Carl-Erik är blind på ett öga, har tappat minnet, låg i koma i två månader, gärningsmännen hånskrattar, blåljuger i rätten och döms till ungdomsvård

Av Pettersson

Uppdatering 2012-09-18: Diar Mahmoud och Hassan Kibar fälls för den brutala misshandeln av en 61-årig man vid Kortedala torg i Göteborg i våras. De döms till ungdomsvård med så kallat ungdomskontrakt och ungdomstjänst. De ska även att betala ett skadestånd till mannen på cirka 130 000 kronor.

Offret fick livshotande skador och bestående men. De åtalade har konsekvent nekat till anklagelserna.

Uppdatering 2012-09-05: Pojkarna anklagas för mened. Den synnerliga grova misshandeln av en 61-årig man i Kortedala i Göteborg kan få fler rättsliga följder skriver DN.Kammaråklagare Carl-Henrik Andersson menar att de två pojkar som vittnade på rättegångens sista dag har uppfyllt kriterierna för att ha ljugit under ed.

Deras beteende måste granskas, enligt Andersson. Vi kan inte stillasittande sitta och acceptera att de här killarna ljuger så flagrant inför rätten, säger han till tidningen.

-Pettersson noterar, svinen hånskrattar och blåljuger. Det innebär att de ingenting lärt och kommer att fortsätta misshandla folk tillsammans med de svin som inte hittats när de komme ut, efter de 10-11 månaders ungdomstjänst som troligen blir det löjligt låga straffet. Lås in dem tills de ångrar sina tilltag och talar om vilka de andra fem som deltog i misshandeln var.

Tidigare 2012-08-22: Igår inleddes rättegången mot de ungdomar som misstänks för att nästan ha slagit ihjäl 61-årige 61-årige Carl-Eric Cedvander på Kortedala Torg i Göteborg i våras tillsammans med fem kamrater. Deras hånskratt publicerades senare stolt på Facebook.  

– De sparkar ner honom i fontänen. Han faller baklänges och blir liggande. Och sedan fortsätter de att sparka honom, allihop, när han ligger ned på betongen, sade ett vittne i mars när Carl-Erik blev överfallen.

Carl-Erik blev så svårt skadad att han låg två månader i koma. Han förlorade synen på ena ögat och har fått så allvarliga hjärnskador att han har svårt att minnas. Han minns överhuvudtaget ingenting från de senaste 2-3 åren ur sitt liv.

Åklagaren lyckades inte binda alla sju invandrarna som från början var misstänkta för misshandeln och har därför bara åtalat två av dem. På grund av gärningsmännens låga ålder, båda är födda 1996, kommer en eventuell påföljd dock bli låg.

  • Diar Mahmoud, kurd,
  • Hassan Kibar, turk,

I ljugmedialigger fokus på gärningsmannens familjer och i TV-inslaget intervjuas endast försvarsadvokaten som oemotsagd får säga att gärningsmännen är oskydiga.

Båda gärningsmännen medger ett visst våld men påstår att det var i självförsvar, det låter troligt att en ensam 61-årig sjukpensionär ensam skulle ge sig på sju unga vältränade män så lås in dem för gott och släng nyckeln åt helvete. Fy fan vilka svin. Tidigare på Petterssons HÄR.

Här hånskrattar svinen under gårdagens rättegång…

44 thoughts on “Carl-Erik är blind på ett öga, har tappat minnet, låg i koma i två månader, gärningsmännen hånskrattar, blåljuger i rätten och döms till ungdomsvård

  1. Ett hånflin åt hela det svenska rättssystemet…
    I detta fall liksom många andra,ett försvarbart uttryck…De kriminella går fria,och offren får klara sig bäst de vill o.kan !!

  2. Dessa killar har inte fått någon ”ungdomsvård”, däremot har dom godkänt ett 70 respektive100 timmars lekprogram på närmaste idrottsförening, vilket innebär klippa gräsplaner eller städa toaletter.

