”Vi orkar inte ens till 65”

Rubriken kommer från en insändare i senaste numret av tidningen Kommunalarbetaren och kommenterar förslaget att höja pensionsåldern.
Insändaren uppfattning är att förslaget att höja pensionsåldern rimmar dåligt med den verklighet som människorna på golvet (dvs i vården) lever med. Insändaren anser att det måste satsas på arbetsmiljön och samtidigt göra det möjligt för fler att jobba heltid genom ett sänkt sk ”heltidsmått”, vilket låter som ett klokt förslag.
Insändaren konstaterar att många redan idag väljer att jobba deltid för att orka med jobb, familj och ett socialt liv. Ett sänkt heltidsmått inom vården skulle ge fler arbetstillfällen och öppna upp för tex unga arbetslösa.

Insändaren kommer också med ett mer dramatiskt förslag, nämligen att ta bort pensionen helt under parollen ”Sverige behöver dig tills du stupar”. Hon ser bara ett problem med förslaget och det är risken att personalen alla rollatorer kommer att blockera nödutgångarna.
För insändaren går det inte ihop att färre ska jobba längre istället för att fler ska jobba mer.

Min personliga prognos är väl att det är insändarens mera dramatiska förslag som är det mest troliga scenariot. Det kommer man att behöva ta till om vi etniska svenskar i framtiden ska försörja alla ”kulturberikare” som nu väller in över våra gränser och ställer krav på vår välfärd. Problemen har bara börjat.

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

10 thoughts on “”Vi orkar inte ens till 65”

  1. Kan ärligt säga att bland mina arbetskamrater och vänner finns det ingen som vill jobba längre än 65 och jag upprepar INGEN.

    Klart, bland mina vänner finns nästan bara personer med tunga och stressiga jobb. Inga politiker eller byråkrater m.a.o.

  2. Arbetslöshetsinvandringen måste stoppas helt, det inser nog politikerna också, men de törs inte! Journalistdreven…
    Stor brist på sjuksköterskor i sommar. Är de i Norge och tjänar pengar?

  3. Jag är 55 idag, jag har jobbat varenda dag sedan 1976, dessutom jobbade jag sommarloven -74 och -75. Jag har aldrig varit arbetslös, inte en timme, nu är jag trött, trött som faan. Nu vill Skallepär att jag ska jobba vidare? Vart är pensionsräddarna?

  4. En annan aspekt och infallsvinkel; mina egna fria tankar utanför lådan:
    En uppsjö av proffessionella fritänkare bubblar nu upp efter pensionsåldern, gemensamt för dessa dynamitgubbar (& -gummor ) är att de inte längre har tystnadsplikt och behöver bekymra sig för att bli av med jobbet p.g.a.obekväma åsikter.
    Ring P1 är bara ett exempel på att det sociala utfrysningsvapnet tappar effekt efter pensionsåldern, och att det förut så hermetiskt tillslutna medieklimatet rämnar i sina grundvalar.

    Hotet om social utfrysning vid politiskt inkorrekta åsiktsyttringar måste nu till varje pris bibehållas, även om munkaveln måste sitta på ytterligare 10 år…eller tills döden skiljer verkligheten från den massmediala lögnen.

  5. Ställer mig frågan idag varför vi så länge varit bland de mest beskattade människorna i världen? Våra politiker talar då om vår välfärd inom barn- och åldringsvård, tandvård, sjukvård, inbetalning till pension mm. Men nu har politikerna nedrustat den s k svenska välfärden men vi är lik förbannat bland de hårdast beskattade. Hur hanterar politikerna våra skattepengar???

  6. Enbart ta emot arbetskraftsinvandrare som tjänar minst 50.000 kr/mån i lön och anvisa alla andra invandrare till UNHCR-läger för 7 kr/dag, då slipper vi alla integrationsproblem i Sverige.

  7. Ja Göran Persson stal ju 258 miljarder ur pensionsfonderna.
    och Fredrik Reinfeldt har väl på sina regeringsår slängt minst
    det dubbla på invandringsindustrin, så vi skall nog vara beredda
    på att efter avslutad tjänst vid 70 års åldern kommer det nog bara
    att delas ut matkuponger , pengarna går till mastodont familjerna
    från Mena!

Kommentera