Israeliska bönder uppfinner lösningen för citronröta.

Uppdaterat i slutet av inlägget 2013-03-21 kl 11:35 Text och länk längst ner.

En citronodlare från södra Israel har testat en produkt för att förhindra mögel, som dödar citronlundar. Hans metod var framgångsrik.

Lemon tree

En bonde från södra Israel har uppfunnit en produkt som kan vara en välsignelse för citronbönder över hela världen. Uppfinningen förhindrar spridning av Mal Secco, en svampsjukdom som påverkar citrusträd, och har varit känt för att döda hela citronlundar.

Den skapades av Rafi Koren, en citronbonde från Moshav Avigdor nära Kiryat Malachi.
Koren har framgångsrikt testat sin uppfinning på citronlundar i hans område.

Mal Secco är en svamp som angriper träd främst i torra svala klimat som vid Medelhavet. Den är smittosam och kan bäras från lund till lund genom vind eller regn.

Svampen angriper trädets ådror, vilket gör att träden torkar ut för att slutligen dö.
Nuvarande metoder för att bekämpa sjukdomen inkluderar karantän, beskärning och förebyggande behandling med fungicider. (svampgift)

Arutz Sheva

Tänk om någon enda gång Israels grannländer kunde komma på något som alla har användning av. Och snälla ni muslimer som ser detta, kom inte och säg att ni har lösningen på alla problem, i och med att ni har islam. Det är ju mer ett hinder än till någon som helst nytta, och då menar jag inte bara praktisk nytta. Islam är inte bra till något. Det är en Nazistisk ideologi som mänskligheten redan har sagt nej till och detta gäller även lillebror fascismen. Lös istället uppgiften med att försörja en befolkning på 87 miljoner människor, på de åkerlappar som står till ert förfogande i Egypten. Då har ni säkert löst detta problem tills nästa Millennium, säger en kanske överoptimistisk Olli Rein.

Olli tycker att alla som har en eller ett par skivor citron i drinken, ska tänka på denna israeliska odalman när ni svalkar er i sommarens soliga dagar. Om det nu blir någon sommar mer?Googla på Lemon Rot så får ni se hur sjukdomen ser ut på citronerna.

HÄR finns ännu mer skadade och friska citroner

30 thoughts on “Israeliska bönder uppfinner lösningen för citronröta.

  1. Jag är övertygad om att den israeliske jude som har hittat en lösning, förhoppningsvis, på problemet med att svampar förstör citrusträden och förorsakar ett mögel som angriper själva citronerna, inte har en aning om det vi har debatterat här. Han behöver inte ens vara särskilt intelligent, utan det räcker nog med stort intresse för saken och gott kunnande från verkligheten, samt att inte tappa lusten inför några motgångar. Idogheten slår oftast intelligensen i sådana här fall. Nu ska väl mitt inlägg om citroner leva några veckor åtminstone, och en sak till. Jag begränsade de islamska länderna, till de som gränsar till Israel, och man kan inte säga att Iran tillhör Israels grannländer. Fast det kan väl vara lite svårt att se, om man lever i grannländerna, där Israel inte ens finns på kartan. Iran består ju inte av araber till mesta delen utan perser, vilka är mer tekniskt begåvade eller intresserade, än Israels grannländers befolkningar är.

  2. François Viète’s work at the close of the 16th century marks the start of the classical discipline of algebra. In 1637, René Descartes published La Géométrie, inventing analytic geometry and introducing modern algebraic notation. Another key event in the further development of algebra was the general algebraic solution of the cubic and quartic equations, developed in the mid-16th century. The idea of a determinant was developed by Japanese mathematician Kowa Seki in the 17th century, followed independently by Gottfried Leibniz ten years later, for the purpose of solving systems of simultaneous linear equations using matrices. Gabriel Cramer also did some work on matrices and determinants in the 18th century. Permutations were studied by Joseph Lagrange in his 1770 paper Réflexions sur la résolution algébrique des équations devoted to solutions of algebraic equations, in which he introduced Lagrange resolvents. Paolo Ruffini was the first person to develop the theory of permutation groups, and like his predecessors, also in the context of solving algebraic equations.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Algebra

    Euklides algoritm han levde i Grekland 325-265 före Kristi födelse
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Euklides_algoritm

    Jag minns inte vilka fler det var och vad du TROR att de har gjort
    Cyklar gör jag inte på vintern. Kan du cykla ö.h.?