  3. Ett klart och entydligt straff,som i praktiken
    betyder,fortsätt så i anarkins högborg..
    Nu väntas med spänning på ett frikännade av tunisiern,som lät Jonny ligga på spåret !
    PK jobbar febrilt för att försvara detta drägg och trösta honom.
    Ångerfull och ber nu om förlåtelse,ska aldrig göra så mer etc,etc..och i slutändan ett PUT.

  4. Värst vad många som är upprörda…
    Jag undrar ,vem har kurage att visa handlingskraft?
    Här är namn och adress serverat så alla tuffa grabbar som skriver kommentarer i frustration,här är värsta chansen och visa slöddret vad som gäller.
    Tuffa mc gängen, varsågod,här kan ni göra en uppskattad insats!
    Men chansen är väl minimal då detta land huvudsakligen är befolkat av ryggradslösa fåntrattar vars engagemang och handlingskraft sträcker sig till en kommentar på nätet…
    Så varför ska de åtalade inte skratta?

  5. Men du vet väl inte vilka konsekvenser det hade fått för honom. Han skulle kanske få svårt att få jobb, och mycket annat negativt kan det ha fört med sig när han blivit känd bland folk som en gangster.

    När det gäller SD är jag av den uppfattningen att nu när de kommit in i Riksdagen så ska de accepteras på jobb och fackföreningar precis som alla andra. Jag är för demokrati.

    Att du vet skillnaden med att vara kriminell idag mot förr tyder jag till att du har egen erfarenhet av det.

    Så det får du gärna berätta om.

  6. Han hade inte brytt sig så mkt kan jag tala om inte då men nu.

    När man är ung så gör man dumheter men sonen gav sig aldig på äldre elr handikappade utan var den som slogs mot andra gäng där är en skillnad mot det man ser idag han gav sig aldrig på tjejer utan försvarade dem istället.

    Du tog upp invandrings politiken hur menar du att man ska göra du blir utesluten ur facket om du röstar på SD du blir av med jobbet om du röstar SD du blir jagad förföljd osv,detta i ett land där det ska råda yttrande frihet och demokrati.

    Man får tycka vad man vill så länge du tycker som 7-klövern och alla andra PK-fantaster.

    Jag vet att dessa 2 som finns på bild kanske med mkt tur kommer att bli max 30 om dem fortsätter på detta vis livet som kriminell idag är inte vad det var igår.

    Hur jag vet detta är min hemlighet när det gäller kriminaliteten

  7. Dino:
    Om man är missnöjd med invandrarpolitiken så får man agera på annat sätt än att skjuta ihjäl folk. Det kan väl aldrig någonsin bli försvarbart.
    Att påstå att vuxna människor som borde ha ett eget ansvar har skapats av någon till att göra så tycker jag är trams.

    USA:s och Englands strafflagar är väl inget att eftersträva och i ett civiliserat land som USA har man dessutom dödsstraff. Det har inget av de europeiska länderna, tack och lov.

    Jag tycker det är mycket olämpligt att killarna skrattar som de gör, om bilden är från rättegången. Ganska omoget också om de bara tror att det här är en lek.
    Och jag har inte försvarat dem.

    Om du själv har en son som det varit problem med så är du kanske glad över att hans namn och bild inte hängdes ut, det hade kanske räckt för att det inte skulle gått så bra för honom som det gjort.

  8. Apråpå deras ålder Lisa jag har barn själv varav ett var en värsting men han kom på rätt köl pga att vi som föräldrar tog tag i saker och ting och lät inte det bero och han fick ta sitt straff.

    Idag är sonen 2 barns far med jobb och bra ekonomi men han FLINADE aldrig och han respekterade alltid dem äldre där har vi den stora skillnaden vissa blir aldrig äldre och växer upp dessa tror att respekten finns i att vara totalt empatilösa och man tror att man är tuff och ball när man slår ner en gammal man.

