Åtalas för rasism – jämför muslimer med skrymmande avfall

DANMARK. Ett skämt på facebook om att komma ihåg att hämta det skrymmande avfallet i morgon av Tina Petersen, Dansk Folkeparti (danska sverigedemokrater) tillsammans med en bild på två niqabklädda kvinnor och två sopsäckar leder nu till ett åtal för rasism.  

Det var Lars Nexo från Köpenhamn som anmält politikern. – Jag tror inte man kan jämföra människor med sopor, det är en förolämpning. Jag är övertygad om att de människor som går med burka inte anser det är speciellt kul – men det är mycket som tyder  på att Tina Petersen och hennes vänner gör, berättade Lars Nexo.

-Pettersson tycker det är tragiskt, vi har flera gånger haft bilden på bloggen, den är humoristisk men värst är det för de förtryckta kvinnorna som går klädda i sopsäckar…

FacebookskämtetTina petersen

En av varianterna på Petterssons…

Extrabladet 

10 thoughts on “Åtalas för rasism – jämför muslimer med skrymmande avfall

  1. Ja, självklart är det så macilane. Jag uttryckte mig lite ironiskt tidigare. Jag ville bara visa på genomsknlighetern hos kravallvänsterns påhopp. Det saknar helt grund, helt enkelt. Och varför ska dom styra och ställa, och bestämma vad som är rätt att tycka och tänka. Med vilken rätt. Finns ingen anledning. Vi sverigevänliga har lika stor rätt att hävda vårt, och vår syn, som lika legitim.

  2. Jag förstår inte den här lagen. Att vara muslim är ju inte desamma som att tillhöra en viss ras. Det finns ju vita och gula och bruna och svarta människor som har islam som sin tro. Muslim är för mig detsamma som att säga att den människan tror på islam. Förklaring önskas, tack!

  3. Jag var inte medveten om att en tyghög var en ras? För allt jag vet så kan det befinna sig en vit medelålders man innanför tyget och alla vet att vita medelålders män inte kan diskrimineras.

  4. Undrar vad Darwin skulle sagt om människans ursprung?….allt började med två plast-säckar…sedan blev dom fyra……..och efter årmilijoner blev dom så många att dom tvingades fly till ett land upp i norr.

  5. Ja, för det femte: Dom sa bara avfallet. Inte hur många säckar, eller vad.

    För det sjätte: Det kan ju varit en slump, som blev en så lyckad bild. Tillfället kanske gav bilden. Men i sig, är den ju utan värderingar. För det är ju sant som det påstås till en del. Så det är inget utpekande. Dessutom att möjligtvis det är nåt annat intill sopsäckar. Än sen. Det kanske bara råkar vara så. Det kanske är väntans tider som råkade hamna i ett olyckligt sammanhang. 🙂

  6. För det första: Hur kan man se att det är människor.
    För det andra: Hur vet man att det är utlänningar, det kan ju vara danska konvertiter.

    För det tredje: Det är ju inte det mänskliga man angriper, utan det omänskliga, rent bokstavligt. Det som skiljer människan från sig själv. Inte det som är själva människan. Människan är det man värnar genom att driva med det som inte är människan.

    Sen för det fjärde: Muslimer är ingen ras, utan ett förhållningssätt. Annars skulle ju alla konvertiter byta ras, så fort de konverterar, eller hur…

KommenteraAvbryt svar