90-åringar i Borås mister rätten till särskilt boende

De styrande rödgröna partierna i Borås vill ta bort rätten för alla över 90 år att få flytta in på ett särskilt boende.

Lena Palmén (S): – Det har vi egentligen velat sedan vi fick majoriteten i Borås därför att vi tycker att det är viktigt att man behandlar alla boråsare lika utifrån behov, inte från ålder. Vi har sett många fall där exempelvis 88-åringar som har varit i sämre skick än 90-åringar inte har fått plats medan 90-åringen har fått det.

För fem år sedan införde Alliansen, som då ledde Borås, en allmän rätt för alla över 90 år som kände oro i sitt boende att få flytta in på särskilt boende.

Alliansen säger inte nej till att alla äldre med oro ska få plats i trygghetsboenden men man vill försäkra sig om att det finns tillräckligt många platser. Moderaternas Annette Carlson tror inte att de rödgrönas förslag är en försämring. Men hon har hört en del negativa tongångar.

– I debatten har man pratat om att 90-åringar som har fått särskilt boende på grund av att de har känt otrygghet, att de belastar ekonomin. Det ska vi ju inte sticka under stol med.

– Men vi vill inte se 90-åringarna som en kostnadspost. Vi vill se dem som individer.

-Pettersson ser att 90-åringar belastar ekonomin och att politikerna inte sticker under stol med det. Det gör ju inte invandrarbarnen vi skrev om igår, då var det en stor humanistisk vinst att ta emot hundratals invandarbarn och bara problem med kompetensförsörjningen. Jävla hyckleri…

SR 

6 thoughts on “90-åringar i Borås mister rätten till särskilt boende

  1. Får. De tar sig ju rätten med den kommunistiska journalistkåren och kultureliten i ryggen, går det som smort för detta vidriga anhang. De gör precis som de vill, utan att behöva bry sig. ”Hellre ett skäggbarn i handen , och tio äldre i skogen (lämnade i sticket).” Det är vad man anser och ser på det hela. Och får, med all vänsteruppbackning. Som vill ha bort de traditionella och etniskt svenska äldre. Således ska man skapa sämsta möjliga förutsättningar för dessa, så de dör bort så fort som möjligt, och skäggbarnen kan ta över samhället. Då blir man nöjda.

  2. Barbarer det är vad sjuklövers politiker är. Det fantastiska är att detta fortsätter, att dessa satans barbarer får hålla på som det sker.

  3. Ut med Reinfeldts anhang från riksdagen. Töm äldreboendena, och låt 90-åringarna ta över politiken. In med Reinfeldts klientel på äldreboendena. 90-åringarna i riksdag och kommuner. Sämre kan det absolut inte bli. Bara bra mycket mycket bättre, med all denna erfarenhet, contra Reinfeldts sandlådelek. Vem är barn på nytt och senil. Jag bara frågar. Reinfeldt och dom inkompetenta pajkastande moderaterna, eller de livserfarna, intelligenta, kunniga 90-åringarna. Ja, ni har ju svaret här ovan.

  4. Ja snart börjar man att kasta ut gamlingarna för
    att inhysa nya kravmaskiner från Mellanöstern i
    dom tidigare äldre boenden.

KommenteraAvbryt svar