    När dessa 2 blir avrättade en vacker dag pga av fel handling vad tror du deras föräldrar skyller på då jo samhället som inte ställer upp men det yttersta ansvaret har man som förälder.

    Livet som kriminell är hårt tufft och absolut inte glamoröst som dem flesta tror

  9. Jodå Lisa det är media och politiker som skapar dessa fenomen då man vägrar kapitalt att lyssna på folket man vägrar se sanningen man talar inte om hur det ligger till i samhället i media men ger bara sin åsikt som absolut inte stämmer med den verklighet jag och många andra lever i.

    Åldern var du inne på då kan vi ju anamma Englands elr Usas straff lagar om nu dem svesnka domstolarna skulle våga på sig lite civil kurage.

    Vet du hur mkt dem kriminella skrattar åt straffen som ges man känar stora pengar och får strunt straff.

    Att man sitter och flinar i rätten visar ju på noll i empati och sympati för offret likväl från medias sida då man spaltar upp löpmeter med deras familjers sorg men den gammle mannens familj då.

    Så nog skapar politiker och media monster som Breivik,Mangs och Laser mannen då man censurerar stort och hårt mot det kritiska.

    Tänk dig att ligga på operationsbordet och läkaren struntar i att titta vart du har ont utan tar bort det som kan göra dig bra lite så fungerar samhället idag

  10. Nu har sent om sider PK-media vaknat och tar upp pojkarnas uppträdande.

    http://www.expressen.se/gt/atalade-pojkarna-skrattar—i-ratten/

    Är någon intresserat så titta på bloggen ocensurerad som ni hittar i blogglistan där står om Sveriges värste våldtäktsman med 14 våldtäkter bakom sig som givetvis namnges och en med 58 våldtäkter som inte namnges. Gissa varför?

    Här är ett ännu bättre exempel. Samma tidning, samma dag, liknande brott, en brottsling namnges…

    http://petterssons.bloggsida.se/politik/expressens-redaktion-ar-rasistisk

  11. Lars: ”Mitt unga och oerfarna vetande” jag har tidigare berättat för dig att jag inte är ung, det har du visst missat.
    Hur gammal är du själv…..fyrtiotalist kanske.
    Eller högg jag till för mycket nu?

  12. Dino:
    Jag tycker också man ska ses som oskyldig tills man blir dömd i normala fall.

    Men om man som Mangs sitter häktad i över 1 år så måste man ju ändå utgå från att man var helt säker på att han var skyldig.

    Jag undrar hur norska folket hade reagerat om man hemlighållet namnet på en som sprängt regeringskvarteren och sedan under en timmes tid gått runt på en ö och skjutit ihjäl 69 ungdomar.

    Jag förstår inte hur du kan jämföra dessa tonåringar med dem.

    Man kan inte lägga skulden på varken politiker eller media för att sådana som Breivik och Mangs spårar ur, och man kan framförallt inte rätta sig efter deras idéer för att de ska låta bli att ha ihjäl människor.

  13. Lisa man är oskyldig tills man blivit dömd men så var det inte i Mangs fall likväl fallet i Norge två st som absolut inte är något att efterlikna då dem gjort hemska brott.

    Men dessa två har ju gett sig på en försvarslös äldre man det finns säkert en mängd olika fall med olika brott som skulle behöva belysas rättvist.

    Man är oskyldig till motsatsen är bevisad men bara i vissa fall tydligen Mangs begick fruktansvärda saker ja men dessa två är inte mycket bättre.