    • http://en.m.wikipedia.org/wiki/Algebra#section_2

      Bra Olli,
      Nu är det ämnet igen vi håller oss till o diskuterar, o det gillar jag. Nu försöker du manipulera lite? Det e väl inte hela sanningen att algebra som är taget från arabiska skulle bara pang komma från ingenstans på 1600 talet. Gjorde d lätt för dig…läs det länken jag har ovan, det står mycket mer och hela sanningen du har har C/P.

      • Nej den uppfanns inte då, men den fick då någon praktisk användning, vilket är viktigt med vetenskapen, om den ska förbättra villkoren för mänskligheten. Sedan är det ju så att vem som kom först diskuteras, som du kan se här, samt att många har varit med och tillfört kunnande till det dessa herrar sägs ha varit uppfinnare till. (samma länk som du)

        The Greek mathematician Diophantus has traditionally been known as the ”father of algebra” but in more recent times there is much debate over whether al-Khwarizmi, who founded the discipline of al-jabr, deserves that title instead.[10] Those who support Diophantus point to the fact that the algebra found in Al-Jabr is slightly more elementary than the algebra found in Arithmetica and that Arithmetica is syncopated while Al-Jabr is fully rhetorical.[11] Those who support Al-Khwarizmi point to the fact that he introduced the methods of ”reduction” and ”balancing” (the transposition of subtracted terms to the other side of an equation, that is, the cancellation of like terms on opposite sides of the equation) which the term al-jabr originally referred to,[12] and that he gave an exhaustive explanation of solving quadratic equations,[13] supported by geometric proofs, while treating algebra as an independent discipline in its own right.[14] His algebra was also no longer concerned ”with a series of problems to be resolved, but an exposition which starts with primitive terms in which the combinations must give all possible prototypes for equations, which henceforward explicitly constitute the true object of study”. He also studied an equation for its own sake and ”in a generic manner, insofar as it does not simply emerge in the course of solving a problem, but is specifically called on to define an infinite class of problems”.[15]
        Jag förstår att Al-Khwarizmi upptäckte att det gick att flytta visa poster i ett algebraproblem till andra sidan av likhetstecknet, och sånt hart jag också sysslat med, redan i realskolan, på Nyköpings Allmänna läroverk, som på den tiden var en elitskola, idag kallas det för högstadium, varför vet jag inte, då undervisningen ligger ljusår från den gamla Realskolan. Vi fortsatte i första ring på gymnasiet med algebra. I Realskolan hade jag högsta betyget i matematik A, i gymnasiet näst högsta 4. I det verkliga livet har jag aldrig haft någon nytta av dessa teoretiska problem, men inom foskning kanske det används. Men mycket av matematiken, är försök att räkna på allt, och det är inte möjligt.
        Men du har ju lyckats att bevisa att Koranen inte är skriven av Allah, utan av människor, eftersom det står att Al-Khwarizmi levde mellan 780-850 eKr, ca 150 år efter Muhammed. Diskussionen om vem som var först med algebra får nog lösas av någon annan, om det ens går. Jag tror tyvärr inte att varken du eller jag är rätt man på rätt plats, men tack för att du lyfte debatten till ett lite högre plan, än den normalt har.

