Israels grannar

Israel, officiellt Staten Israel är en stat i Mellanöstern i Asien, med kust mot Medelhavet och Röda havet samt landgräns mot Libanon i norr, Syrien i nordöst, Jordanien i öst och Egypten i sydväst. Även Västbanken i öster och Gazaremsan i sydväst gränsar till Israel.  De flesta av de drygt sju miljoner  invånarna är judar – Israel är världens enda judiska stat – i landet bor även många andra etniska grupper, inklusive en stor mängd arabiska medborgare, liksom många religiösa grupper, inklusive muslimer, kristna, druser, samaritaner och andra.

Grannarna: Libanon var länge Mellanösterns enda kristna land och ett föredöme i Mellanöstern som kallades Mellanösterns pärla och Mellanösterns Paris men det var innan palestinierna gjorde bort sig och blev utslängda från Jordanien och muslimerna blev i majoritet i Libanon, landet blev anarkistiskt och hemmaplan för Iranstödda Hizbollah vilket har lett till flera krig och ständiga småkonflikter.

2005 drog sig Israel ensidigt tillbaka från Gaza – land mot fred var tanken – men araberna började omedelbart skicka självmordsbombare och skjuta raketer mot Israel, vilket ledde till att Israel invaderade 2008-2009. Våldet minskade men beskjutningen fortsätter. Araberna är erbjudna en jättelik hamn på Gazaremsan om de lovar att sluta anfalla Israel men det har de ingen lust med.

Egypten styrde tidigare Sinaiöknen med järnhand men beduinerna har blivit allt mer islamistiska  och terrorattacker mot egyptiska!!! Turistmål följde (bland annat Sharm el-Sheikh 2005 och mot israeliskt område). Efter att Mubarak avsattes har regionen blivit ett ingenmansland och attackerna har ökat.

Från Golanhöjderna och Syrien väntar sig Israel anarkism och våldsamheter när Assadregimen drar bort styrkor till andra områden och lämnar fältet fritt för olika terroristgrupper.

På Västbanken – kristendomens födelseplats, där det knappt finns några kristna kvar – är det relativt lugnt tack vara att israeliska trupper patrullerar.

Gränsen mot Jordanien är för tillfälligt lugn men den styrande kungafamiljen har problem med palestinier och andra terroristgrupper.

– Pettersson undrar hur den svenska vänstern och många andra kan tro att alla dessa problem bland Israels grannar och i övriga Stor-Mellanöstern som inkluderar Somalia, Jemen, Libyen, Irak, Afghanistan med flera beror på Israel och USA.

Araber är för fan inte kloka – ska de ha lugn behövs det en galen tyrann, släpper tyrannen efter börjar galningarna döda varandra – något mellanting verkar inte fungera.

25 thoughts on “Israels grannar

  1. @ali1948

    Det fanns bara två stora klaner på den tiden, och nästan alla tillhörde den ena eller den andra, vilken tillhörde du.
    Den Hitlervänliga eller den Judevänliga

  2. Ali1948 skriver:
    16 juli, 2012 kl 14:21

    OlliR: Jag vet inte om du är sionist / isreal eller bara en helt vanlig Svensk. Om du inte visste det så är EDL o SDL uttalat sionistiska organisationer som har ett klart syfte som liknar det du precis skrev. Syftet är att få muslimerna att tro att SDL är en svensk organisation. Isak nygren har själv sagt att detta är en sionistisk organisation. O du snackar om militär o sånt skit. Varför vill du använda militären för sions glädje?

  3. Jo jag har hatat alla jävla Nazister ända sedan jag var barn, och läste om dessas idiotiska påfund i seriemagasin, som var dåtidens nöje för barn och ungdomar.

