En mördad och flera skadade i Alingsås

Uppdaterat 2013-02-27: Under den pågående rättegången har framkommit att frun och barnen förgäves vädjade till myndigheterna i Sverige om att slippa återförenas med mannen.  Flera gånger hade frun och de två barnen kontakt med Integrationsavdelningen i kommunen där de förklarade att de inte önskade att mannen kom till Sverige. Frun, Rubaba Sarabi, hade flera gånger misshandlats av sin man i Afghanistan och både hon och barnen var livrädda för honom och ville inte ha honom i Sverige.

Trots detta beviljade Migrationsverket mannen, Majid Sultan Sarabi, asyl och han flyttade in i september och halalslaktade frun i december.

-Pettersson undrar var gränsen för medhjälp till mord går?

Uppdaterat 2013-02-26: ALINGSÅS: Den 40-årige afghanske mannen som misstänks ha dödat sin hustru på Östlyckan åtalades på måndagen för mord. Han åtalas även för mordförsök på sina barn.

Det var 9 december som polis larmades till Östlyckan efter ett tumult i en bostad. På platsen hittades flera skadade personer. En av dem, en kvinna, avled till följd av upprepade hugg eller stick med kniv mot överkroppen. Kvinnans 40-årige man, vilken också var skadad, greps som misstänkt och åtalas nu för mord. Han åtalas även för försök till mord på två av sina barn, vilka även de har blivit knivhuggna.
– Även barnen har haft livshotande skador, säger Robert Beckard, kammaråklagare.

Den tilltalade 40-åringen har inte erkänt några brott. Hans förklaring är att han själv har blivit angripen.
– Trots att han upprepade gånger har fått frågan så kan han inte svara, eller vill inte svara, på hur mamman och barnen har fått sina skador, säger Robert Beckard.
Som alternativ har åklagaren yrkat på att gärningarna ska rubriceras som grovt vållande till annans död och grov misshandel.

Enligt åklagaren har 40-åringen även innan den ödesdigra dagen i december hotat sin familj.
– Ganska precis två månader tidigare har han höjt en kniv och hotat hela familjen och sagt att han först skulle döda dem och sedan sig själv, säger Robert Beckard som berättar att den händelsen resulterade i att ett av barnen knivskars i handen.
I den delen åtalas 40-åringen för grovt olaga hot och grovt vållande till kroppsskada.

Kvinnan och barnen har varit i Sverige en längre tid innan mannen anlände. Åklagaren menar att 40-åringen har känt sig underlägsen och inte har kunnat kontrollera familjen som han vill.
– Han har inte kommit in i det svenska samhället. Han känner sig försvagad och kränkt, det är vad jag kan se som motiv, säger Robert Beckard. Rättegången mot 40-åringen beräknas pågå under fyra dagar.

  • Majid Sultan Sarabi, född 1972, medborgare i Afghanistan, asylsökande åtalas för mord, mordförsök, grovt olaga hot och grovt vållande till kroppsskada.

Tidigare: En person har dött och flera andra skadats i vad polisen betecknar som ett familjedrama i Alingsås. Bland de skadade finns barn.

Fyra personer fick föras till sjukhus efter att polisen larmats om ett bråk i en lägenhet i ett bostadsområde i Alingsås vid 16-tiden på söndagseftermiddagen. En av de fyra har avlidit. Minst en av de andra skadade personerna är ett barn. Det finns i nuläget ingen information om hur svårt skadade de tre personerna är.

– Fyra är som sagt avförda från platsen, och en avliden. Nu håller vi initialt förhört stort och brett och en teknisk undersökning är inledd, det är allt jag kan säga för tillfället, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral i Västra Götaland.

Har ni några spår efter gärningsmannen? – Huruvida gärningsmannen fanns med bland de fyra eller inte vet jag inte just nu, säger Johan Ljung.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Det är oklart vilket mordvapen som använts, men det är inte ett skjutvapen.

-Pettersson har fått tips om att mordet skett i området Östlyckan, Kometgatan 2D, sedan kan man gå vidare med ratsit och titta vilka som bor på adressen men jag håller mig lugn där men ni vet det där om fördomar och erfarenhet…

Uppdaterat: Den mördade är Rubaba Sarabi 32, som var gravid när hennes man Majid Sultan 40, började härja runt med en kniv. Även ett eller flera av barnen är skadade.

Familjen var från Afghanistan.

SvD 

4 thoughts on “En mördad och flera skadade i Alingsås

  1. OM fanskapet efter avtjänat straff sen kan få en enkel
    biljett hem till det stenröse han bott under innan han
    berikade flathetens stamort på jorden med sin närvaro,
    fast det blir väl som vanligt, livstidsförsörjning.
    Dom enda som borde känna sig kränkta är barnen
    efter den här misslyckade individen, samt som vanligt
    Svenska skattebetalare!

  2. Då får Sultanen skaka galler några månader…Sedan kan han ju lungt luta sig tillbaka och avvakta nästa utbetalning av socialbidrag,eller alternativt förtidspension !! Inte f-n kommer han att berika landet med sitt svett !

KommenteraAvbryt svar