      • hej igen,
        nej jag är absolut ingen rätt man att diskutera alla stora vetenskapsmän. det jag vill säga till dig/er är att, grunden till det vi har idag fanns lååååångt innan oss, sedan kvittar det för mig personligen om det var en grek/arab, kristen/muslim som har gett oss förutsättningar till att vi har kunnat utvecklat vår teknikska och moderna samhällen. jag är en stor anhängare till vetenskap, läst teknisk i Lund och jobbar idag med just teknik.

        det är väl självklart att Koranen är skriven av människor. Men det är ingen tvekan om att det är Guds sanna ord som finns i alla helga skrifter. O jag som Muslim tror på alla profeter och deras böcker som har blivit uppenbarade för de.
        tack själv för att du ville diskutera. Hos mig skiner solen, så jag ska ut och njuta. gör du det också om du har möjlighet till det/
        Mvh.
        Malmöbo

  3. Det är ju inget svårt att veta vad det du tror är Gud som talar, när det i själva verket är antikens stora vetenskapsmän som Aristoteles, Pythagora, Archimedes med många fler hade tagit fram, långt innan er Pedofilprofet hade börjat se sina hallucinationer vid berget Hira. Är man utan mat och vätska, så måste man ha narkotiska preparat att tugga på för att orka över tröskeln till hallucinationsstadiet.
    Koranen började skrivas kort efter Pedofilprofetens död, det var hans vän som även gett Pedofilen sin sexåriga dotter, vilken pedofilprofeten satte på när hon var nio, han hette Abu Bekr och blev Pedofilprofetens efterträdare i två år och startade arbetet med att skriva den första Koranen, och fram tills att Saudiarabiens Wahhabister fick alltmer utrymme inom Islam, med sin tolkning att allt skulle gå tillbaka till Pedofilprofetens tid, så förnyades Koranen tämligen ofta. Men eftersom varje ny skrivning gällde före den gamla, så har Wahhabisterna skrivit om Koranen, efter sina egna önskemål och stackars Allah i höjden har inte haft något att säga emot. De här verserna har t.o.m. i vissa fall lyfts ut ur Koranen, det var bl.a för dessa nya satansverserna som Sir Ahmed Salman Rushdie blev dödsdömd och fortfarande är. Detta går att ta reda på av stolliga islamister också, jag bjuder på länken
    https://www.google.se/search?q=Salmadin%20Ruschdi&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a

    Koranen brukar skilja på tre olika stadier av Pedofilprofetens missionsverksamhet i Mekka. Under den första perioden ett storslaget och poetiskt språk. Under den andra är den mer sansad och i den tredje antar den en ännu mera prosalik karaktär. Vilket visar att minst tre människor haft skrivandet av Koranen till sin världsliga uppgift.

    Är det några andra sagor du vill ha vetenskapligt prövade så kan du skicka dem till Vetenskapsakademin för ett utlåtande.

    • Ollii
      nu är du helt ute och cyklar tycker jag. ditt inlägg handlade om att en judisk bonde hade kommit på något, och du ville att någon skulle visa om det fanns några muslimer som hade gjort något för mänskligheten. och det svaret fick du genom videon, med alla namn och vad de hade uppfunnit som gör världen bättre. känns som du inte har förstått det hela, och återigen, mitt förslag till översättning kvarstår. hjälper gärna till med det :). ha en bra dag

      • Skrattretande! vad har muslimer ”uppfunnit”? 50 sätt att halalslakta ett får? 50 sätt att kasta sin hustru från balkongen? 1500 sätt att utnttja det svenska välfärdssamhället?

      • Freja

        Tips för dig också att börja läsa lite. Med ditt påstådda 120 IQ trodde jag att du skulle kommentra lite bättre. Dags för ny test?

      • Ja du Malmöbo/Ali mitt IQ på 121 är dokumenterat så det behövs inga ytterligare tester, och beträffande läsning så är det nog få som läser så mycket som jag gör, på ett flertal språk dessutom, men tack för omtanken.