    Men du min vän har relaterat till en Nazistisk sida när vi debatterade om EDL i Bristol för någon vecka sedan. Du hade hämtat namn och annat från den här sidan, som du relaterade till i debatten. De har t.o.m. en liten opinionsmätning på den sidan angående Hitler, där denne får över eller omkring 50 % av rösterna, och där varje IP-adress endast hade en röst. Jag testade själv sedan jag sökt på dina namn och endast hittat dom här, givetvis rösta jag mot Hitler och det kan jag gå i god för att samtliga skribenter här skulle ha gjort också, samt de flesta som kommenterar skulle ha gjort. Alla känner jag ju inte, då de inte tillhör våra stammisar. Dessutom skulle vi inte använda deras material, då det är alltför opålitligt.
    Alla känner jag ju inte, då de inte tillhör våra stammisar.
    Det gäller den här sidan och just nu har Hitlers popularitet stigit till 60 % ute på högersidan.
    http://www.nationell.nu/2011/02/06/edl-judisk-infiltration-i-vit-nationalism/

    Då det var namn jag aldrig hört talas om så blev jag misstänksam och letade via Google upp en annan artikel på samma sajt. Där nämns Isak Nygren som judisk företrädare för SDL.

    http://www.nationell.nu/2011/03/02/judisk-rorelse-forsoker-kapa-nationell-protest/

    Varför vill du inte tala om vilken klan araber du kommer från? Det fanns ju bara två stora på den tiden, vilken var dina morföräldrar medlemmar av, och som du nu har dina rötter hos.

  4. ollierein:
    Detta är ett känsligt område för en islamist..
    Hitler och Ali´s förebild ”Stormuffin från Jerusalem” var ju bästisar..Men naturligtvis hyllar han som alla andra muslimer,Hitler och Stalin för deras insatser,att minska Jude-utbredningen i Europa..Att detta sedan i förlängningen innebar,att judarna flyttade hem till sitt eget land,var naturligtvis en muslimsk missräkning !!
    Tror att det är av ren blygsamhet,som Ali ligger lågt i frågan,innerst inne sitter han nog och jublar…mitt i Rahmadanen !!

  5. Det går att skapa tillväxt utan befolkningsökning.
    Receptet heter Automatisering, och befolkningstillväxten, som upprätthålles av tredje Världen, kommer att bli Jordens undergång, eller vad säger du om 15 miljarder människor redan år 2100.
    http://petterssons.bloggsida.se/politik/15-miljarder-manniskor-pa-jorden-ar-2100
    Nog vet du väl från vilken klan du kommer. Det fanns ju bara två betydande klaner bland araberna i det Brittiska protektoratet före 1948.

  6. Olli: O vem sa att jag gillar hitler? Var får du denna lögn från? Jag skrev tydligt att han, likt scharon och Mubarak fick Guds straff efter allt ont de höll på med.

    Om man vänder er retorik och jämför med Nazitiden så hittar jag massa liknelser. Men självklart är det så att om någon kopierar er retorik o byter ordet muslim/islam mot annan religion / folkgrupp blir ni supergalna.

    Vågar ingen av er hålla med mig om ordet ”jävla nazister”

  7. Hitler som du väl gillar Ali, började sätta judar och sina motståndare i läger under 30-talet men jag undrar om det fanns några riktiga ghetton i Tyskland. Men i grannlandet Polen fanns det judeghetton i Warszawa och Lodz. Men varför gillar du Hitler Ali, han var väl ingen bra människa.

  8. ali1948 borde rätteligen vara ali1380. 1380 är det antar år som muslimer ligger efter väst eftersom all utveckling avstannade efter Muhammeds frånfälle 8 juni 632 e. Kr. då Koranen enligt hans uttryckliga vilja inte får ändras. Koranen har ändock ändras eftersom nutida arabiskt skriftspråk skiljer sig från det arabiska skriftspråket under Koranens tid och en del av avarterna som vi upplever omkring oss lär bero på direkta feltolkningar av forntida arabiskt skriftspråk.

  9. OlliR: I Tyskland fanns det liknande getton på 30 talet. O som jag alltid säger så kommer Gud alltid att straffa den som förtjänar det. Titta bara på mäktiga personer och mördare som Mubarak o hitler o Scharon. De hade väl ett märkligt o olyckligt avslut.