    Jag tror tyvärr att det kommer fler Mangs alt Laser mannen, Breivik men det är inte folkets val det är politiker och media som skapar dessa genom att tiga om sanningen oavsett etnicitet

  14. Lisa:
    Förstår ditt unga och oerfarna vetande,hur det en gång var i det då trygga och sköna landet Sverige..Du har aldrig fått uppleva detta,och kan ju därför inte hellre ställas till svars för dina okunskaper.De fåtal brott som fanns/begicks innan du var född,kunde man räkna på sina fingarar..För dem som hade intresse av olika kriminalfall,fanns en månadsjournal att köpa.
    Denna har sedan länge konkurerats ut av dagstidningarna..
    Var du fått ifrån att man tidigare inte namngav brottslingar vet jag inte,men så länge jag kan minnas fanns inget tabu.
    Först när importerna av dina ”pensionsräddare” blev dagliga nyheter i brottsfallen,upphörde plötsligt PK-pressen att ens nämna att brott skulle ha skett.Vilket ju fortfarande är så…
    Trodde i min enfald,att utelämnandet av namn på dessa marodörer berodde på svårigheter med stavningen av exotiska namn,men inser nu att så inte var fallet.

  15. Lars: Jag är inte den sortens människa som låter mig indoktrineras av någon eller något. Jag har en egen fungerande hjärna som jag hellre använder mig av.
    Men jag har alltid varit emot att man ska skriva ut namn och visa upp bilder i alla sammanhang.

    Du som tillhör de äldre borde minnas hur det var på den tiden när tidningarna hade en helt annan respekt och ytterst ogärna namngav någon.

    På nätet numera har man alldeles för stor makt genom detta publicerande och alldeles för litet ansvar för hur man kan skada människor.

    Nej, jag tror snarare att det är du som behöver söka hjälp – om nu någon behöver det – för din icke PK-indoktrinering.
    Gör som jag – tänk själv och inrätta dig inte i ledet av icke-PK-folk.

  16. Lisa:
    Förutom Petterssons utmärkta blogg,finns det ytterligare några som du kan hämta RIKTIG information från..Bl.a Swe-Con,Avpixlat…
    En som också skriver ut förbrytarna och deras namn är Realisten..
    Sluta att sätta din tillit åt den censurerade
    PK-pressen,annars lär du aldrig få upp ögonen för hur djupt Sverige sjunkit,och fortsätter under till dess innre !
    Tror att PK-indoktrineringen har skadat dig allvarligt.Kanske så illa att du nu måste söka hjälp,att kunna se klart på saker o.ting !!

  17. Dino:
    Åldern är en viktig skillnad.

    Dessutom menade man nog att det var av allmänintresse att namnge en så farlig person som härjat i Malmö under flera år.
    Det förväntades ett mycket långt straff och var knappast någon risk att han skulle vara oskyldig.

    Övervakningskameror har ju visat sig vara till stor hjälp, så det tror jag också på.

    Jag har tydligen missat det där med Rock-Ola, har bara sett namnet i någon rubrik men inte läst närmare.
    Så därför ska jag googla på det nu.

  18. Vad är skillnaden Mangs hängdes ut med bild och allt innan rättegången ens började inta för att jag försvarar det Mangs gjort men han dömdes och hängdes ut i media innan rättegången.

    Jag är av den åsikten att övervaknings kamror behövs jag har inget att vara rädd för många brott har klarats upp i England just pga av dessa och om det tigs ihjäl som det görs i Sverige så är vi snart på mkt djupt vatten.

    Hellre lite övervakning och ärliga poliser och media än den totala tystnaden som förs idag.

    Man ställer grupper mot varandra konstant varje dag och det är aldrig synd om oss svenskar(etniska)sista i raden att råka illa ut är Rock-Ola men inget i media utom han fick skylla sig själv ursäkta mitt ord val men vad fn händer i mitt land

  19. Lars:
    Det verkar som du gjort mig till en fiende för mina åsikters skull.

    Jag tänker inte bli medlem i något parti över huvud taget, det räcker med att jag går och röstar och partiet jag väljer brukar variera med åren.

