister.

– Chaufförerna sprider bad will för Stockholm säger Eva Camél, på Stockholm Visitors Board.

På söndag lägger två kryssningsfartyg till i Frihamnen. Redan klockan sju kommer ett stort antal friåkare och taxichaufförer från mindre seriösa företag att stå redo att göra veckans klipp. Flertalet turister kan då få betala upp emot 2 000 kronor för en resa till Arlanda eller bara in till centrum.

– Vi vet redan på förhand att söndagen kommer att bli en uppvisning i lurendrejeri på hög nivå. Turisterna tycker inte att det passar med hur de uppfattar Stockholm och Sverige. Många sänker sin gard när de kommer hit för de tror att det är tryggt och reglerat här, säger Eva Camél, chef för turistservice.

Stämningen vid fartygen beskrivs som hotfull och ofta finns inte de etablerade taxibolagen på plats. Johan Norberg på Stockholms Hamnar ser dagligen besvikna passagerare och personal som hotas.

– Det blir cirkus här när de försöker rycka åt sig besökare. En del chaufförer behöver inte köra mer på hela veckan för att de har dragit in 4 000 kronor, säger han.

-Pettersson anser att turisterna får vara lite försiktiga, som i varje fall jag är utomlands men sedan ska myndigheterna dra in tillståndet för alla rufflare, problemet är mångårigt och vi har ingen användning för arabisk affärskultur i vårt land. Bort med svinen!

DN 

8 thoughts on “Taxiskojare skrämmer bort turister

  1. Det var ju det blåa blocket som tyckte att fri prissättning inom taxiverksamheten var en bra ide. Det är alltså inte olagligt med ocker i denna branch, längre…
    Man får de ledare man förtjänar.

  2. I ett land där inte ens viljan finns att sätta dit bedragare
    blir resultatet precis detta! Man låter hellre köpstarka
    turister försvinna än att sätta upp klara och tydliga
    regler för den invandrade brottsligheten

  3. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Det enda sättet att stävja detta är att på såna här ställen, typ flygplatser och färjelägen osv. att ha stora tydliga skyltar på de vanliga normala språken som talar om vad normalpriset för en taxi är.

  4. Problemet med det svenska samhället är att man enbart försöker förhindra skojeri istället för att sätta dit skojarna. Om man stoppar skojeri på ett ställe så byter skojarna bara verksamhet.

  5. Skojare ?? Kriminella bedragare är en riktig benämning av dessa ”svenskar” som ger vårt land dåligt rykte. Om riktiga svenska skulle bära sig åt så här vore de satta inom lås och bom, men dessa kulturberikare är ju så viktiga för vårt land.

KommenteraAvbryt svar