Sverige största ambassad

Av Pettersson

Sverige invigde igår sin största ambassad utomlands. Det är ambassaden i Nairobi i Kenya som har fått nya lokaler, efter att verksamheten där har växt de senaste åren.

– En anledning till att det är många ambassadanställda här är att vi täcker flera länder, bland annat Somalia. Det inkluderar migrationssidan, där vi har expanderat rejält på sistone, som ett resultat av att de somaliska ärendena har skjutit i höjden, säger Ann Dismorr, som är Sveriges ambassadör.

Ambassaden i Nairobi har i dag nära 70 anställda, varav 25 utsända från Sverige. De nya lokalerna för den växande ambassaden invigdes igår under pompa och ståt med nationalsång, laxsnittar och köttbullar.

Ambassadens uppgift är att öka utbytet mellan länder samt att bevaka Sveriges intressen ute i världen bland annat inom handelsområdet samt inom de politiska och kulturella områdena. Diplomatyrket är på många sätt ett PR-yrke och att öka intresset för Sverige och svenska företag är en viktig del av diplomatens arbete. Diplomater anställda vid svenska ambassader och konsulat har bland annat i uppgift att ge service till svenska medborgare i utlandet

-Pettersson undrar på vilket sätt ambassaden i Nairobi bevakar Sveriges intresse när man hjälper till att importera kulturberikare i tusentals…nedan listan på våra 30 största handelspartner med antalet anställda på de största inom parentes…

  1. Tyskland (37)
  2. Norge (14)
  3. Storbritannien (25)
  4. USA (62)
  5. Danmark
  6. Finland
  7. Nederländerna
  8. Frankrike
  9. Belgien
  10. Kina
  11. Polen
  12. Italien
  13. Ryssland
  14. Spanien
  15. Japan
  16. Schweiz
  17. Australien
  18. Turkiet
  19. Brasilien
  20. Saudiarabien
  21. Indien
  22. Estland
  23. Kanada
  24. Österrike
  25. Sydafrika
  26. Sydkorea
  27. Tjeckien
  28. Egypten
  29. Singapore
  30. Mexiko

…och vår största ambassad ligger i Kenya för att ta hand om somalier. Det är julafton året runt för dårarna.

Ekot

2 thoughts on “Sverige största ambassad

  1. Möjligen kan detta vara en form av tacksamhetsbevis från landets ”statsminister”,för sina familjerötter i Afrika…Vet någon f.ö vad vi exporterar till Kenia,och vad vi får i utbyte,förrutom Somalier !!

KommenteraAvbryt svar