    Någon hängiven läsare av PK-press är jag inte heller, jag läser allt med en stor nypa salt. Dessutom läser jag ju här, även om du tycker att jag hamnat fel. Och just nu läser jag ett förundersökningsprotokoll.

    Och så tycker du att jag är korrupt också. Det är mycket du tolkar in i de rader jag skriver här.

  20. Lisa:
    Ooommm du inte är medlem i ett vänsterparti alt. MP,skall du kanske fundera över ett inträde..
    Dina åsikter passar som hand i handske till deras åsikter !!
    Dessutom tycks du vara en hängiven läsare av PK-pressens propaganda..därtill tror på deras sagor.
    Allt tycks m.a.o passa för en framstående post,i något av de partier jag nämnt ovan…Kanske även en liten aning korrupt,då kan en plats i riksdagen hägra..

  21. Pettersson:
    Det var ju ett ovanligt korkat uttalande från en advokat.

    Jag läste någonstans att 16-åringen frågat om han kunde få prata med den misshandlade mannen, han vill be om ursäkt. Men om det är sant eller uppgiften att killarna kommer från normala hemförhållanden är bara vad jag läst på nätet, så det ska bli intressant att läsa förundersökningsprotokollet, tack för den länken!
    Får se hur mycket jag orkar plöja igenom.

  22. Lars:
    Jag är ingen vänsterkraft och jag förespråkar inte anarki, min åsikt var att inte hänga ut unga människor och inget annat.

    Jag vet inte om jag tar så mycket intryck av de ”förnuftiga” kommentarerna, Just i det här fallet är det väl bara Pettersson och du som inte hängivit er år primitiva utfall som här nedan.

  23. Lisa:
    Inser att du förespråkar ren anarki,det brukar vänsterkrafter göra…Det som förvånar mig är, att du bland alla bloggar i landet,söker dig en som helt kolliderar med din uppfattning av en rättstats.Förhoppningsvis tar du framöver nya intryck,av de förnuftiga kammentarer som dagligen publiceras på Petterssons!!
    När det gäller besök vid landets olika domstolar,kan du säkert välja ut en i dina hemtrakter.Denna typ av brott från ”berikare” och deras ”barn”,sker i stort varje dag landet över !!

  24. Lars, om du tycker att ”invandringsindustrin” ska visas upp så behöver väl inte det ske genom att publicera bild och namn på killar på 15 och 16 år.
    Det borde faktiskt inte få ske.
    Men du överdriver när du säger att sådant här sker dagligen, det gör det inte.
    Om jag bodde i Göteborg skulle jag faktiskt gå och lyssna på rättegången och bilda mig en klar uppfattning om vad som hände, jag har hört flera varianter hittills.

  25. Pettersson, vad du/ni tycker om regeringen och gammelmedia ska väl inte två så unga killar behöva stå för. Det går att skriva att de inte var svenskar utan att publicera bild och namn. Det för inget gott med sig att hänga ut dem.

    Sedan blir det ju ganska konstigt att jämföra 30-talet med 2012. Hela samhället har ju förändrats på alla sätt under de åren – med eller utan invandrare.
    Det var inte heller samma sak att vara fattig på den tiden när så många hade det likadant. Man bodde trångt, var stora familjer och så mycket prylar fanns det inte att köpa mot idag när alla ska ha dator, mobiler, märkeskläder och allt vad det är som detta samhälle har skapat.

    De här killarna verkar ju ha växt upp i ganska vanliga och normala hem, men det brukar ju höra till ovanligheten när sådant här händer.

    • – Sparkarna har inte utdelats i brottsligt uppsåt, säger 16-åringens advokat Anders Lindstrand till rätten. Hur fan kan man sparka en liggande människa så skallen spricker i något annat än brottsligt uppsåt?

      Det enda som skulle kunna rädda pojkarna i mina ögon är att de reste sig, slätade ut flinet i ansiktet, visade ånger och bad om ursäkt uppriktigt, berättade exakt vad som hänt och talade om vilka de andra fem var. Sedan ska de ta sitt straff utan tjafs.