  10. Vilken klan tillhörde dina morföräldrar 1948 Ali? Den klanen tillhör ju du idag, och därför håller de arabiska länderna runt Israel de araber som bodde i Israel efter delningen av FN 1948, alla deras efterföljande i stinkande Ghetton. Vad tycker du om det Ali?

  11. Månsson: Koranen är full med texter gällande straffet som väntar alla lögnare. Så känn dig gärna träffad.

    Huvudmotståndaren heter: Rasism, orättvisor och lögnare. Svenskar ärför övrigt helt underbara så försök inte att komma med Kibbutzsnack.

  12. Den fanatiske islamisten är nu väldigt nära KO..
    Eftersom ”lögner och förbannade lögner”,inte är en synd i deras ideologi..kan han fortsätta med sina sagor,utan att befara sin plats i Pardiset !!
    Arbetslöshetsiffror tagna ur luften,uttryck vi alla känner igen,uppblandat med moskèfloskler. Dagligen söker han försköna sitt folkslag,utan nämnvärd framgång !!
    Huvudmotståndare tycks vara,förutom vi svenskar även Israel,och allt icke arabiskt !!
    Möjligtvis önskar han sig också i slutändan,en egen jordglob med enbart S-Arabien avbildad…

  13. Pettersson: Hitlers arvtagare heter sionister o SD. Du vet mycket väl att Hamas mfl inte alls driver Europas tidningar och tv-kanaler. De agerar på lokal nivå o ärligt talat har de all rätt att kritisera isreals agerande

    • Ali, de kritiserar inte bara, de hotar med massmord och död. De mördar och de förtrycker sina egna och gifter bort småflickor, de är svin och själva lever ledarna lyxliv för biståndspengar.

  14. Apropå hatsajter Ali, har du någonsin tittat på Hitlers arvtagare Hamas hemsidor eller Hiz…ja du fattar fast du är en av de slöaste knivarna i lådan

  15. Någon zoolog som läst om samma arabiska ras tillhörighet,som en av bloggens flitiga propagandister Ali tillhör ??
    En utgångspunkt för djupare forskning,kan dennes ständigt återkommande uttryck,” Alzheimer och depression”(motsvarar ungefär dagsböter i vårt straffregister)möjligen bidraga till svaret på deras problematiska pest !!

  16. Pettersson: Jag förstår att vissa är desperata o skapar hatsajter och kopierar hatsajter och fortsätter med sin Nazipropagandametod. Tror du inte att vi muslimer är vana vid sådana som er. Vi är otroligt trötta på att vissa krafter krigar mot islam antingen via sin brutala krigsindustri eller via den massmediala lögnpropagandamaskin. Vi vet vilka ni är. Och vår gud har lovat att bestraffa er. Så vänta bara in den tiden. Elelr vissa kan redan ha fått straffet genom att få Alzheimer eller depression. Titta på dig själv i spegeln. Är du en glad människa eller är du manodeppressiv? Eller så kommer du någon gång att ligga på sjukhuset o avundas när du ser en muslim brevid dig där muslimen får besök från sina bekanta medan dina barn skiter i dig. Den dagen kan komma precis när som helst. O jag är säker på att du kommer att komma i håg Ali1948

  17. Jag förstår att Israels framtid är hotad. Jag förstår er oro. SOm jag alltid säger. En apartheidorganisation har ett bäst-före-datum. Det är ju israelerna själva som satt sig in i smeten och skapat enormt vrede. Stressnivån är extremt hög i vissa kretsar just nu. O under stress begås de flesta misstagen. Må Allah befria Palestinierna från förtrycket.

  18. Slutsatsen om kaos eller despot har jag också kommit fram till. Det största problemet när mörka krafter i väst lägger näsan i blöt är, förutom de mänskliga tragedierna, vågen av förmenta flyktingar som invaderar väst, främst Europa. Samband?

KommenteraAvbryt svar