Arabisk trafik utsätter Världen för risken av en MERS – epidemi

Politisk epidemi

Uppdaterat 2013-06 -23  kl 16:55  se nedan

Israeliska tjänstemän i hälsosektorn säger att de håller ett vakande öga på spridningen av ett nytt virus i Mellanöstern

Israeliska tjänstemän inom hälsosektorn säger att de håller ett vakande öga på den potentiella spridningen av ett nytt virus, som har spridits i hela Mellanöstern, och är redo med planer för att presentera en epidemi i Israel. Förekomsten av den nya sjukdomen, Mers Mellanöstern Respiratory Syndrome har varit känd för forskare i några veckor, men dess existens rapporterades först i torsdags och då i New York Times.
Mers liksom SARS, sprider sig snabbt, men den är mer dödligt än SARS, som står för Svår Akut Respiratorisk Sjukdom. SARS har funnits sedan 2003, men det finns inget specifikt vaccin framtaget mot det, och forskarna säger att det sannolikt kommer att vara så för Mers också.

Läkare har observerat symptomen i samband med Mers i ett växande antal patienter för det gångna året, men bara under den senaste månaden eller så, har det blivit klart att det är ett visst virus som förorsakar sjukdomen. Nästan alla fall hittills har diagnosticerats i Saudiarabien, Gulf-länderna, Tunisien och Jordanien. Dessutom har sjukdomen setts i arabiska populationer i Italien, Storbritannien och Frankrike.
I många fall har smittspridningen skett på sjukhus, men läkarna är inte säkra på vilken mekanism som står för spridningen saker som nysningar, fysisk kontakt, etc. är. Vad som skrämmer forskarna är den extremt höga dödligheten, av sextio fastställda fall dog 38 personer, en dödlighet på 65%. När SARS- epidemin var som väst under 2003 var dödligheten för SARS ca 8%.

Israeliska tjänstemän inom hälsosektorn säger att de ökar sin vaksamhet på sjukhusen, och förbereder sig för att isolera patienter, som visar symtom på Mers. Tjänstemännen säger, att på grund av den pågående trafiken av araber mellan Israel och Jordanien, och därifrån till resten av arabvärlden, så blir det en betydande risk” att drabbas av ett utbrott i Israel.

Naturligtvis kommer då även vi att drabbas av denna farsot, inser Olli, och vill på det bestämdaste avråda för resor till hela MENA-området och de länder som ligger närmast riskområdet. Vissa länder i Europa har också haft några fall av sjukdomen.  Frankrike, Storbritannien och Italien tillhör de länder som drabbats, så ni som ska ut och resa behöver få ytterligare information om det område ni ska till.

Det här är ytterst allvarliga varningar, som inte ska negligeras. Även de billiga resorna till Turkiet ingår. Läkarundersökningar på dem som ska söka asyl här, bör men borde dock stå ska göras obligatoriska, och utföras i hemlandet med inhemska läkare, med ett visst stöd av Europeiska läkare, för att försöka hålla den livsfarliga sjukdomen och några till, utanför vårt lands gränser. Ställer man inte upp på det, eller kommer på egen hand, så ska ingen av dessa släppas in i Sverige.

Det är en normal reaktion vid en dödlig epidemi eller kanske en Pandemi, hävdar Olli, och går inte våra politiker efter detta, så antar jag att vi har rätt enligt Svea rikes lag att avsätta dessa byråkrater och sätta in en ledning av medicinsk expertis och politiker som kan samarbeta med den medicinska expertisen, samt sakkunskapen om skyddslagar tills faran är över. Därför stoppar vi Reinfeldt i Sverkers soptunna, för han kan ju ändå inget göra karlkräket…

Uppdaterat 2003-06-23  kl 16:55

Läs mer här

Arutz Sheva

Sverker slänger Reinfeldt i tunnan
Sverker slänger Reinfeldt i tunnan

7 thoughts on “Arabisk trafik utsätter Världen för risken av en MERS – epidemi

  1. Det är då själva Fan dörrarna står på vid gavel vid Sveriges gränser all världens DREGG kommer hit inte nog med att vi skall försörja DREGGET nu drar dom hit nån jävla epedemi Nu måste väl 7 klövern reagera !!!!!!!!!!

  2. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Ett islamofobiskt virus?

    • Det är väl kanske det i början, eftersom de allra flesta av de insjuknade är från Allahs och Muhammeds sekt. Kanske vill Allah och Muhammed med detta säga att de fortfarande är missnöjda, med det sätt deras trogna överfaller de otrogna. Allah kanske aldrig har menat att de skall misshandla, våldta och mörda andra människor. Allah kanske har skrivit koranen tvärs emot hur muhammedanerna ska handla. Man kanske borde prova med att göra tvärt emot vad som är skrivet, och se om man lyckas bättre då.Jag tror att allt som är fel nu, skulle bli rätt om man bara gör tvärtemot det som står i nidskriften koranen.

  3. Tänk om det vore så bra ändå. Jag menar, att man äntligen slängde Reinfeldt i tunnan. Men då dyker det väl bara upp en annan minst lika ful gubbe istället, i form av Löven.

    • Ja du Ulf, det vore skönt. Som det ser ut på bilden så får vi tvinga ner faanskapet i tunnan också. Det är ju mycket vi skulle vilja göra med den idioten, men först en tur i tunnan nerför stora sjöfallet i Lappland och överlever han där, så kan vi kosta på honom fraktgodstaxa till Niagarafallen.

KommenteraAvbryt svar