      Angreppet slutade med ett krossat skallben och massiva hjärnblödningar. Calle är även blind på ena ögat och drabbats av afasi. Två års minne är även utraderat ur hans huvud. Av de sju pojkar som ursprungligen satt häktade är det bara två som åtalas, resten är släppta i brist på bevis.

      Att sparka en liggande människa så skallen spricker och hånskratta åt det när dådet genomfördes och nu när de i lugn och ro fått tänka igenom situationen fortsätter de flina och visar de ingen som helst ånger.

      De har förbrukat all rätt till integritet. Om du kallar hemmen normala så är det något fel på dig, det är inte första gången grabbarna är ute på äventyr och familjerna försvarar dem. Det är något fel på kulturen de kommer ifrån. När regeringen och media börjar behandla svenskar och invandrare likadant ska jag sluta lägga ut namn. Vet du att det inte är tillåtet att föra statistik öve rhur många invandrare som begår brott medan man vet exakt hur många invandrare som är läkare, egna företagare etc.

      Vill du läsa mer så har du 484 sidor förundersökningsprotokoll på länken från Sweden Confidential. Den är på 16 MB så jag vill inte lägga ut den.

      http://swedenconfidential.files.wordpress.com/2012/08/kortedala_fup_swecon_gc3b6teborgs-tr-b-2822-12-aktbil-74.pdf

  26. Lisa:
    Du följer din mjuka linje..Varför skall inte dessa brottslingar,som förstört en gammal man fullständigt,kunna visas upp som ett dåligt exempel på invandrings-indústrin ??
    Dessa ”barn” har aldrig fått lära sig hyfs och ordning,därför sker sådana hemska dåd i stort sett dagligen,mot äldre svenska män och kvinnor..
    Daltandet med småungar från dagis,genom skolan (om de ens är närvarande) har nu visat vad detta innebär och får för följder !!
    Tycker du verkligen,att detta är den framtida rätta vägen,för tidigare trygga Sverige??

  27. Det killarna har gjort är hemskt men jag tycker det är fel att publicera namn och bild på dem, man måste ta hänsyn till deras låga ålder.

    Dessutom har ju rättegången bara börjat och det man vet är vad man läst i tidningar och inte polisens uppgifter.

    • Lisa, en del av oss har läst åtalet som är offentligt och där står en hel del. Pojkarna erkänner att de brukat våld men påstår att det var i självförsvar! Att hänga ut dem är kanske men bara kanske onödigt men där får regeringen och gammelmedia ta på sig ett stort ansvar. Om de tog tag i och erkände alla problem som invandringen skapat och inte gång på gång försöker dölja verkligheten så skulle denna och andra bloggar inte behövas.

      En del vill också påstå att det har med fattigdom och arbetslöshet att göra men det är skitsnack. På 1930-talet var många enormt fattiga i Sverige men ungdomsgäng gav sig inte på gamlingar för det och varför är det nästan alltid människor från Nordafrika och mellanöstern som utför dessa dåd, väldigt sällan invandrare från bortre Asien. Det verkar helt enkelt som det är en enorm skillnad på folk och folk.

  28. Jag förmodar att detta patrask av illbattingar fått sin uppfostran utifrån ”världens bästa bok”
    Hur kan man överhuvudtaget ha mage att sitta och hånle över sina missgärningar.
    Bilden av dem framkallar starka vomeringsanfall.

    • Välkommen Roland, jag har väntat på dig, här får du läsa sådant som Carstorp & Co vägrar befatta sig med. Det vill säga sanningen. Titta gärna på den andra bloggen Ocensurerat också (högst upp till höger och i länklistan hittar du den). Nu har du fått en kommentar godkänd och i fortsättningen är det fritt fram och här plockas inga kommentarer bort som i SN och på andra håll. Pettersson

KommenteraAvbryt svar