”Svensk” kvinna mördad i alperna

Uppdaterat 2013-06-24: SVT Rapport är fantastiska, lyssnade på kvällssändningar 19:30 och 21:00 och då säger de att de dödade var en äldre svensk kvinna, hennes dotter och svärson och en förbipasserande fransk cyklist. Visst låter det som en mördad svensk familj.

Nåväl, de mördade var Saad Al-Hilli, 50, med frun Ikbal, 47, och hennes 74-åriga mor, Suhalia, samt en cyklist Sylvain Mollier, 45, som passerade förbi mördades. Parets döttrar överlevde. Familjen var från Irak och bodde i London. Suhalia hade dock svenskt och irakiskt pass.

Den misstänkte mördaren är Zaid Al-Hilli 54 och bror till Saad, eventuellt har han lejt mördarna i Rumänien.

Ett arv efter brödernas fader på 10-tals miljoner på banken, fastigheter i L0ndon och egendomar i Irak verkar ha legat i potten för den ”svenska familjen”.

Tidigare 2012-09-06: Ett av de fyra offren i de uppmärksammade bilmorden i Frankrike var en svensk kvinna, uppger franska åklagare. Mordet ses som en ”extrem grym handling”.

Tre irakiska medborgare bosatta i Storbritannien hittades döda i en bil på onsdagseftermiddagen nära ett turistmål i franska Alperna. En cyklist hade också dödats och en åttaårig flicka skadats svårt. Flera timmar senare hittades en fyraårig flicka vid liv, inne i bilen.

Åklagaren uppgav på en presskonferens på torsdagen att den äldre kvinna som dödades var svenska. Hon hade också irakiskt pass.

Den äldsta av de systrar som överlevde dådet har sövts ner för att hon ska kunna genomgå ytterligare operationer, enligt åklagaren.

Åklagaren uppger att flickans liv inte är i fara trots att hon har skjutits i axeln och att hon utsatts för ett antal mycket hårda slag mot huvudet. Åklagaren uppger vidare att tre av de fyra offren blev skjutna i huvudet. Den fyraåriga flickan som hittades levande i bilen efter flera timmar, pratar engelska.

– Hon hörde ljud men kan inte berätta mer än så för oss. Hon är bara fyra år, säger åklagaren Eric Maillaud.

Dödsskjutningen i de franska Alperna som ledde till att fyra personer miste livet var en ”extremt grym” handling, konstaterar Maillaud och tillägger att det  inte går att säga om den bar kännetecken av yrkesmördare.

– Det är helt klart en extremt grym handling, och det är uppenbart att den som gjorde detta ville döda, säger han.

…och Pettersson säger att det var nog bara en tillfällighet att det är oskyldiga araber som mördats och att ”svenskan” som blev mördad är en arab bosatt i England.

 Den mördade familjen Saad al-Hilli’s hem i Claygate, Surrey, England

SR

13 thoughts on “”Svensk” kvinna mördad i alperna

  1. När det gäller mordet av min kusin och faster i alperna tycker jag att era rasistiska kommentarer är fullkommligt förbaskade och oförskämda… Uttrycker ni era fördommar även mot Mina släktingar som mördats under dessa fasansfulla omständigheter?!
    För det första är min moster f.d. Universitetslärare och hade tillräckligt med pension för att försörja sig själv i Sverige och tog inga bidrag. Trots sin höga ålder lärde hon sig hyfsad svenska. Hon var inte bosatt I england utan besökte min kusin (hennes dotter). Saad Al-Hilli är bosatt I england sen 1971 och kom dit som 8-åring och var likt sin Bror den mest hederliga person jag träffat… Så när det gäller ”det muslimska svartsjukedramat” var de sekulära muslimer…
    Jag tycker att de som har skrivit all skit och svartmålat min släkt ska veta hur oförskämt rasistiska ni är, jag är bara glad att 99% av alla svenskar inte är som er.

    • Det stämmer nog att 99% av svenskarna är vänliga och toleranta, till skillnad från muslimer där 99% är hatiska och intoleranta.
      PS: Fördomar och fullkomligt stavas med ett M!

      • Så det rättfärdigar smutskastninen av min faster och spridandet av falska rykten? Har ni ingen respekt för de döda? Och hur vet du att de var intoleranta? Majoriteten av de mördades vänner var svenskar och engelsmän. Jag kommer ihåg att min mördade faster suhaila älskade sverige och folket och tog aldrig bidrag från staten.

  2. Totalt missvisande. Nu har dårpressen gått över gränsen i alla fall, när man beskriver det på detta bizarra sätt. Var det mannens bror. Muslimskt svartsjukedrama då helt enkelt. Men vem bryr sig. Vad angår det oss som bara flyter runt i ingenstans utan förankring, när SVENSK har förlorat sin innebörd som markör.

  3. Den här historien är endera gammal, eller så finns det en parallell till detta mord som hänt för kanske något år sedan. Men detaljen om den överlevande fyraåringen är så lik, att jag tror att det möjligen är något från förundersökningen, eller eventuell rättegång mot brodern.

  4. Troligen en av få Araber,som verkligen lyckats förvalta den slant,han fick med sig vid flykten från Irak till Europa.Bebodde en skaplig villa i England,i ett s.k bättre område.
    Detta tyder jag så,att han var en duktig affärsman.Men just där ligger ju faran av att bygga upp kapital genom ”riktiga affärer”..Det finns alltid någon/ra som anser sig trampade på tårna,och dåååå kan sådana hemska saker ske !!
    Här har det tydligtvis skett..

  5. Eftersom ingen iden svenska journalistkåren besvärar sig med att ta rätt på fakta eller ytterligare information, måste man söka sig utomlands, kolla le Monde, Times etc, i detta fallet The Sun (Englands Expressen typ):

    He saw three people in the car who appeared to be dead. A man at the wheel and two women in back seat,one middle-aged and one younger

    He saw three people in the car who appeared to be dead. A man at the wheel and two women in back seat,one middle-aged and one younger

    Read more: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4523215/Was-France-family-killer-a-hired-gun-Police-say-three-shot-in-middle-of-forehead.html#ixzz25ifVNcte

    Framgår att föraren, mannen satt i framsätet, och kvinnorna i baksätet = muslimer.

    Vidare famgår det att Mannen s namn var Said Al-Hilli, och att en yngre och en äldre kvinna bödades. Den äldre kvinnan hade svenskt och irakiskt pass, vilket antyder att hon var irakiska med PUT i Sverige. Den yngre kvinnan var isf mannens maka. De två barnen, Zinab och Zeena, följaktligen också av irakisk härstamning. Tre av de dödade var skjutna i pannan, och samtliga hade tre skott i sig (=Mocambique drill). Den fjärde dödade var en cyklande fransman, som uppenbarligen blivit vittne till morden och därför eliminerats. 15 tomhylsor har hittats,vilket antyder pistol eller automatpistol. Detta är en ren och planerad avrättnig. Vi väntar med spänning på fler detaljer, ffa om mannens förehavanden….

KommenteraAvbryt svar