      • Ok Freja
        Det är väl bra att du läser mycket. Man ska helst göra sig förstådd också på det man läser..
        Ha en bra dag/ Malmöbo

      • ”Man ska helst göra sig förstådd också på det man läser..”
        Det var en väldigt konstig svenska? Du får nog gå om din SFI kurs? 🙂

  4. Var får du all skit från Ali.Skillnaden mellan israeler och muslimer är att de inte ber sin Gud om det de kan göra själva, men det är allt de arbetsskygga araberna gör. Men de kan ju inget annat. Var är det hatiska i min text? Det är bara du som ser det, alla andra visar intresse för den nya metoden mot mögelsvamp på citroner. Citroner är ju en viktig frukt i Medelhavsområdet, som säkert står för många Miljarder dollar i värde varje år, och om man sköter detta så har man en massa jobb inom citronbranschen varje år. Gör man inte det, så är näringen hotad.

  5. Men Orein. Varför är du så gravt hatisk o vilseledd?

    Det finns gott om högutbildade muslimer överallt i världen. Allt från uppfinnare, ingeniörer till proffessorer i alla möjlia kategorier.

    Att israel är regionens värsta terrororganisation är redan allmänt känt. Detta gäller även om ni har några uppfinnare. Det gör inte era brott till något annat än brott.

    • Och vad har då dessa ”högutbildade” muslimer bidragit med till mänsklighetens fromma?
      Men du har nog rätt i att era så kallade högutbildade muslimer ska jämföras med israeliska bönder i kunskap. Där har du nog för en gångs skull en liten aning rätt i det du skriver. Så ja, i den utvecklade delen av världen så kan muslimerna ta över grovarbetet inom jordbruket, om de är högutbildade enligt dina mått vill säga. Då har vi löst problemet med drängar och pigor till världens lantbrukare. Alltid något!

      • Haha pettersson som alltid upprepar sina lögner kommer säkert att få upprepade svar .

        Att ni helst inte vill att svenskar ska få se sådana svar är inte så konstigt.

      • Olli. Att du är en fanatisk sionist som hatar folk o har svaga kunskaper har jag aldrig tvivlat på. Högutbildade Muslimer finns överallt. Ring Airbus, Nasa, eller villket topuniversitet i världen o du kommer alltid att hitta smarta muslimer.

        Ditt problem är att du är gravt rasistisk o sionistisk. O det är tyvärr ett stort psykiskt problem.

      • Nej ollie, de funkar bara i fullt solsken, om det börjar dugga så är de alla fullständigt osynliga. De berättade för mig att de blir fuktskadade, jag skojar inte. Detta var inte i Sverige kan tilläggas, så jobbet blev gjort tack vare ett soligare klimat.

  6. En stor anledning till varför Araber hatar Israeler
    är att Israeler är framgångsrika på alla områden
    medan Araber bara är framgångsrika på att hata.

  7. Vad är det du säger Olli, fungerar inte kamelurin mot citronröta? Koranen säger att det hjälper mot allt och den har ju aldrig haft fel.
    (OBS! Ironi)

    • Min käre broder Argus, det medlet är universiellt och behöver inte tagas med i beskrivningar från Muslimska länder.
      Israelerna läser väl dock för bövelen inte koranen, mer än vad de tvingas till antar jag, men deras Torah och andra böcker tar inte upp kamelurin på ett enda ställe. (tror jag), det är kanske inte så många praktiska saker som står i deras religiösa skrifter. Sedan skriver jag faktiskt vad alternativet är. Jag antar att de metoderna kommer att leva kvar i många arabiska och andra muslimska länder, dock som andra metod, som den första gäller såklart kamelurin.

      Nuvarande metoder för att bekämpa sjukdomen inkluderar karantän, beskärning och förebyggande behandling med fungicider. (svampgift) Kamelurin är nog så fundamentalt att det inte behöver ingå i beskrivningen, utan tillförs ändå.

  8. Lönlös vädjan Olli…Muslimer kommer aldrig, säger aldrig, att bidra till mänsklighetens utveckling. Hade islam funnits på stenåldern, hade vi inte ens haft flintknivar.

    Muslimer är mänsklighetens bakvatten, och bör bekämpas med alla medel. Vilket svenskarna så sakteliga börjar få upp ögonen på. alltför sakta….

KommenteraAvbryt svar